Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1957 / 230 / 0
Jak słyszę, że ktoś piję kawę z cukrem to tracę do niego szacunek. Śmietanka, czy mleko spoko, ale jak można sypać cukier kurwa !
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 652 / 3 / 0
Bo cukier jest prosty! I słodki. Mleko śmietanka bleh. Kawa z cukrem = mocniejsze wejście, sugar rush + kofeinowe pobudzenie.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 1957 / 230 / 0
Nie wszystkie cukry są proste, na chemii mnie uczyli, że są też cukry krzywe.
kawa + śmienatka/mleko + papieros = coś pięknego.
kawa + cukier < gówno.
Wystarczy matematyki na dzisiaj.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Kawe pijam dla smaku, działania jako takiego nie odczuwam.
  • 1262 / 17 / 0
Ja od wczoraj piję zieloną kawę, nie palona smakuje jak jakieś zioła nie wiem, wódka ziołowa czy coś smak obrzydliwy ale da się przyzwyczaić nawet słodzić nie trzeba bo i tak smakuje jak szczochy kota z czarnobyla ale co najlepsze WCHODZI JAK ENERGY DRINK I NIE BOLI PO NIEJ BRZUCH. Nie sądziłem, że po kawie można się spodziewać czegoś takiego. Polecam.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 58 / 0
Często piję mocną kawę sypaną z makinetki czy jak to się tam zwie ta maszynka do zaparzania kawy. 4-5 łyżeczek, potem kawę mieszam z mlekiem w proporcji 1 : 1. Piję codziennie, żeby nie spać i mam wrażenie, że ciągle trochę pobudza i lekko poprawia nastrój. Ale może mi się tak wydaje tylko
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 42 / / 0
Za dużo kawy nie mogę pić, bo skurcze mnie łapią i krążenie gorsze, aczkolwiek nie wyobrażam sobie poranka bez kubka gorącej kawy do śniadania.
  • 469 / 29 / 0
Re: Kawa
Nieprzeczytany post autor: kiper »
Przestałem pić kawę i przestała boleć mnie głowa po pewnym czasie. Co ciekawe kawę piłem wcześniej m.in. właśnie po to aby tego bólu się pozbyć. Poza tym siadała mi strasznie na żołądek.
  • 50 / / 0
Mi też siadała na żołądek do tego trzęsłem się i mdłości.
Respect
  • 23 / / 0
Re: Kawa
Nieprzeczytany post autor: serg »
Odkopuje!
Ktoś korzystał z Aeropress'a?
Okazuje się że dobra kawa (najlepiej świeżo zmielona) działa cuda, przyjemnie pobudza, nie podrażnia układu pokarmowego.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.