Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
Kolejny ciekawy artykuł dokładnie omawiający oczyszczanie:
Robert Ehrmann,Jerzy Kucharczyk,Artur Kundzicz,Anna Matus,Laboratoria Celne – nowoczesne narzędzie wykonywania kontroli podatkowej,Wiadomości celne nr 12/2008,3-6 (PDF)
i cytat
Beata Bińczyk, Nielegalny spirytus z nielegalnej rozlewni, Izba Celna w Łodzi(lodz.ic.gov.pl), 19.12.2007 ([url=http://www.lodz.ic.gov.pl/index.php?id=9&look=208]HTML[/url]) pisze:
W miejscu prowadzenia nielegalnej działalności znaleziono również znaczą ilość podchlorynu sodu, używanego do wytrącania bitrexu, którym legalnie skażany jest spirytus. Do usuwania powstałego podczas oczyszczania osadu służył zapewne ocet, również znajdujący się na miejscu przestępstwa.
Ostatnio zmieniony 21 września 2010 przez PcP, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 315 / 0
Mój kumpel kiedyś opierdolił całą buteleczkę Amolu %-D Niestety, delikatnie go wygięło.
  • 413 / 4 / 0
Procentee pisze:
Mój kumpel kiedyś opierdolił całą buteleczkę Amolu %-D Niestety, delikatnie go wygięło.
mogłbys rozwinąc zdziebko posta??dwa zdania jak wyglądało 'wygięcie"
psycho czy fizo??
Siste, viator!
  • 3854 / 315 / 0
Psychikę to on ma od dawna zwichniętą. Podobno zaczęło go jakoś dziwnie wykręcać, łapy, głowa itp. Nie pamiętam, bo dawno to było w chuj.
  • 568 / 3 / 0
Ja pilem lekarstwo od migreny i smakowalo (po rozcienczeniu) jak słaba jakościowo wódka. Tanie, nazwy nie pamietam, ale na recepte bylo wiec cbyba nie warte zachodu juz nie wspomne o szkodliwosci.

Denaturatu nie próbowalem i nie zamierzam - wezcie ludzie sobie kupcie piwko i dajcie spokoj z filtracja tego syfu, to jak by stosowac stoperan jako opioid do ćpania, idzie osiagnac zamierzony efekt ale czy nie szkoda czasu i zdrowia?
  • 198 / 5 / 0
Amol jest zajebisty. Z 2lata temu byliśmy u jakiejś panny na w chuj bogato-banonowym osiedlu, zrobiliśmy duzy flakon na 2 i stwierdzam ze można się było tym trochę dojebać. Zapuch z ust naprawdę cudowny, panna nie chciała sie odemnieodkleić.

Nie wierze że mogło kogoś po tym po wykręcać, także bez bajek bo amol normalnie można pić, w ilosciach terapeutycznych ja te ilości jak i moj kompan przekroczyliśmy o jakieś 150-200ml i był luz.
  • 3854 / 315 / 0
Tylko chciałbym dodać, że ten koleś jest alkoholikiem, z rozjebanym sercem, wątrobą i żołądkiem. Nie je praktycznie nic, tylko łoi różne wynalazki. Jak mniemam, też prowadzisz podobny tryb życia, że uważasz to za bajkę.
  • 413 / 4 / 0
Procentee pisze:
Tylko chciałbym dodać, że ten koleś jest alkoholikiem, z rozjebanym sercem, wątrobą i żołądkiem. Nie je praktycznie nic, tylko łoi różne wynalazki. Jak mniemam, też prowadzisz podobny tryb życia, że uważasz to za bajkę.
po co te nerwy,mogłes napisac od razu ,ze koleś jest wrak i byłoby po sprawie.amo ;-) l to nie jest typowy wynalazek i przy posiadaniu kawałka zdrowia nie robi krzywdy.
EAsy.
Siste, viator!
  • 3854 / 315 / 0
Ależ ja się nie denerwuję ;-) Jestem chłodny, i zdystansowany :-D .
  • 2518 / 27 / 0
Drugi dzień piję denat z braku innego alko i co mnie najbardziej przeraża, to to że wchodzi coraz lepiej. Muszę sobie załatwić jakiś lewy, tani spirol. bo jak się wjebię w denaturat to już będzie porażka na całego. Ale po benzo to człowiek nawet własne siki wypije żeby się naćpać. Taka już natura politoksykomana wjebanego w benzodiazepiny %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.