Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Dzisiaj jade sie dowiedzieć w poradni.
Na detoxie dostawałem metadon i uważam ze jest całkiem spoko. W dawce 40mg dziennie daje juz lekka euforie. Myśle że jakbym na programie dostał te 40-60mg, bo pewnie tyle by mi dali to bym sie dobrze, lekko euforycznie czuł i by mnie nie ciagnęło do hery. Tymbardziej że po tym hera nie klepie. Najwyzej bym wziął pare razy i nie więcej bo nie było by sensu.
Moim zdaniem to jednak jest rewelacja bo to dużo mniejsze zniewolenie niz hera i na dodatek nic nie kosztuje. A i tak nie rzuce opiatów bo znam swoja psychike i nie potrafie robić nawet krótkich przerw w przeciwieństwie do większości osób.
Więc skoro mam być do końca życia uzależniony od analogów morfiny i któryś z nich przyjmować to wole żeby to był czysty metadon za darmo niż zanieczyszczona hera na którą jeszcze musze poświęcać cały czas, hajs i jeszcze kraść itp.
A co do tych warunków to mam skończone 21 lat, biore here i.v. I w sumie w nałogu jestem prawie 2 lata chociaż na początku to była kodeina, potem mak itp.
Najgorzej z tymi próbami leczenia bo tylko raz byłem na detoxie i sie wypisałem po 4 dniach, oprócz tego raz też miałem iść i sie rozmyśliłem. Poza tym żadnych ośrodków i 1 detox domowy.
Hurra, diese Welt geht unter
Interesuje mnie tez jak to jest z testami i wpadkami tzn. slyszalem, ze jak sie dobiera here to wywalaja za drugim razem a np. spida to moga darowac i mozna pare razy sie przeslizgnac. Ale nie o to mi chodzi, bo chce wreszcie normalnie zyc; bez wypierdalania fantow ze sklepu i robienia w chuja wszystkich w okolo.
Moja matula podchodzi sceptycznie czyli "cpanie za darmo". LOL.
No i jak z warunkami, w sumie w opiatach to beda 3 lata prawie z czego polowa czasu to heroina. Pytalem lekarza, powiedzial, ze 4 zjebane detoxy, nieudany osrodek, liczne proby leczenia ambulatoryjnego nie daly rady - wystarczy.
Jak to odniesc do np. blokerow? Tzn. wiem, ze to zupelnie inna zasada dzialania, ale jaka jest skutecznosc. Idzie sie utrzymac na programie? Z tego co wiem to rotacja jest B. DUZA, praktycznie co pare tyg/miesiecy wypierdalanych jest mnostwo ludzi (za dobieranie) i co chwila nowe osoby. Nie wiem czy istnieje ktos kto jest na programie dluzej niz rok, tzn. napewno sa tacy ludzie, ale ja nie znam? Generalnie znam osob malo, co byly na programie, ich opinie rowniez sa zbiezne. Wiec dlatego pytam.
Mi to nie zalezy by miec duzo, nawet te glupie <50ml moze starczyc, nie chce sie tez zabardzo nasaczyc (np. 120ml), bo jak wywalili znajomego co pil 120ml to musial kupowac 4-5 cwiar dozylnych dziennie.
Duzo czytam w sieci, ale tez nie wiele napisane od osob, ktore same sa na programie. Dzieki za rzeczowe, wnoszace do tematu wypowiedzi.
Farmakoterapia uzależnienia od
nikotyny
Klonidyna, leki p/lękowe, antagoniści receptorów opioidowych – metadon
dlaczego ja prawie cztery lata temu rzuciłem palenie, kurwa. muszę lecieć do najblizszego otwartego sklepu, gdzie dostanę fajki. ale pewnie po tych 4 latach niepalenia będę rzygał. polećcie jakieś mało smrodliwe, bo wypadłem w tym temacie z obiegu ;-)
a jeszcze jedno, odkad to metadon jest antagonistą receptora opioidowego, co za debil do sześcianu to pisał.
potem już tylko się zgłoszę na terapię antynikotynową i zarzadam by mnie leczono substytucyjnie metadonem, buhahahaha
farmaceuci to jednak debile ( z b.niewielkimi wyjątkami oczywiście) i są tak traktowani niestety.
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Ale moge sie mylic gdyz moze byc to lek agonistyczno-antagonistyczny, tak jak buprenorfina. Co by usprawiedliwialo jego terapeutyczne dzialanie, w sensie leczenia uzaleznien.
Sama idea zastosowania, srodka kilka razy silniejszego od hery w leczeniu nawyku tytoniowego( bo w zadnym przypadku nie mozna tu mówic o nałogu) jest CHORA. kto to w ogóle pisał? przecież traktuje swoich interlokutorów jak debili. i jeszcze ten antagonista, o pomstę do nieba woła.
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
terapia zastepcza jest hujowa. Ale napewno jak ktos sobie zycie krzywi w nie tak jak chce przez nalog to to gowno mu pomoze. ale nie moze ani razu probowac dojebac do dawki heroiny, bo dziala i pozniej sie ma podwojny nalog, plus jeszcze te inne......
ADOLFIN & METAMFETAMIN , SIEG HEIL!!!!
ale nie moze ani razu probowac dojebac do dawki heroiny, bo dziala i pozniej sie ma podwojny nalog, plus jeszcze te inne......
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki
Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.