Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1786
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2166

ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SC10n »
A ja tylko dodam od siebie że wbrew temu co pisano na początku, ludzie nie wpierdalają się w narkotyki PRZEZ hyperreala. Ludzie wpierdalają się przez narkotyki przez swoje własne słabości. Hyperreal to tylko strona z informacjami, niczego nie poleca, niczego nie zabrania. Równie dobrze można by się przypieprzyć do Wikipedii bo tam też są informacje o narkotykach. Jak już ktoś chce być paladynem trzeźwości to niech idzie robić pikiete pod sklepem z dopalaczami.

Jeżeli ktoś zdrowy zaczyna dzień z myślą "co by tu dzisiaj nowego spróbować" i szuka po necie informacji, to chyba jednak nie jest do końca taki zdrowy. Zresztą, jeżeli do ośrodków trafiają gimbusy których problemem życiowym jest uzależnienie od acodinu to pierwszym krokiem lekarza powinno być opierdolenie rodziców ale na to już jajek pewnie brakło. Lepiej pomoralizować, humor się poprawi, odpowiedzialność się zrzuci i w ogóle będzie zajebiście. Rodzice dalej będa ślepi, dzieciak dalej będzie głupi a lekarz dalej będzie zbawcą co to źródło całego zła znalazł na forum w internecie.

PS. Jeżeli ktoś ma stan agonalny bo nie wpadł na to że przekroczenie zalecanej dawki leku 30 razy może być szkodliwe dla organizmu to kurwa sory ale Darwin mówi "giń". ;p
  • 88 / / 0
joł,

w sumie bardzo fajny temat się tu narodził, hehe... a i polemika na poziomie również.

chciałbym tylko napisać o dwóch sprawach. pierwsza to taka, że "ćpałem" (bo w sumie to zażywam, od niczego nie jestem uzależniony) długo przed wejściem na hajpa, będzie z 8-9 lat? jakoś tak, nieważne. istotne jest to, że w sumie dzięki hajpkowi dowiedziałem się dużo na temat "co-z-czym-i-jak" mieszać, jak dawkować, itp., itd., etc., żeby nie paść na cycki, jak to mówiom (bo jak miałem te 14-15 lat, to człek napierdalał wszystko bez umiaru, aby się tylko porządnie zajebać, co raczej nie jest zdrowe). hyperreal bardziej mi pomógł, niż zaszkodził.

po drugie, narkotyki otworzyły mi oczy na różne sprawy, nadały sens mej egzystencji i zbudowały piękną autostradę, którą teraz zapierdalam do świata lepszego niż ten, który poleca mr patrys (chodzi o te "szczeble kariery", "założenie rodziny" i inne dyrdymały, które mam głęboko w dupie...). ale to moja sprawa gdzie zmierzam, jestem tego w pełni świadom i proszę się odpierdolić! a buce, co mają 15 lat i przeczytali, że Akodynek fajnie działa.. a chuj mnie oni obchodzą! nie moja sprawa, dlaczego i po co. ich sprawa i ich rodziców, ew. mr patrysa, bo tak się o nich martwi...

podsumowując, ogólnie zgadzam się z Ferdem.
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2009 przez Darth Krayt, łącznie zmieniany 1 raz.
I grew in understanding and power and made myself into Darth Krayt.
  • 1179 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: pyzg »
Ja zaczynajac swoja przygode z dragami w wieku 16 lat nie mialem pojecia o istnieniu hajpa. Pierwsza rzecza jaka wziolem byly grzyby. Po okolo miesiacu mj. Ciekawosc. Od tamtego czasu mam "na koncie" parenascie najrozniejszych rzeczy. Nie jest to ani powod do dumy, ani do karcenia - to tylko i wylacznie moj wybor (a do tego nie jestem w nic wjebany).

Z kolei hajpowi zawdzieczam sporo. Tylko dzieki niemu na drugiego tripa z koda nie wsunalem ~8g paracetamolu %-D Dowiedzialem sie sporo o dexie i innych specyfikach. Nie spowodowalo to jednak u mnie checi sprobowania wszystkiego...

Uwazam ze mozna spelnic to minimum uswiadamiania o zagrozeniach ( a to czy pomoze niech kazdy zatrzyma dla siebie). A posty typu "wal 300mg trampa na 1raz" powinny byc natychmiast zglaszane do usuniecia;/ (kurwa no jak tak mozna)

Podsumowujac hajpa traktuje jako encyklopedie z rzetelnymi informacjami. Bardzo ladnie porownano wine hajpa do winy wikipedii xP
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
To ja krótko: gdyby nie hyperreal i dział kodeina, byłabym dawno wkopana w ciężkie opiaty, co najmniej w morfinę. Jestem tego pewna. Mroczna misja forum nie jest wcale taka oczywista.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
hehehe a oxaś na pierwszym miejscu w podpisie swych niecnych postów ma "narkotyki są niezdrowe"
ale żarty żartami. ja sie z Ferdem zgadzam, bo racje ma. ta stronka to nie czarownica.
co innego to umiejetnosć korzystania z niej. ja tu znalazłem faktyczne informacje zagrażające zdrowiu delikwentów. np wepchniecie se do dupska tamponu nasączonego spirolem buhahahahahahah żadna śluzówka tego nie zniesie....
producenci preparatów przeciw hemoroidom zarobią niezłą kasę. a wiecie ja mam pomysł. jak ta stronka propaguje ćpanie co poniektórych leków, to niech ich producenci ją zasponsorują( ostrzeżenia o szkodliwości narkomanii).
mnie powinien już koncern J-C sponsorowac. najlepiej jakby mi dozywotnio przyznał pule swojego produktu do stałego użycia. przecież w podpisie i awatarze mam ich logo. to dzięki mnie zaistnieli na tym forum a ich produkt stał się kultowy :-D :-D :-D buhahahahahaha
aaaa jeszcze zapomniałem. niech nikt nie zarzuca mi, że mimo wykonywanego zawodu tu pisuje i pomagam sie naćpać. w podpisie jak byk pisze "konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu" tak wiec ja ostrzegam i to bardzo konkretnie czytelników moich postów przed skutkami wprowadzenia ich w zycie
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 2179 / 30 / 0
tak jak móiwsz ferd racja leży pośrodku, wiemy wszyscy że forum nakręca na dragi, jest monotematyczne i zawiera wiele wskazówek na które większośc z nas by w życiu nie trafiła a co za tym idzie nie brałaby sie za NIEKTÓRE narko. A tu moga poczytać czesto gęsto że te narkotyki wcale nie są takie straszne, dają fajną banie no i mozna je kontrolować. Z drugiej strony nie można obwiniać strony internetowej hehe, każdy ma swój rozum, pełnoletni sam zadecyduje czy brać a niepełnoletni jest pod opieką rodziców i to do nich należy zainteresowanie sie swoją pociechą. Osobiście nie mógłbym sobie pozwolić na uzależnienie w wieku podstawowym lub licealnym gdyż moi rodziciele nie byli w ciemię bici. Jeśli coś było nie tak od razu podejrzenia, sprawdzanie gałek ocznych, nie było kieszonkowego co rozwiązywało wiele dylematów hehe. A z tego co teraz można wywnioskować to opiekunowie uciekają od odpowiedzialności, udają że wsio jest OK. Przecież bardzo łatwo wykryć że dzieciak jest pod wpływem. A już takiego Akodinu?
Hidden mefedron User
  • 111 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Azot »
Ja też krótko: Jezus , ma racje. Jeśli się nie zgadzasz - spadówa z Hypcia.
PS: Tacy ludzie jak wy , stworzyli napisy na papierosach.... a i tak wszyscy na to zlewają ... Kropka
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ja nie wiem o czym tutaj dyskutować.
istnienie serwisu hyperreal realnie zwiększa ilość osób sięgających po jakiekolwiek używki i z tym nie ma się co kłócić.
to, że niektórych, jak leiche uratował przed gorszym losem, to efekt marginalny.
pozytywnych efektów korzystania z HR moga się spodziewać ludzie już z dużym doświadczeniem i poukładanymi faktami o ćpaniu w głowie. świeżak odkryje tutaj tylko krainę rozpusty.
HR jak na razie nie edukuje ludzi do zdrowego korzystania z dragów, jedynie nakręca i daje poczucie posiadania wiedzy. jeszcze długa droga.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
leiche pisze:
To ja krótko: gdyby nie hyperreal i dział kodeina, byłabym dawno wkopana w ciężkie opiaty, co najmniej w morfinę. Jestem tego pewna. Mroczna misja forum nie jest wcale taka oczywista.
Po co ci metadon, skoro nie jesteś wkopana?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1067 / 204 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
tehacek pisze:
ja nie wiem o czym tutaj dyskutować.
istnienie serwisu hyperreal realnie zwiększa ilość osób sięgających po jakiekolwiek używki i z tym nie ma się co kłócić.
to, że niektórych, jak leiche uratował przed gorszym losem, to efekt marginalny.
pozytywnych efektów korzystania z HR moga się spodziewać ludzie już z dużym doświadczeniem i poukładanymi faktami o ćpaniu w głowie. świeżak odkryje tutaj tylko krainę rozpusty.
HR jak na razie nie edukuje ludzi do zdrowego korzystania z dragów, jedynie nakręca i daje poczucie posiadania wiedzy. jeszcze długa droga.
Jednak jest. Jak pisałem wyżej- hyperreal.info to serwis informacyjny. Kto nie będzie szukał informacji o narkotykach, na niego nie trafi. Bardzo rzadko się spotykałem z odnośnikami, do tej właśnie strony. A reklamy serwisu, nie widziałem ani razu. Nie przypisujmy rzeczom, ludzkich cech. Hyperreal nie zwiększa, hyperreal jest. ;-)
I don't do drugs. I am drugs.
ODPOWIEDZ
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.