Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 8 / 0
My dear She, proszę, pamiętaj o tym, że my kobiety jesteśmy dyskryminowane i noś głowę wysoko, zamiast w każdym zdaniu płaszczyć się i uprzedzać, że nic nie wiesz. Wiesz, jeżeli tylko zechcesz. Bądź silna, nasza słabość tylko jest na rękę patriarchatowi. :-)

Chodzi Ci o ekstrakcję? Pijesz to, co przez filtr przeszło do szklanki. Ale uważaj, mój kolega raz robił ekstrakcję, ale jednak paskudztwa zostało za dużo... Jednak z takimi rzeczami trzeba uważać.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: She »
[quote="zewsząd i znikąd"]
My dear She, proszę, pamiętaj o tym, że my kobiety jesteśmy dyskryminowane i noś głowę wysoko, zamiast w każdym zdaniu płaszczyć się i uprzedzać, że nic nie wiesz. Wiesz, jeżeli tylko zechcesz. Bądź silna, nasza słabość tylko jest na rękę patriarchatowi. ]

Nie mów do mnie takimi trudnymi słowami ;p Anyway, dzięki bardzo. W sobote ide testować ;) I obiecuję poprawę, ale moja głupota jest wielka i szeroka.
Jestem fajna ;p
  • 382 / 8 / 0
Nie jest, nie jest; skoro potrafisz opisać swoją rzekomą głupotę metaforą, coś musisz mieć w głowie. Jakaś teraz cholerna moda na uważanie się za durnia... swego czasu mówiłam mniej więcej coś takiego "Nie znam nikogo poza sobą, kto uważałby siebie za osobę inteligentną, niedługo dostanę kompleksu na tym tle ;-) ". I jeszcze ciekawsze, że szczególnie celują w tym dziewczęta... Osobiście jestem przekonana, że to skutek tego, że nawet w podręcznikach do polskiego jesteśmy przedstawiane jako pozbawione zainteresowań i osobowości służki rodziny. "Jak można żyć, czując się istotą gorszą?" - jak widać jednak można, miałam wiele koleżanek, które na dźwięk słowa "feminizm" czuły przestrach i zdawały się bardzo dumne ze swojej rzekomej gorszości. Ale to po prostu piłowanie własnej gałęzi. Mi nikt nie uniemożliwi wejścia na szczyt Drzewa.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Coen »
ciekawe, że jakiś "góru" forumowy nie wypowiedział jeszcze słów krytyki na temat takich banalnych pytań (dla jasności: jestem przeciwny tego typu krytyce)
Uwaga! Użytkownik Coen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Wiesz, z dwojga złego chyba lepiej zadawać banalne albo i głupie pytania, niż mieć zero informacji i w rezultacie się czymś otruć...
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 115 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Apollo »
zewsząd i znikąd pisze:
Wiesz, z dwojga złego chyba lepiej zadawać banalne albo i głupie pytania, niż mieć zero informacji i w rezultacie się czymś otruć...
dokladnie, niewiedza to rzecz normalna, brak zrozumienia tez, kazdemu sie zdarza. She nie jestes gorsza, jestes takim samym czlowiekiem jak my wszyscy tutaj, nie gnoj sie w kazdym poscie, poprostu pytaj o to co chcesz wiedziec a jak ktos Cie wysmieje to popier... go i czekaj az ktos normalny odpowie i tyle. powodzenia z powojem i uwazaj na siebie :)
Uwaga! Użytkownik Apollo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
To jeszcze mi powiedzcie czy sitko do herbaty też moze być czy tam do rybek, na jedno wychodzi.. (Ktoś mi to kiedyś tłumaczył na zasadzie działania ekspresu - nie wiem jak działa ekspres)
Btw. gdybyście sie nasłuchali słow "ale ty tempa jestes", "popie...lo Cie" "twoja głupota mnie przerasta" to byscie dla swietego spokoju mowili to samo ;p Teraz wole wypytać niż zdychać z pomylenia czegoś (patrz 1. raz gałka).
Jestem fajna ;p
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Coen »
jedna rzecz: jestem jak najbardziej za zadawaniem pytań (od tego w końcu jest to forum). :)
piszę to bo czuję, że chce się mię wcisnąć do "szufladki" do której nie należę.

co do sitka to może być (pod warunkiem, że ma odpowiednio małe oczka), może być gaza (polecam), filtr do kawy, cokolwiek dzięki czemu będzie można oddzielić płyn od zmielonych\rozgniecionych i niepotrzebnych już nasionek.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006 przez Coen, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Coen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wiesz She, sitko do herbaty IMHO nadaje się do tego doskonale. Tylko, że jak ma za duże oczka do się syf przeciśnie ale nie na tyle, żeby Ci strasznie żołądek wykręciło. Zjedzone wykręcaje potwornie, naprawdę. Niedługo spróbuję jeszcze wodnej ekstraktacji, a potem znowu spróbuję wszamać na sucho (ten smaaak, to jest boskie. Jak orzeszki jakieś).
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 20 / / 0
Btw. czy jest efekt czerownych ślepi? Kupiłam te nasionka, nalatałam sie, ale mam. *minka dumnego dziecka*
Jestem fajna ;p
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.