Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1199 / 8 / 0
jak wypisac te plastry na recepcie ?
Dobra juz wiem jak ;)

A moze by tak z methcathem sprobowac co ? to by bylo niezle polaczenie chyba :D

Plusy buprenorfiny:
- uczucie relaksu
- lekka euforia+coś w rodzaju pobudzenia fizycznego
- długość działania
minusy -||-:
- malutkie źrenice, prawie jak szpileczki(przez cały okres działania)
- słaba dostępność
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2008 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 437 / 20 / 0
kiszka123 pisze:
Hegemon, ciekawy jestem dipherganu.. po samym czulem się jak mucha w smole , straszne zamulenie i spowolnienie.. Co może on zdziałac z buno?
Jak to po miksach z difką - mocno zwiększona sedacja (powieki same się zamykają), trochę euforia, zniwelowanie swędzenia no i (co w moim przypadku jest bardzo ważne przy buprenorfinie) nie chce się tak rzygać :-D .
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
Próbował ktoś buprenorfiny z tramalem? Jakie efekty?
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
Ja mam w plastrach i mam pytanie. Otóż zmiksowałbym z tetrazepamem, był by wzajemny synergizm, ale chciałbym jeszcze do tego dojebać Bellergotu dla fenobarbitalu, tylko że on ma atropinę. Czy atropina nie spłyca fazy po opioidach, bo ja już głupi jestem, różne wersje słyszałem... A w ogóle to bym zrobił tak: zajebał Bellergot jeśli ta atropina nie zaszkodzi bupre, bo fenobarbital po długim czasie osiąga Cmax, potem po jakimś czasie jebnął z 225mg DXM bo powinien wzmocnić działanie bupre, jak wszystkiego prawie zresztą i od razu po połknięciu wziął się za międlenie plasterka z bupre. W czasie żucia łyknąłbym ze 150-200mg tetrazepamu. Tylko właśnie co z tą atropiną, czy nie zjebie działania buprenorfiny?
  • 3186 / 372 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Na twoim miejscu to bym niczym nie wzmacniał. Atropina moim zdaniem mocno ograniczy i spłyci buprenorfinę.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 142 / 0
re
Nieprzeczytany post autor: oxan »
buprenorfina jest częściowym antagonistą receptora mi ( kiedys podawano że całkowitym), i agonista receptora kappa. działanie synergistyczne lub antagonistyczne z innymi opioidami zależy tu od dawki! jeżeli np.morfina czy fent.( dotyczy to tez słabszych opioidów)i bupre są podawane w małych dawkach to wystepuje synergizm, jeżeli bupre jest podana w wysokiej dawce, to działa antago w stosunku do całkowitego ago receptora mi. b.dobry synergizm jest z fnt, ale bupre trzeba podać w małej dawce.( próbować nie radze, bo łatwo sie przejechać, głeboka interakcja z depresją oddychania)
jeśli chodzi o interakcje to ktoś tam pytał o atropine z bellergotu- w dawce zaw w bellergocie atropina nie powinna zmniejszyć fazy, jesli sie nie najesz jej za dużo, ale zmniejszy wydzielanie śliny, i bupre nie będzie sie wchłaniać z podania podjęzykowego. benzo i barbiturany działaja synergistycznie z bupre, ale taki miks to totalna zamuła, podobnie jak antydepresanty( nie IMAO, boże broń stosować bupre z IMAO!!!! nawet po 2 tyg) i neuroleptyki, zamuła jeszcze gorsza, ciężka faza, takie ciężkie klimaty.ale kto co lubi. z alko brrrrr.
dxm trzeba sobie przepróbować i ustalić dawke bupre i dxm experymentalnie, może być synergiżm, ale też i zupełnie inaczej. to zależy od dawki, dla każdego inna.
dobre popychacze i wzmacniacze dla bupre sok grapefruitowy, erytromycyna, ketokonazol( blok niektórych systemów mikrosomalnych w wątrobie odpowiadajacych za metabolizm buprenorfiny)
nie stoswać z lekami p-padaczkowymi: karbamazepina czy fenytoina, bo bardzo osłabiaja działanie buprenorfiny (interakcje w fazie frmakodynamicznej, ale tez wpływaja na kinetyke buprenorfiny w osoczu)
a jeszcze jedno na bupre nia ma specyficznego antidotum, naloxon nie znosi depresji oddechowej po bupre, jedynie jak sie go poda przed podaniem bupre, ale wtedy po co brac bupre hahaha.
Ostatnio zmieniony 26 października 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
plastra najlepiej iv z rolka jest zajebiscie i przypalic nieco sd
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3186 / 372 / 0
Temat trochę zamarł. Co, ćpunki nie ćpają bupry? To kurwa szkoda bo warto.

Pacjent : plaster Transtec 40mg sztuk 1
Opis przyrządzenia dania : plasterek odklejamy i nożykiem delikatnie zdrapujemy folię, która jest w środku. Folię tniemy na drobne kawałki i ładujemy do kubka z 10 ml wody.Dodajemy trochę kwasku cytrynowego. Podgrzewamy wodę do zagotowania i trzymamy tak im dłużej tym więcej bupry wyjdzie. Po ok 15 min wodę odciągamy strzykawką i pukamy.

Ja puknąłem połowę z tego w mojej ocenie mogło tam być cokolwiek pomiędzy 5-15 mg buprenorfiny. Po strzale czułem lekkie ciepełko ale nic konkretnego. Dopiero po ok. 15 minutach się ładnie rozkręciło. Mocne opiatowe ujebanie, niemożność skupienia wzroku, lekkie nudnosci, ciepełko, no wiadomo. Teraz najlepsze - stan ten utrzymywał się przez 3 dni!! Drugiego dnia trochę rzygałem, miałem spore trudności z odlaniem się. Poza tym to fantastiko, plastry biją tramal i kode na głowę. Jedyny minus to zupełny brak wejścia ale długość działania i subiektywna przyjemność stanu bardzo si.
  • 3186 / 372 / 0
Naprawdę jest warta grzechu. No chyba że dla kogoś w opiatach liczy się tylko wejście. Wtedy to nie.

Acha, zapomniałem napisać że działa też leciutko spidująco (podobnie do tramalu), przysypkę miałem tylko na samym początku po podaniu, później włączyła się gaducha i ogólne przezajebiste rozluźnienie. Pierwszej nocy nie spałem prawie w ogóle, wpadałem w nodding i co chwila się budzilem. Drugiej nocy poprawiłem klonami i ziółkiem i już normalnie spałem. Nawet trzeciego dnia po obudzeniu nadal czułem się lekko ućpany.

Najlepsze, że niby to na białą recke jest.
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
jest warta grzechu a jescze lepiej dziala jak sie zmerda z klonami w szkle i wtedy ma wjazd

no i wazne jak ktos zrobi z kwaskiem niech nie wywala plastra tam jest jeszcze sporo skumulowane mozna pozuc jak natalka i miec 20 h luty

ja po po 20 mg nakwaksowanego miale 3 dni jazdy i brak wejscia i troche zygango nasteny raz wale z rolka i zajem nospa
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.