ODPOWIEDZ
  • 132 / 2 / 0
Nie wiem czy tak ciekawie, jak się doczyta gdzieś indziej, że jest agonistą receptorów opioidowych kappa i sigma, których efekty nie zaliczają się do przyjemnych w odróżnieniu do receptora mi.

Właśnie dlatego nie jest raczej za bardzo popularny jako drug of choice :)
  • 394 / 7 / 0
Sigma to nie jest receptor opioidowy na sigme działa np: DXM,ketamina
Ma działanie agonistyczno antagonistyczne na receptory mi więc jest to coś w podobie bupry tylko, że działanie krótsze
  • 317 / 15 / 0
dzieki za odpowiedzi:)ale jak by się znalazł ktos kto raczył spróbowac ten specyfik,to proszę o wypowiedz:)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.