Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
Warszawski Cpun pisze:
Gdzie trzeba się udać aby założyć sobie taki port?
w szpitalu, na oddziale onkologicznym, bo tego się używa w chemioterapi
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
Pytanie.

Wczoraj rano szotowalem w kanalizacje i dzis rano na przedramieniu pojawil sie siniak lekko ciagnacy sie wzdluz zyly na ok 4-5cm w kierunku dloni.
Jestem dosc nowy w tej drodze dozowania dragow, ale wczoraj rano wszystko ladnie przebieglo i do tego zgodnie z planem. Siniak nie boli (ale moze dlatego ze jestem na opio od 3 dni) i od rana zmienil kolor.

Mam sie bac?
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 519 / 2 / 0
Ja po pobieraniu krwi w przychodni, mam siniak na pół ręki. No fear
  • 2879 / 101 / 0
no chyba, że z dnia na dzień będzie ta krecha dłuższa, wtedy chyba oznacza infekcję ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
A przypomnialem sobie ze moja babka tak jak nananana po zastrzykach w szpitalu miala siniaki na cala reke. Poczekam i zobaczymy co bedzie jak nie zniknie jak normalny sianiak albo bedzie sie powiekrzal to do lekarza pojde.

EDIT: tylko z tego co sobie przypominam to ja nigdy po zastrzykach czy pobieraniu krwi nie mialem zadnych sladow poza czerowna kropeczka. hmm
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 519 / 2 / 0
No ja też nigdy przedtem nie miałem siniaka po pobieraniu krwi. Ja bym się nie martwił, nawet jeśli ten siniak długo nie będzie schodził. Mój mi już towarzyszy okrągły tydzień.
  • 858 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: rrd »
Robiłem w życiu kilka mniej lub bardziej udanych iniekcji.
Znalazłem pod skórą zgrubienie w żyle, taką twardą kulkę.
Co to może być i co powinienem z tym zrobić?
[abbr=90]robię profesjonalne recepty. BTC===[/abbr]
  • 3449 / 130 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
To mogą być różne ciekawe rzeczy, na przykład mogłeś sobie stuknąć skrzepa, który Cię spokojnie zabije jeśli przedostanie się gdzieś dalej. Prawie w każdym przypadku powinieneś iść do lekarza i wyjaśnić swoją głupotę, a on coś na to poradzi.
  • 1041 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Opia »
Ja chciałam jeszcze dokładnie dopytać, w które żyły walić. Jedyne żyły jakie widać u mnie przy łokciu to takie malutkie ciemnoniebieskie i fioletowe 'kreseczki' (dosłownie...), ale jest też kilka (2-3) grubszych jasnoniebieskich. Na 4 stronie http://www.monar.kki.pl/programy/pdf/rtb.pdf facet ma tylko te jasnoniebieskie (do tego fajnie widoczne, nie to co u mnie). Rozumiem, że można w to walić? A tak w ogóle to jak odróżnić tętnicę od żyły? Nie chciałabym zrobić sobie krzywdy.
Masz ochotę na kontakt? opia375@gmail.com
  • 51 / 1 / 0
To juz było walkowane, no ale dla potomnosci mozna przypomniec.

W tętnicach krew jest dużo jaśniejsza, i pod większym ciśnieniem. Jak wkłujesz się w tętnicę, to od razu skapniesz ze coś nie halo. Krew w kontrolce bedzie nie ciemna i gęsta, tylko jasna, rzadka.
Uwaga! Użytkownik Atomowa Purchawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.