02 grudnia 2020Atropolamine pisze: "W połączeniu z morfiną powoduje stan półsnu oraz amnezję" ~ Artykuł o skopolamine na wikipedii.
"atropina w połaczeniu z opioidami w dawkach leczniczych(0,25-0,5 mg) nie powoduje spłycenia fazy po samych opioidach, gdyż nie wywiera wtedy znaczącego wpływu na OUN. wieksze dawki(5 mg i wiecej) powodują wyraźne działanie atropinowe, co jest związane z działaniem na receptor M2 dla acetylocholiny w mózgu. zaznacza się wtedy przede wszystkim działanie atropiny, a nie opioidu. stąd to tzw.spłycenie fazy( pobudzenie psychoruchowe,zaburzenia mowy, nieostre widzenie,b.silne uczucie zmeczenia, podniecenie psychiczne z delirium włacznie.), działa tez p-wymiotnie, to dlatego jest w Reasecu, fazę tam spłyci, bo żeby difenoxylat zadziałał to trzeba dużo zjeść i atropina wywrze juz swoje działanie farmakologiczne. z morfiną dział antagonistycznie na ośrodek oddechow., morfina -depresja oun, atropina- pobudzenie oun, dopiero b.duże dawki tox-hamowanie."
Z powyższego wynika, że taki mix nie ma raczej sensu, po prostu bieluń "pożre" działanie opio, albo jeśli nawet nie, to może doprowadzić do depresji oddechowej.
Wczoraj pisałam, że mi się na opio nigdy nie śnią koszmary i co? I dzisiaj w nocy po opio mi się śniły takie koszmary, o takich wielkich osach, co mnie goniły po całym osiedlu i wlatywały mi do domu przez zamknięte szyby, że chciałam się tylko obudzić a nie mogłam. Cóż za złośliwość losu
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
A kiedyś jeszcze na osiedlu się widywało takich popierdolenców. Teraz każdy ma to gdzieś, a młodzież woli trucizny jak etanol. Ehh...
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Ale bullshit postingu na forum nigdy za wiele.
04 grudnia 2020Atropolamine pisze: Tylko że 30 nasion to nie jest żadna informacja, mogą się trafić tak mocne nasiona że 5 da kilkudniowego tripa z ostrym delirium niebezpiecznym dla zdrowia.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Ile razy mamy to powtarzać?
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.