4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
kwas solny dajesz by pH było lekko kwaśne i odparowujesz. pamiętaj by nie dawać octu wcześniej. można benzynę olać.
może leżeć, trwały jest.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
powiedz jeszcze ile tego kwasu, nie mam czym sprawdzic ph :) mozna odparowywac we wrzatku tak jak alkohol?

jutro biore sie do roboty :yay:
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 23 / 0
pojęcia nie mam. parę kropli? możesz w ostateczności spróbować czy już kwaśne jest. no i kroplami dodajesz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Greenz, zapoznaj sie troche z chemia i mechanizmem o co w tym chodzi. Przeczytaj temat "zrob sobie spida..." - nalezy postepowac analogicznie jak z meth ! MEtkat rozklada sie jako freebase, nie jako sol, dotyczy to chyba tez innych freebasow. Musisz zmontowac taka sama aparaturke (banalna) do krytalizacji, do otrzymywania gazowego , osuszonego HCl i krystalizowac metkata w benzynie ekstrakcyjnej jako chlorowodorek a nie zaden cytrynian! Mozesz sprobowac jeszcze siarczan ale nie wiem czy dobrze sie wydziela. :) Przez samo wkraplanie HCl nie otrzymasz optymalnej wydajnosci i stracisz czesc metkata. H3PO4 musisz miec chyba max stezony a slyszalem ze tym problem jest :) To tyle :)
  • 54 / / 0
Czy soda kaustyczna różni się czymś od kreta? Teoretycznie oba produkty to nazwy handlowe wodorotlenku sodu- ale czy którykolwiek z nich to czysty NaOH?
  • 128 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Malza »
Jeżeli ja miał bym wybierać z tych dwóch to wybrał bym sode kaustyczną ponieważ zwykły kret zawiera dodatki np glińowe aktywatory czyli dodatkowe gówno.
Uwaga! Użytkownik Malza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Nie można tak jak browar napisał przeprowadzać w free base bo jest to aminoketon i grupa ketonowa reaguje z aminą ,a o tym to Orlan pisał kilka postów wyżej zdaje mi się. Proponuje wytrącić Mn2+ za pomocą CO2(aq) przy wyższym cisnieniu lub za pomocą H2S ponieważ ani siarczki ani węglany manganu nie sa rozpuszczalne w wodzie. A browar a jak ma to wysolić z benzyny skoro cytrynian czy jakaś inna sól się nie rozpuści w benzynie ekstrakcyjnej :/ ja bym tam usunął tylko Mn2+ i już możemy podawać IV bo cytrynian (czy jaki tam używacie) potasu napewno nam wam zaszkodzi.

Chyba żeby metkatynon przeprowadzić w nierozpuszczalny kompleks a nastepnie go oddzielić od reszty potem tylko zakwasić i oddzielić związek kompleksowy , po południu wkleje jakie związki kompleksowe powinny być zdatne tylko raczej ich nie kupicie za tanie pieniądze i w dodatku tylko w sklepach specjalistycznych.

Nie można tak jak browar napisał przeprowadzać w free base bo jest to aminoketon i grupa ketonowa reaguje z aminą ,a o tym to Orlan pisał kilka postów wyżej zdaje mi się. Proponuje wytrącić Mn2+ za pomocą CO2(aq) przy wyższym cisnieniu lub za pomocą H2S ponieważ ani siarczki ani węglany manganu nie sa rozpuszczalne w wodzie. A browar a jak ma to wysolić z benzyny skoro cytrynian czy jakaś inna sól się nie rozpuści w benzynie ekstrakcyjnej :/ ja bym tam usunął tylko Mn2+ i już możemy podawać IV bo cytrynian (czy jaki tam używacie) potasu napewno nam wam zaszkodzi.

Chyba żeby metkatynon przeprowadzić w nierozpuszczalny kompleks a nastepnie go oddzielić od reszty potem tylko zakwasić i oddzielić związek kompleksowy , po południu wkleje jakie związki kompleksowe powinny być zdatne tylko raczej ich nie kupicie za tanie pieniądze i w dodatku tylko w sklepach specjalistycznych.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Gizmo, nigdzie nie pisalem zeby robic cytrynian czy podobne paskudztwo tylko chlorowodorek przez przpuszczenie gfazowego suchego HCl przez r-r w benzynie metkata.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
jezeli mi nikt nie napisze krok po kroku lopatologicznie to sie za to nie chwytam :-p a jak myslisz ile moza zyskac metkata stosujac benzyne??

ja zakupilem dzisiaj hcl 37% i zastosuje 10 kropli do metkata z 2 paczek akataru (czyli jakies 20ml to bedzie) zamiast octu, potem odparuje i wciagam. zdam relacje ;)

zauwazylem ze w skladzie tego kwasu jest podane chyba z 15 dodatkowych pierwiastkow, rozumiem ze mam sie tym nie przejmowac? moge taki kwas zaciagnac do pompy czy mi ja rozpusci? %-D
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 23 / 0
A 2000-mL Erlenmeyer flask, equipped with a magnetic stirring bar, was charged with methylene chloride (200 mL), acetic acid (10 mL) water (100 mL), potassium permanganate (2g) and ephedrine hydrochloride (2g). The solution was stirred at room temperature for 30 min. This was followed by the addition of sufficient sodium hydrogen sulfite to reduce the precipitated manganese dioxide. The aqueous phase was made basic with 5N sodium hydroxide (NaOH) and the methylene chloride was separated. The organic layer was extracted with 0.5N sulfuric acid (H2SO4). Isolation of the acid layer followed by basification with sodium bicarbonate and extraction with methylene chloride (50 mL, three times), removed the product into the organic phase. The solvent was concentrated by rotary evaporation, followed by column chromatography through neutral alumina with methylene chloride. Solvent removal through rotary evaporation produced a colorless liquid which was disolved in hexane. Gaseous hydrochloric acid was bubbled into the hexane to precipitate the amine hydrochloride to produce a 1-g (50%) yield of 2-methylamino-1-phenylpropan-1-one hydrochloride.
można. ja właśnie przeprowadzałem w freebase za pomocą NaOH i ekstrahowałem chloroformem. koledzie Micklen także się to udało. może i freebase jest nietrwałe ale nie popadajmy w skrajności.

wujeksecobar: może być kret, ale musisz wyciągnąć z niego te aluminiowe gówno. tam ten NaOH jest raczej w czystości technicznej, nie widzę powodu, dla którego mieliby to skażać czymkolwiek. ludzie wywołują tym lakier przy fotochemicznej metodzie produkcji płytek drukowanych, także aż tak zanieczyszczony to on nie jest. no ale i tak lepiej popierdolić do chemicznego i za dychę kupić 250g NaOH cz.d.a. no ale jak kto woli...

greenz: pamiętaj że HCl dajesz po odfiltrowaniu MnO2, reakcję przeprowadzasz bez octu. i daj jeszcze trochę witaminy C by usunąć nieprzereagowany nadmanganian, bo z kwasem solnym widzieli się wtedy chlor. 10 kropli to za dużo trochę będzie. jak kupowałeś HCl naprawdę mogłeś kupić papierki wskaźnikowe albo chociaż oranż metylowy. bez jakiegoś wskaźnika to tutaj ni chuja raczej. możesz samemu zrobić z czerwonej kapusty papierki, w necie są przepisy.
pewno są w ilościach śladowych. możesz zaciągać go pompką.

pozdro
Zablokowany
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.