Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Depresja jest spowodowana niskim poziomem serotoniny w ostrzejszych przypadkach noradrenaliny
Nie ma kasy - nie ma ćpania.
Teraz pytanie do tych którzy doszli do podobnych wniosków co ja... jak długo występuje pogorszone samopoczucie po odstawieniu ??
Zaopatrzyć się w antydepresanty ??
Teraz pytanie do tych którzy doszli do podobnych wniosków co ja... jak długo występuje pogorszone samopoczucie po odstawieniu ??
WildMonkey pisze:Postanowiłem zrobić przerwę od metkata albo skończyć z nim na zawsze :-/ Po pierwsze tolerancja po drugie uzależnienie. Przez ostatnie pół roku prawie codziennie przynajmniej 1 paczka, a bywało i 5 8-(
CzarnyIntruzManganek pisze:Antydepresantów nie polecam, serio lepiej się pomęczyć niż jeszcze bardziej się poryć jakimś SSRI ;], załatw sobie coś na sen (bo z tym głównie są problemy) zolpidem jest w pyte i tyle, nie ma co się faszerować. A żarcie benzo to krótka droga w jeszcze gorsze wpierdolenie od metkatu. Co do gorszego samopoczucia to max tydzień po odstawieniu takiego ciągu, napewno o wiele dłużej będzie kurewskie ciśnienie aby się znowu skocić i to jest moim zdaniem jedyny problem, ale wiadomo że wszystko zależy od psychiki.WildMonkey pisze:Postanowiłem zrobić przerwę od metkata albo skończyć z nim na zawsze :-/ Po pierwsze tolerancja po drugie uzależnienie. Przez ostatnie pół roku prawie codziennie przynajmniej 1 paczka, a bywało i 5 8-(
Akurat kot dał mi w ostatnim czasie nieźle w dupę więc mam do niego małe obrzydzenie, a samopoczucie o dziwo szybko wraca do normy.
3 dni i jest nieźle :-D
Wspomogę się zopiclonem bo akurat do niego mam dostęp
Najlepiej jest nie brac zadnych antydepresantow, benzo czy innych wspomagaczy. Uzupelniac witaminy, mineraly, pic wode, troche czekolady, jakies wartosciowe posilki i jest ok.
A tak nasunelo mi sie pytanie: Mam witaminy, ktore zawieraja tez 500mg manganu chyba jesli dobrze pamietam. Wiec, nie powinno sie ich chyba brac razem z kotem, bo nastepuje wieksze prawdopodobienstwo zatrucia? Myle sie?
moor1992 pisze:Tez zauwazylem, ze samopoczucie dosyc szybko wraca do normy, 3-4 dni i jest ok.
Najlepiej jest nie brac zadnych antydepresantow, benzo czy innych wspomagaczy. Uzupelniac witaminy, mineraly, pic wode, troche czekolady, jakies wartosciowe posilki i jest ok.
A tak nasunelo mi sie pytanie: Mam witaminy, ktore zawieraja tez 500mg manganu chyba jesli dobrze pamietam. Wiec, nie powinno sie ich chyba brac razem z kotem, bo nastepuje wieksze prawdopodobienstwo zatrucia? Myle sie?
CzarnyIntruzManganek pisze:500 mg manganu?to chyba dla samobójców, w witaminach masz pewnie 1-4mg max, taka dawka cie nie otruje ;]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.