Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 308 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
Mam pytanie co mi sprawdzą, gdybym poszedł oddać krew? dowiedziałbym się wtedy o wynikach ASPAT i ALAT odbiegających od normy??
tego prawdopodobnie nie sprawdzą
krew badają na choroby zakaźne: HIV, żółtaczkę typu B i C oraz kiłę
tam masz też dodatkowe warunki do spełnienia, które deklarujesz w formularzu
http://www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4

ale zobacz, te badania kosztują prawdopodobnie tyle co 2-3 paczki antidolu
nawet jeśli drożej to i tak w granicach możliwości

wiem że watroba nie boli
mnie akurat boli otrzewna ale uważam że przez watrobe

edycja: czy po miesiącu brania kody (odstępy 2,3 dni) może boleć brzuch - konkretnie kiszki? bez sraczki <_<
Ostatnio zmieniony 07 marca 2009 przez kolik, łącznie zmieniany 2 razy.
                  ~O~
  • 169 / / 0
userd pisze:
Noo dokładnie, wszyscy się dziwią, że nie jestem żółty i oczy mam normalne ;]
No tos mnie chlopie lekko przerazil..... Od jakiegos czasu zrobilo mi sie takie cus (tzn. teraz to zniklo juz prawie...) jak bym to.... no takie zolte pod oczami. Nic mnie nie boli a to jakies specjalnie do zauwazenia nie bylo (mam ciemna karnacje). Wiec oznaczalo by ze nie tentego mam cos z watroba?

KURWA teraz to juz mam syndrom klasyczny czyli napierdala mnie juz wszystko i wszystko gniecie zwazywszy ze kode dopilem sobie Heinekenem (ktorys z kolei dzien... jakos spodobalo mi sie :-))
Ostatnio zmieniony 07 marca 2009 przez HALFandHALF, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik HALFandHALF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
nie chodzi o żółte pod oczami, tylko o zażółcenie białek oczu. Nie musi to wystąpic. Z tego co pamiętam odpowiedzailna jest za to bilirubina, oczywiscie przy nieprawidłowo funkcjonujacej watrobie.

Badajac watrobe zrobcie sobie: ALAT, ASPAT, bilirubina, białko całkowite - to przy badaniu krwi.
Proponuje również zrobic USG brzucha - bardzo przydatne badanie - bedziecei mieli jasnosc, czy watroba 'tylko' źle funkcjonuje, czy sa juz jakies zmiany w jej strukturze (zwłuknienia, marskosc), czy jest prawidłowej wielkosci, czy jest odtłuszczona, poza tym dowiecie sie czy macie kamienie na nerkach, w woreczku żułciowym, czy wszystko jest prawidłowej wielkosci, połozone w odpowiednich miejscach i o odpowiedniej struktórze., . Koszt 50-100zł (państwowo czeka sie ok 3 miesiecy). Myśle, że warto. badanie jest całkowicei bezbolesne i trwa kilka minut.
  • 2013 / 84 / 0
Chyba tez se zrobie te badania, zawsze pije niezbyt czysty roztwor antka i pozniej jeszcze alkiem doprawiam...
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
To bądź niemal pewien, że jeśli robisz tak często to wyniki będziesz miał zjebane. Ja na szczęście nie mam żadnych wirusów, tylko polekowe uszkodzenie, które się wkrótce zregeneruje przy mojej rezygnacji z dragów i leków ;]
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 169 / / 0
Z alkoholem lacze juz rzadko (nie powiem przerazilem sie chociaz fajnie potrafi sie zrobic zwlaszcza jak alkiem dopije sie tak 15min po kodzie) a to ze mam takie jakby podkrazone oczy z zolta obwodka od spodu dalej pozostaje dla mnie zagadka i niech lepiej tak zostanie.
Uwaga! Użytkownik HALFandHALF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
a ja mam problem %-D
Jakis czas po zejsciu kodeiny zaczyna mnie ostro napierdalac brzuch... 8-( do tego dochodza :
napiete miesnie brzucha w ekstremalnym stopniu :huh:
pocenie sie
ciezko sie oddycha ( musze kontrolowac oddech bo bym sie udusil )
Normalnie czuje sie tak jakbym mial zaraz zejsc %-D mija po 30 minutach meczarni...
Pytanie brzmi : Dlaczego ? :#:
Uwaga! Użytkownik maniek16 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 17 / 0
Miałem takie dolegliwości na początku swojej przygody z antkiem, po 5, 6 razach wszystko minęło.
Wydaje mi się że niektóre organizmy tak reagują na nowe substancje, po pewnym czasie juz sie przyzwyczajają i wszystko jest łokiej.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
mialem kilka dni temu robione badania
ALAT - 49 ASTAT - 48 - czyli lekko podwyższone ale nieznacznie.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
HALFandHALF pisze:
Z alkoholem lacze juz rzadko (nie powiem przerazilem sie chociaz fajnie potrafi sie zrobic zwlaszcza jak alkiem dopije sie tak 15min po kodzie) a to ze mam takie jakby podkrazone oczy z zolta obwodka od spodu dalej pozostaje dla mnie zagadka i niech lepiej tak zostanie.
mam identycznie po kodzie ale tylko pod prawym okiem i to "podkrążenie" (%-D) dośc mocno odróżnia się od koloru skóry. Ktoś też tak ma oprócz nas? (dodam, ze czesciej się degustowałem thiocodinem, co tez moze miec znaczenie)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2009 przez anonimus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.