wymagania
- kilka pobytów na oddziale psychiatrycznym
- odpowiednie rozpoznanie przez psychiatrę (najlepiej mieszane uzależnienie ) + rokowanie niepomyślne z powodu przewlekłości "choroby"
- na komisji trzeba się zachowywać jak idiota
- fikcyjne lub nie przyjmowanie leków neuroleptycznych (dlatego też nie możemy podjąć pracy a gdy odstawimy leki mamy lęki urojenia ćpamy/pijemy)
2razy łyknęli na komisji ale teraz dostałem 3 grupę i nie kwalifikuje się już
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia
Der Reichsspritzenmeister
Jak bierzesz do ręki czy na rachunek bankowy?
Jak toś nie ma skrupułów pokazywać się na komisjach i udawać nie do końca przystosowanego do pracy to czemu nie..darmowa kasa..jak dają to trzeba brać heh
Może to zmieni Twoje podejście co do wymuszanych rent.
"Do wyżej wymienionych 365 dni zalicza się również m.in. okresy odbywania służby wojskowej, urlopu wychowawczego i pobierania renty z tytułu niezdolności do pracy." Te 365 dni wiadomo dni przepracowane, ale czy urzad zaliczy takze okres pobierania renty socjalnej? Jest to w pewnym sensie renta z tytulu niezdolnosci do pracy.
Ja na wiosnę straciłem robotę (po 3 miesiącach na umowę o pracę- to istotne) z powodu przychodzenia na kacu do roboty (a także przypuszczam że prześwietlili moją przeszłość staranniej jak zobaczyli te kace, a oni mają sposoby bo to duża korporacja)
Jak się dowiedziałem że nie dostanę następnej umowy to momentalnie pojawił się u mnie epizod depresji i dostawałem od psychiatry zwolnienia na tą deprechę przez pół roku.
Co istotne przepracowawszy te niecałe 3 miesiące nie dostałem przedłużenia umowy ale uzyskałem prawo do zasiłku chorobowego z powodu niezdolności do podjęcia pracy po ustaniu umowy z tą korporacją.
Zasiłek w wysokości 80% wypłaty a wypłatę w korpo miałem dobrą, nie będę mówił ile bo to nie ama na wykopie
Oczywiście czy depresja wynika z ćpania czy ćpanie z depresji to już nikt nie pamięta....
Teraz staram się o zasiłek rehabilitacyjny (warunek uczestnictwo w terapii uzależnień) i taki zasiłek można pobierać jeszcze 12 miesięcy, w wysokości podobnej jak ten poprzedni.
Mam nadzieję że po prostu z zasiłku opłacę sobie studia zaoczne i jakieś kursy doszkalające a na terapii pomogę mojemu problemowi i zdołam utrzymać abstynencję więc nie jest to takie w chuja walenie do końca, chociaż 2000+ na miesiac na rękę za deprechę i ćpanie - nie jednego krew zaleje jak przeczyta ten post.
Wszystko dzięki temu że miałem umowę o pracę przez te 3 miesiące, umowy śmieciowe nie dają uprawnień do zasiłku chorobowego itp...
kamikaze77 pisze: Zasiłek w wysokości 80% wypłaty a wypłatę w korpo miałem dobrą, nie będę mówił ile bo to nie ama na wykopie...
(...)
chociaż 2000+ na miesiac na rękę za deprechę i ćpanie ...
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.