4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 927 / 5 / 0
Depresja jest spowodowana niskim poziomem serotoniny w ostrzejszych przypadkach noradrenaliny
Co nie znaczy, że w niektórych pprzypadkach leki na dopaminę nie byłyby skuteczniejsze od SSRI
  • 11 / / 0
I tak najlepszy sposób na odstawienie to brak funduszy ;]

Nie ma kasy - nie ma ćpania.
  • 3523 / 54 / 0
Postanowiłem zrobić przerwę od metkata albo skończyć z nim na zawsze :-/ Po pierwsze tolerancja po drugie uzależnienie. Przez ostatnie pół roku prawie codziennie przynajmniej 1 paczka, a bywało i 5 8-(
Teraz pytanie do tych którzy doszli do podobnych wniosków co ja... jak długo występuje pogorszone samopoczucie po odstawieniu ??
Zaopatrzyć się w antydepresanty ??
  • 927 / 5 / 0
Teraz pytanie do tych którzy doszli do podobnych wniosków co ja... jak długo występuje pogorszone samopoczucie po odstawieniu ??
Antydepresanty to chuj, lepsza koda i benzo ;-) %-D
  • 260 / 4 / 0
WildMonkey pisze:
Postanowiłem zrobić przerwę od metkata albo skończyć z nim na zawsze :-/ Po pierwsze tolerancja po drugie uzależnienie. Przez ostatnie pół roku prawie codziennie przynajmniej 1 paczka, a bywało i 5 8-(
Antydepresantów nie polecam, serio lepiej się pomęczyć niż jeszcze bardziej się poryć jakimś SSRI ;], załatw sobie coś na sen (bo z tym głównie są problemy) zolpidem jest w pyte i tyle, nie ma co się faszerować. A żarcie benzo to krótka droga w jeszcze gorsze wpierdolenie od metkatu. Co do gorszego samopoczucia to max tydzień po odstawieniu takiego ciągu, napewno o wiele dłużej będzie kurewskie ciśnienie aby się znowu skocić i to jest moim zdaniem jedyny problem, ale wiadomo że wszystko zależy od psychiki.
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 54 / 0
CzarnyIntruzManganek pisze:
WildMonkey pisze:
Antydepresantów nie polecam, serio lepiej się pomęczyć niż jeszcze bardziej się poryć jakimś SSRI ;], załatw sobie coś na sen (bo z tym głównie są problemy) zolpidem jest w pyte i tyle, nie ma co się faszerować. A żarcie benzo to krótka droga w jeszcze gorsze wpierdolenie od metkatu. Co do gorszego samopoczucia to max tydzień po odstawieniu takiego ciągu, napewno o wiele dłużej będzie kurewskie ciśnienie aby się znowu skocić i to jest moim zdaniem jedyny problem, ale wiadomo że wszystko zależy od psychiki.
Dzięki manganku ;-)
Akurat kot dał mi w ostatnim czasie nieźle w dupę więc mam do niego małe obrzydzenie, a samopoczucie o dziwo szybko wraca do normy.
3 dni i jest nieźle :-D
Wspomogę się zopiclonem bo akurat do niego mam dostęp
  • 1098 / 7 / 0
Tez zauwazylem, ze samopoczucie dosyc szybko wraca do normy, 3-4 dni i jest ok.
Najlepiej jest nie brac zadnych antydepresantow, benzo czy innych wspomagaczy. Uzupelniac witaminy, mineraly, pic wode, troche czekolady, jakies wartosciowe posilki i jest ok.

A tak nasunelo mi sie pytanie: Mam witaminy, ktore zawieraja tez 500mg manganu chyba jesli dobrze pamietam. Wiec, nie powinno sie ich chyba brac razem z kotem, bo nastepuje wieksze prawdopodobienstwo zatrucia? Myle sie?
  • 260 / 4 / 0
moor1992 pisze:
Tez zauwazylem, ze samopoczucie dosyc szybko wraca do normy, 3-4 dni i jest ok.
Najlepiej jest nie brac zadnych antydepresantow, benzo czy innych wspomagaczy. Uzupelniac witaminy, mineraly, pic wode, troche czekolady, jakies wartosciowe posilki i jest ok.

A tak nasunelo mi sie pytanie: Mam witaminy, ktore zawieraja tez 500mg manganu chyba jesli dobrze pamietam. Wiec, nie powinno sie ich chyba brac razem z kotem, bo nastepuje wieksze prawdopodobienstwo zatrucia? Myle sie?
500 mg manganu? %-D to chyba dla samobójców, w witaminach masz pewnie 1-4mg max, taka dawka cie nie otruje ;]
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
CzarnyIntruzManganek pisze:
500 mg manganu? %-D to chyba dla samobójców, w witaminach masz pewnie 1-4mg max, taka dawka cie nie otruje ;]
500 to chyba ci sie pomyliło :P aha LD50 manganianu(VII) potasu czyli naszego utleniacza zwyczajowo nazywanego nadmanganianem potasu (w sumie obydwie nazwy się odnoszą do tego samego) wynosi 1090mg/kg masy ciała ale jest to dawka dla szczurów doustnie. TDL0 dla człowieka doustnie 143mg/kg ten skrót oznacza mniej więcej najmniejszą dawkę jaka może powodować wystąpienie jakiegoś objawu zatrucia.
Ostatnio zmieniony 09 października 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1098 / 7 / 0
Faktycznie, pojebalo mi sie, jedna tabletka zawiera 140ug, nie wiem skad mi sie ten 500mg wzielo %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.