- na 7-8 pak nalewany okolo 200ml letniej wody (ok. 30 stopni Celsjusza) do kufla
- wrzucamy cale tabsy antka
- zostawiamy całość na 5min
- po 5min mieszamy i gwarantuje, że wszystko będzie rozpuszczone bez pieprzenia się z kryszeniem na ''jebany pył''
- dodajemy z 5 kostek lodu (oszczędzamy w ten sposob mnustwo czasu)
- mieszamy i czekamy ąż się rozpuści lód, rotwór staje się bardzo zimny
- namaczamy 2 sciereczki z biedronki takie pakowane po 5 sztuk (ściereczki domowe firmy Spark 38x32 cm), a pomiędzy je wstawiamy husteczkę higieniczną (ub najlepiej taką serwetkę jak są w kfc)
- wstawiamy nasz fitr do drugiego kufla (każdy kto e temacie wie jak :) )
- całość zlewamy na filtr i zaczynamy wyciskać ściereczki/wykręcać zamiast czekać na powolne przesączanie
- można przepłukać zimną wodą
- i chlup w dziób, popijamy czymś ciepłym, roztwór zawsze jest klarowny bardzo mało parasyfu przedostaje się do kody
Całość zajmuję okolo 10-15 minut, nigdy nam filtr nie pęknie i można do sucha wycisnąć
Inne metody są jak gumki z biedronki - ten to durex extra save :)
Ryyyba pisze:- mieszamy i czekamy ąż się rozpuści lód, rotwór staje się bardzo zimny
Nie lubię się czepiać, ale normalnie strasznie mnie raża takie błędy. Czy nic nie wynieśliście z lekcji fizyki? Oprócz sprzętów oczywiście, np. ja wynioslem kiedyś kwiatka i baterię płaską, ale to sie nie liczy :)
Pozdrawiam.
gazyfikacja plazmy pisze:Wspaniała metoda, ale powiedz mi jedna rzecz. Jaka jest rozpuszczalność lodu w wodzie? :)Ryyyba pisze:- mieszamy i czekamy ąż się rozpuści lód, rotwór staje się bardzo zimny
Nie lubię się czepiać, ale normalnie strasznie mnie raża takie błędy. Czy nic nie wynieśliście z lekcji fizyki? Oprócz sprzętów oczywiście, np. ja wynioslem kiedyś kwiatka i baterię płaską, ale to sie nie liczy :)
Wiadomo przecież, że chodzi o to, aby lód roztopił się w wodzie.
mojsmrod pisze:Mam pytanie czy jest możliwe otrzymanie proszku po 2krotnej filtracji i rozpuszczeniu na prawdę dużo (łącznie) ilości tabletek zwykłą metodą wygotowania wody? Dziękuje za odpowiedź.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.