Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Może sie zdziwicie co powiem, ale chcialbym zeby do tego doszło dxm, koda, efka, avio, sałata jadowita (buehehe, ciekawe czy by wytepili jak konopie) bieluń itd. zeby do tego doszedł zakaz palenia w miejscach publicznych. Totalną prohibicje na wszystko, taki szok systemowy moze by komuś uświadomił jak wielka jest to głupota. Ale na to idą za duze pieniądze. Teraz w gestii dopalaczy i innych smartshopów jest to żeby, tak sie nie stało... Nie jest pytanie czy da sie to zrobić, pytanie ile trzeba zapłacić durniom na wiejskiej.

Tak na bardziej powaznie, juz nie teoretycznie, ale praktycznie bym raczej nie rozpaczał. Wątpie aby ta ustawa sie ziściła. To chyba zbyt drastyczne i godzi w interes firm, które na tym zarabiają. Moim zdaniem to troche za wiele aby psuc komuś cały interes tylko w myśl ideologii. To jest poniekąd zamach na wolny rynek.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 57 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kamyczk »
Też o tym pomyśle myślałem, ale z drugiej strony obawiam się, że i to nie ruszyłoby lwiej części społeczeństwa, która uświadomiona zostanie tylko z jednej strony dzięki mediom i programom pokroju "Uwaga" - gdzie delegalizacja uznana by została za sukces.

Mam na myśli wszelkie substancje poza utartymi kulturowo - fajkami i alkoholem.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009 przez Kamyczk, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 60 / 1 / 0
O czym wy śnicie..Niby kto ma zaprotestować przeciwko wprowadzaniu tej ustawy? Chuja, decyzja jest już podjęta, wyjebane w reszte, szkoda mi tylko szałwi, ale chociaż popyt na mj może wzrośnie i skurwysyny obczają, że następny zakaz chuja im dał.
  • 2179 / 31 / 0
ja bym jeszcze gałe dopisał do ziół %-D
Hidden Mefedron User
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
jogurt pisze:
Może przynajmniej w następnych wyborach młodzi ludzie użyją mózgu.
Tia, tylko na kogo głosować, jak nie wygląda na to, żeby jakakolwiek partia mogła coś polepszyć.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: elmer »
To nie wina dopalaczy, ani zwykłych Polaków. Uważam, że to efekt dziesięcioleci źle sformułowanej profilaktyki, a właściwie pseudoprofilaktycznej nagonki na substancje psychoaktywne. Prezentowanie kultury zażywania "narkotyków" jako prowadzącej do degradacji moralnej, wyniszczenia organizmu, śmierci, AIDS, degeneracji więzi rodzinnych, przestępczości. A przecież są to skutki, jakie tak naprawdę dotykają niewielu spośród użytkowników narkotyków, to przejaskrawienie, które kluje w wyobrażeniach laików szereg negatywnych emocji, których następstwem jest traktowanie "narkomana" (czyt. użytkownika) jak trędowatego, wykluczenie, zmarginalizowanie, w końcu izolację i napiętnowanie. Używanie substancji psychoaktywnych to nie nowotwór (przepraszam wszystkich chorych za porównanie), z tym da się żyć, nawet całkiem normalnie i przyzwoicie, to nie wyrok (choć w wymiarze społecznym to właśnie jakby wyrok).
Osobiście wierzę w to, że z czasem te kwestie zostaną lepiej zrozumiane, debata publiczna ujawni jak wielu spośród osób, z którymi na codzień utrzymujemy kontakt używa "dopalaczy" rekreacyjnie, eksperymentalnie, bez większych szkód i że jedyną krzywdą jaką się im wyrządza (a nie oni sobie) to utożsamianie znaczenia "narkoman" ze słowami "degenerat" czy "kryminalista". Że kiedyś profilaktyka będzie również uwzględniała tolerancje wobec zachowań związanych z używaniem "narkotyków" o niskim stopniu ryzyka i skupi się na aktywizowaniu ludzi, a nie izolowaniu w zamkniętych enklawach, niczym Żydów w gettach.
Uwaga! Użytkownik elmer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Aj-waj »
na marginesie dodam, ze ustawa jest juz pod drogim czytaniu.......
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: rejestr »
elmer pisze:
ple ple ple
A jakie państwo stoi za tą chorą nagonką? Podpowiem że chodzi o usa.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Przerażające macie te informacje. Szkoda mi każdej nowej substancji tam zawartej - bez żadnych badań ma być po prostu zabroniona, rośliny które od milionów lat ewoluowały specjalnie dla nas mają być powtórnie zagubione w mrokach dziejów, straszne....

Mam tylko nadzieję, że to jeden z tych "alternatywnych" projektów autorstwa PiSu cz SLD, który nigdy nie zostanie poważnie rozpatrzony. Oby to nie były płonne marzenia...

Pytacie na kogo głosować? Zabierać karty i głosować zgniłymi jajami w polityków, albo wybierać takie ugrupowania, które nie mają prawa skręcać z obiecywanej drogi - bo ścieżka dla nich jest prosta. Mówię oczywiście o UPR.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 708 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel_31 »
A my przypadkiem nie bedzemy pierwszym panstwem w europie ktory zdelegalizuje kratom ,szalwie , kava kava( w tym przypadku to nie zdziwilbym sie ze na swiecie)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.