Natomiast co do środków, dawek, mieszanek itd to już dawno postanowiłem, że nie będę na forum podawał konkretnych informacji z powodu bezpieczeństwa. Znam kilka osób, które z chęcią by "na koledze" wypróbowały działanie niektórych miksów. Z tragicznym skutkiem. O sobie nie wspominając. Dlatego sorki, ale nie. Polecam natomiast podręczniki. Tam wszystko jest napisane.
Za to miejscowe na mnie wcale nie działało, mimo podania sporej dawki (więcej już mi nie mogli podać). Szpital akademicki, więc kto wie, może spragniony wrażeń student-jezus zamienił znieczulenie w wodę, w placówce prywatnej miejscowe już spowodowało totalny brak bólu i spore (ale przyjmne) otępienie, spokój i chęć do śmiechu po zabiegu. Niestety nie spytałem lekarza cóż to był za specyfik.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.