Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 858 / 19 / 0
patent na rentę nie jest taki skomplikowany
wymagania
- kilka pobytów na oddziale psychiatrycznym
- odpowiednie rozpoznanie przez psychiatrę (najlepiej mieszane uzależnienie ) + rokowanie niepomyślne z powodu przewlekłości "choroby"
- na komisji trzeba się zachowywać jak idiota
- fikcyjne lub nie przyjmowanie leków neuroleptycznych (dlatego też nie możemy podjąć pracy a gdy odstawimy leki mamy lęki urojenia ćpamy/pijemy)
2razy łyknęli na komisji ale teraz dostałem 3 grupę i nie kwalifikuje się już %-D ale może komuś innemu się uda wychaczyć dotacje na ćpanie
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 204 / 6 / 0
Mam egzekucje komornicza, czy komornik moze mi wejsc na rente socjalna ?
  • 1077 / 125 / 3
Może zająć 25 %. Przejrzyj sobie Ustawę o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych.

Jak bierzesz do ręki czy na rachunek bankowy?
  • 1095 / 34 / 0
Nie zesrajcie się z tą robotą.

Jak toś nie ma skrupułów pokazywać się na komisjach i udawać nie do końca przystosowanego do pracy to czemu nie..darmowa kasa..jak dają to trzeba brać heh
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013 przez NieZaczynaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 137 / 5 / 0
Tylko że ta "darmowa kasa" idzie z Twoich podatków, państwo nie ma innego źródła "dochodów" (jak ściąganie z obywateli).
Może to zmieni Twoje podejście co do wymuszanych rent.
Uwaga! Użytkownik botak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 6 / 0
Aby otrzymac zasilek dla bezrobotnych trzeba:
"Do wyżej wymienionych 365 dni zalicza się również m.in. okresy odbywania służby wojskowej, urlopu wychowawczego i pobierania renty z tytułu niezdolności do pracy." Te 365 dni wiadomo dni przepracowane, ale czy urzad zaliczy takze okres pobierania renty socjalnej? Jest to w pewnym sensie renta z tytulu niezdolnosci do pracy.
  • 98 / 6 / 0
ciekawy temat ale nie warto wertować 14 stron pierdolenia o sensie ćpania i nieudacznictwie wjebanych ludzi.

Ja na wiosnę straciłem robotę (po 3 miesiącach na umowę o pracę- to istotne) z powodu przychodzenia na kacu do roboty (a także przypuszczam że prześwietlili moją przeszłość staranniej jak zobaczyli te kace, a oni mają sposoby bo to duża korporacja)

Jak się dowiedziałem że nie dostanę następnej umowy to momentalnie pojawił się u mnie epizod depresji i dostawałem od psychiatry zwolnienia na tą deprechę przez pół roku.

Co istotne przepracowawszy te niecałe 3 miesiące nie dostałem przedłużenia umowy ale uzyskałem prawo do zasiłku chorobowego z powodu niezdolności do podjęcia pracy po ustaniu umowy z tą korporacją.

Zasiłek w wysokości 80% wypłaty a wypłatę w korpo miałem dobrą, nie będę mówił ile bo to nie ama na wykopie

Oczywiście czy depresja wynika z ćpania czy ćpanie z depresji to już nikt nie pamięta....

Teraz staram się o zasiłek rehabilitacyjny (warunek uczestnictwo w terapii uzależnień) i taki zasiłek można pobierać jeszcze 12 miesięcy, w wysokości podobnej jak ten poprzedni.

Mam nadzieję że po prostu z zasiłku opłacę sobie studia zaoczne i jakieś kursy doszkalające a na terapii pomogę mojemu problemowi i zdołam utrzymać abstynencję więc nie jest to takie w chuja walenie do końca, chociaż 2000+ na miesiac na rękę za deprechę i ćpanie - nie jednego krew zaleje jak przeczyta ten post.

Wszystko dzięki temu że miałem umowę o pracę przez te 3 miesiące, umowy śmieciowe nie dają uprawnień do zasiłku chorobowego itp...
dj Jekyll & mr Hyde
  • 12692 / 2456 / 0
kamikaze77 pisze:
Zasiłek w wysokości 80% wypłaty a wypłatę w korpo miałem dobrą, nie będę mówił ile bo to nie ama na wykopie...
(...)
chociaż 2000+ na miesiac na rękę za deprechę i ćpanie ...
No to żeś ukrył to 2500-2600 wypłaty w korporacji :-)
  • 361 / 13 / 0
No chyba nie, bo przecież nie dostawał czystej pensji, a również premie i dodatki. 4 koła mógł mieć spokojnie na rękę.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 993 / 50 / 0
komiczne, chore oburzajace itd ale w uk jest takie cos :wall:
prochy wciagales w proch sie obrucisz
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.