Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Ja tam nie mam problemów z wrażliwości do kofeiny 5g guarany 4% dawało mi kopa na jakieś 6-8 h. Kawy nienawidze jeszcze bardziej od smaku guarany który jest do przyjęcia w małych porcjach ;) albo kapsulkach
Odpowiem nie na temat, ale wydaje mi się, że kofeina po jedzeniu (jakiejkolwiek ilości) trochę mija się z celem. Usnąć nie uśniesz, ale pobudzenie będzie średniawe ;)
A guaranę możesz przecież również zaparzyć - łatwiej dozować i szybciej działa :)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
jeszcze nie miałem z nią do czynienia. Wielu z was pisze o dozowaniu na łyżeczkach, lecz na początku watku wypisane jest, że występuje w kapsułkach i tabletkach.
W jakiej w końcu to jest postaci ?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
ja kupilem w kapsulkach firmy Herbapol. Nadszeld czas aby przetestowac ;)
Skład : Ekstrakt z nasion guarana 270mg. Masa pojedyńczej kapsułki 346mg. Zawartośc kofeiny w przeliczeniu na zalecaną do spozycia dzienna porcje produktu wynosi od ok.54 mg do ok.81 mg, co odpowiada w przeliczeniuilości zawartej w 1-1,5 filiżanki kawy.
W zależności do rodzaju Gurany przyjmuję od 0,5-2 łyżeczek stołowych do jogurtu i mieszam. Na ciągłe przyjmowanie jedna nie polecam, od czasu do czasu (co 3 dni np) jak najbardziej :-D
Polecam Guaranę z 10% kofeiną-jest w SS i MO chyba również ma.
Pół łyzeczki trzymało mnie od 11 do 17 mega mocno...śmiem twierdzić ze nawet te pół łyżeczki to za dużo. Aktualnie typowy napływ energii mam za sobą a pozostał stan "nie chce mi się spać ale nie latam po domu "
Guarana Premium-z SS działa słabiej ale ma łągodny nawet niezły smak (ten extrakt w-w do smacznych nie należy). Cięzko się pomylić tzn tolerancja błędu w ilości jest duża-jakieś 1,5 łyżeczki można śmiało wsiąść. Nie jest taka mocna ale trzyma dłużej.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.