Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Probowal guarany ktora dostalem jako gratis z MO. Po srednio sycacym obiedzie wzialem jedna plaska lyzeczke guarany i popilem ja kubkiem czarnej herbaty. I przez ok 1-1.5 godz dziala dosyc wyraznie w tym pierwsze 30 min to najmocniejsze pobudzie ktore z czasem jest coraz slabsze. Dodam ze kawa z dwoch kopistych lyzeczek wogole na mnie nie dziala
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 1 / / 0
Próbował ktoś guarany 12% podobno 3 mocniejsza a co za tym idzie mniej trzeba przełknąć :)

Ja tam nie mam problemów z wrażliwości do kofeiny 5g guarany 4% dawało mi kopa na jakieś 6-8 h. Kawy nienawidze jeszcze bardziej od smaku guarany który jest do przyjęcia w małych porcjach ;) albo kapsulkach
  • 204 / 6 / 0
Probowal ktos guarany w tabletkach? Ostatnio zaczelo na mnie dzialac nie tak jak powinno, a zamulajaco, choc na poczatku bylo dobrze. Pilem tez guarane z MO extra fine, jedna plaska lyzeczka, ale byla dla mnie za mocna-dekoncentracja, rozdraznienie, niepokoj, a z pol lyzeczki ledwo co wyczuwalne dzialanie. Dlatego zaczalem kupowac guarane w aptece. Domyslam sie, ze guarana w tabletkach wolniej sie rozklada niz w kapsulkach, dlatego muli mi zaladek i chodze zamulony, a zawsze bralem po lekkim sniadaniu. Bral ktos guarane Activbon, Herbapolu lub Psyche comfort i ma porownanie odnosnie mocy do Wallmarka?
  • 1387 / 3 / 0
Bierz 0,75 łyżeczki :D

Odpowiem nie na temat, ale wydaje mi się, że kofeina po jedzeniu (jakiejkolwiek ilości) trochę mija się z celem. Usnąć nie uśniesz, ale pobudzenie będzie średniawe ;)

A guaranę możesz przecież również zaparzyć - łatwiej dozować i szybciej działa :)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3 / / 0
bardzo zaciekawila mnie ta guarana.
jeszcze nie miałem z nią do czynienia. Wielu z was pisze o dozowaniu na łyżeczkach, lecz na początku watku wypisane jest, że występuje w kapsułkach i tabletkach.
W jakiej w końcu to jest postaci ?
  • 1387 / 3 / 0
Zależy w jakiej kupisz. Proste, nie? :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3 / / 0
niby ta ;p ale taka w syropie ciezko jest dostac..
ja kupilem w kapsulkach firmy Herbapol. Nadszeld czas aby przetestowac ;)
  • 204 / 6 / 0
Ile jest mg guarany w 1 kapsulce i czy jest dodatek kofeiny czy sama guarana?
  • 3 / / 0
Guarana Herbapol 20 kapsułek
Skład : Ekstrakt z nasion guarana 270mg. Masa pojedyńczej kapsułki 346mg. Zawartośc kofeiny w przeliczeniu na zalecaną do spozycia dzienna porcje produktu wynosi od ok.54 mg do ok.81 mg, co odpowiada w przeliczeniuilości zawartej w 1-1,5 filiżanki kawy.
  • 527 / 6 / 0
Z własnego doświadczenia wiem że Guarana w formie sypanej działa szybciej i intensywniej niż np kapsułki tabletki i inne wymysły.
W zależności do rodzaju Gurany przyjmuję od 0,5-2 łyżeczek stołowych do jogurtu i mieszam. Na ciągłe przyjmowanie jedna nie polecam, od czasu do czasu (co 3 dni np) jak najbardziej :-D
Polecam Guaranę z 10% kofeiną-jest w SS i MO chyba również ma.
Pół łyzeczki trzymało mnie od 11 do 17 mega mocno...śmiem twierdzić ze nawet te pół łyżeczki to za dużo. Aktualnie typowy napływ energii mam za sobą a pozostał stan "nie chce mi się spać ale nie latam po domu "
Guarana Premium-z SS działa słabiej ale ma łągodny nawet niezły smak (ten extrakt w-w do smacznych nie należy). Cięzko się pomylić tzn tolerancja błędu w ilości jest duża-jakieś 1,5 łyżeczki można śmiało wsiąść. Nie jest taka mocna ale trzyma dłużej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.