Czasami brechtałem się z róznych wypowiedzi bo wszystk było takie "dziwnie zabawne"Także Toker dodałbym że kompozycja nr 1=rozkmin + trochę euforii.
Mam:
- 40g suszu Damiany
- 50g suszu Marshmallow
- 50g suszu Kocimiętki
- 50g suszu Catuaby
- trochę (jakoś 1.5g) sproszkowanej Kanny
Pozdrawiam i proszę o rady/pomysły.
[Pomysł na mix? - Kuba Powiatowy]
Damiana+Kanna+Marshmallow można palić w sumie efekty jakieś będą Choć sproszkowaną kanne to lepiej donosowo.
Damiana+Catuaba+Kociomiętka-możesz zrobić napar z wrzątku i pozniej zostawiasz do ostudzenia pod przykryciem, lub nalewkę -w wątku dotyczącym Damiany jest conieco o tym
Lepszym wyjściem jest robienie silnych naparów damiany, kocimiętki i Skullcapu (Scutellaria lateriflora)
Jeśli chcesz mieć coś dobrego w smaku, to są dwie opcje:
1. do swojej mieszanki dodasz dużo ziółka o pasującym Ci zapachu (ale wtedy nie wyeliminujesz "gryzienia" w gardło)
2. zrobisz miksa do sziszy
Ja bym się skłaniał ku punktowi nr 2. Miksa zrobisz łatwo. Musisz po prostu kupić czystą melasę (bez tytoniu), w buszek.com jest taka. Melasa nadaje odpowiedni smak, więc wystarczy zdecydować, co chcesz w niej wymaczać. I teraz wystarczy wziąć te ziółka, które sprawiają, że "powstaje magia". Patrząc na to, co masz, to wrzuć cały swój zapas kanny, bo jest chyba z tego wszystkiego najmocniejsza. A resztę dodaj, żeby wypełnić cybuch, bo w sziszach, jak wiemy, jest pojemny :)
... no chyba, że nie masz sziszy :P
Ale spróbuję ekstrakcji, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić ekstrakcje tych ziół?
A miało być tak pięknie...
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.