Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 4 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: estebaN1 »
poczytał hyperreala i zjadł acodin, taka kolej rzeczy
Tylko głupcy mówią całą prawdę. Ja jestem inteligentny, więc tego nie robię.
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
ja to bym w ogole zrobil ten acdin na recke. co starsi itak by dali rade zalatwic. bo bez kitu zrobia sie na to moda, i wkurwiam sie nieprzecietnie jak widze 13 letnie dzieciaki kupujace hurtowo acodin w aptekach. kurwa...
i w ogole skasowac dzial dxm na HR, bo jeszcze beda przez to problemy zobaczycie, jeszcze bedziecie czytac swoje posty w Fakcie hah!
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: detta »
najwięcej w mediach o narko gadają ci co gówno wiedzą..

tylko mi ochoty narobili tym filmikiem :-D trzeba sie wybrac do apteki póki bez recepty
I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: incube »
a może to chwyt marketingowy, by poszerzyć krąg "biorących" i powiadomić tych, co już biora, ze trzeba się zaopatrzyć, bo bedzie na reckę :D wiecie, podniesie się ilość kupujących = więcej kasy XD
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
Polska jest pojebanym krajem- jedno z najsurowszych praw antynarkotykowych w świecie (nie licząc patologii typu egipt, czy jakaś sri lanka gdzie ci łeb utna za jointa), a każdy może sobie na legalu psychodeliki (aco), depresanty (antidol) czy stymulanty (sudafed) w aptece kupić. W cywilizowanych krajach jest odwrotnie- niekarane blanty, wszystkie leki o właściwościach rekreacyjnych- na recepte.

bezpośredni link do materiału, dla tych, którym sie nie chciało szukać:
http://www.itvp.pl/video.html?channel_i ... ideo=31084
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2008 przez love997, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
love997 pisze:
W cywilizowanych krajach jest odwrotnie- niekarane blanty, wszystkie leki o właściwościach rekreacyjnych- na recepte.
Lol o jakich cywilizowanych krajach mówisz? To ja już w sumie wole Polske jesli tak, bo kolowanie recept to hujowa sprawa, a trawe i tak mozna wszedzie kupic.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Blessweed »
W sumie obydwoje macie racje. Raz, że prawo narkotykowe jest jedno z surowszych. A dwa, uważam, że wole żyć w takim kraju niż w tym Egipcie czy gdzie indziej. Trawe można zmotać a jak jej nie ma to zawsze jest opcja APTEKA :)
a 25 groszy pi pi ma?
  • 241 / 4 / 0
Nieco przerobione powtarzali w telekurierze, chłopak wylądował juz nie 1 a 2 razy na toksykologi po przedawkowaniu 60 tabletek, acodin powinien byc sprzedawany po kilka tabs, a nie cała dawka smiertelna w opakowaniu - 30 tabletek oraz nowy chłopak, który brał do piwa 2-3 tabletki i było mu jakoś lepiej :moody:
kodeina
  • 83 / 2 / 0
Co za parodia ^^. Patrząc pod kątem tego reportażu otarłem się o śmierć, bo wszamałem 24 tabletki i teraz pewnie jestem już w śmiertelnym nałogu haha! Na hypku są ludzie, którzy przy jednej dmx'owej sesji umarli 3krotnie :D. Nie wiedziałem, że dekstrometorfan to pochodna opium, jak codeina ^^. Kiedy w tym pojebanym kraju zacznie się coś zmieniać...
PS. Acodin dla rozsądnych użytkowników jest bardzo dobrym drugiem. Tylko trzeba myśleć, bo wpadniecie w ŚMIERTELNY NAŁÓG!!!
'gdy wchodzę na scenę mam synu charyzmę i klasę, a ty możesz grać za bramką i plexi glass'em!'
hustlin'
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tori~ »
mnie krew zalewala jak widzialem i slyszalem ta farmaceutke stara pinde na celowniku. acodin - zawiera kodeine alkaloid opium, dawka smiertelna 30 tabletek.NOSZ KURWA jak mozna byc takim debilem? i to jeszcze farmaceutka, kurwa przed powiedzeniem czegokolwiek mogla chociaz ulotke przeczytac. przeciez dla normalnego farmaceuty powiedziec ze zawieta DXM i ze dawka smiertelna to NIE iles tam tabletek tylko mniej wiecej Xmg/Xkg w zwyz nie powinno byc problemem.wrrr, ja na miejscu wlasciciela tej apteki bym ja zwolnil od razu :P i mnie zatrudnil xD a co do tego kolesia to tez gada smuty, kwas jest zupelnie inny. wygladal niechudo takze nie wiem co za baje wkreca ze na toksykologii byl po tylko 900mg. chyba ze zrobil se jakiegos konkretnie wykreconego mixa nie majac o tym pojecia.
Zablokowany
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.