Laduje sie bardzo dlugo, przez pierwsze 2h efekty ciezkie do wykrycia. W prawdzie po jakichs 30 minuach pojawiaja sie pierwsze sedacyjne efekty, wyciszenie, rozluznienie, lepsza gadka. Dopiero pozniej subtelnie wchodzi stymulacja, niezbyt nachalna, lecz zauwazalna. Nawet troche ryj wykreca :D
1. Rozeznaj sie, ktory lekarz posiada recki rpw
2. Przekonaj lekarza, aby Ci wypisal na 100%.
3. Przekonaj lekarza, aby Ci wypisal na ryszalt.
Punkt pierwszy zazebia sie z drugim. Punkt trzeci juz nie dla idiotow.
Ja jestem miedzy drugim a 3 etapem. Siedze w tym temacie kilka lat. (troche mialem przerwe)
Jak nie rozumiesz tego co napisalem wyzej to:
1. Nie wiem po co tu siedzisz.
2. Idz kup dopalacze lub koks, bedzie prosciej.
Jak ktos mi napisal w tym temacie, dalem wedke, sam zlow rybki.
I jak ktos tu wspomnial ten lek nie jest dla cwiercmozgow.
Pomoglem? Daj karme. Zdobyles MPH na ryszalt, daj podwojna :)
Fuzja - 909
Darti co ty pierdolisz, Wzjazd sniffem jest natychmiastowy. Chyba ze waliles Cr, ale po kiego grzyba? Teoryzuje, wiec przypuszczam, ze myslales ze Cr w klame daje ojej, Bog wie co, kosmos. To tak nie dziala. Porozdzielaj sobie te niebieskie i biale granulki ale i tak nie wiem po co :D Ja kiedys na poczatku ogarnialem Concerte i pacan w glowie mi mowil zeby to rozgryzac, ale co ja sie bede rozpisywac.
Z doswiadczenia wiem, ze rzeczywiscie tolerka na metylo rosnie wolno.
A zatem skoro to dziala na dopamine i noradrenaline, moze to cos w stylu amfetaminy? No ale to nie amfetamina, nawet nie wiem czy mozna to nazwac kuzynka amfy, ale chyba nie.
Fuzja - 909
Jeszcze takie pytanie czy ktos tym probowal leczyc fobie spoleczna ??
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Podziele się więc z Wami moimi obserwacjami. (później edytuję)
Zacznijmy jednak od początku.
Prawdopodobnie jestem nadwrażliwy na metylofenidat i inne tego typu specyfiki (dla przykladu choćby mefedron)
Krótką chwilę po podaniu np. MPH drogą in/sl/iv. doznaje czegoś w stylu reakcji "alergicznej"?
Wyżej wymieniona reakcja składa się na wyskakiwanie wypukłości szczególnie w obrębie twarzy, skroni, czoła - te wypukłości, to w większości są pryszcze, wiele białych, które da się wycisnąć.
Nie jest to raczej histamina - tutaj podam Wam ciekawostkę, kochani:
Średnia ilość opium u człowieka z wyrobioną tolerancją, która po podaniu i.v powinna wyzwolić mnóstwo histaminy, w połączeniu z 20 mg MPH zniwelowała ją PRAWIE całkowicie, tak, że wjazd był ledwo wyczuwalny, natomiast podbiło znacznie późniejsze działanie opium (normalne)
Mimo braku wyczuwalności histaminy po opium (był ala speedball) pryszcze i tak się pojawiły.
Co ciekawe - po kilku godzinach snu - tak po prostu znikają!! :moody:
Problem ten nurtuje mnie już nie pierwszy rok, przetrząsnąłem mnóstwo możliwych, rzetelnych źródeł, pytałem kompetentnych osób i do dziś odpowiedzi nie znalazłem.
Pozdrawiam!
- Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
Mało tego dostałem od niego Mediknet 20 CR, w aptece nie było a ja miałem już samolot przeczytałem 50 stron tego tematu i napisałem mu maila czy dałoby radę zwykły. Odpisał mi "Recepta u dr xx xx (mój rodzinny) widzimy się tydzień po powrocie na terapii". Wysłałem matulę po to bo myślałem, że recepty się przedawniają a to recepta stała mam dzwonić i będzie u pielęgniarki na mnie lek czekał. Wniosek jest taki, że trzeba mieć jedną receptę od psychiatry którą da się ogólnemu i ma się spokój.
Kolega wyżej się myli. Samą recepte to mozesz zaniesc do apteki.
(kiedys był to neurolog);;
Potrzebna jest dokumentacja leczenia przez lekarza-specjaliste-psychiatre
Przyczyny:
1. Narkolepsja (rzadkość)t=trl
2. ADHD
I koniec. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Jeśli posiadasz dokumentacje z leczenia metylofenidatem (szczególnie z dziecinstwa) - zanosisz do przychodzi i wypisuja.
Sama recepta raczej by Cie wysmiali i splawili ;)
Wiem, co mówię - lecze się tym lekiem od 7 roku zycia z przerwami - sprowadzali dla mnie zza granicy, jsk jeszcze w Polsce nikt nie wie wiedział o tym leku, poniewaz
stwierdzono u mnie ADHD, 3x robili mi testy. zanim dostalem lek (wtedy by;a to Concerta) - Wujek z Niemiec - pediatra przysyłał mi.
Analogicznie: zqsisz kserokopie dokumentacji leczenia (bodaj f.50) od lekarza prowadzącego do pierwszej lepszej przychodni
(każda posiada specjalne recepty RPW) i internista misi wtypisać.
Sam chciałem w taki sposób, jak mówisz wyrwać metadon w przychodni, Tak więc poszedłem z rec;ką na 100 ml metadonu, wypis ze szpitala z wyraźnymi zaleceniami: Medikinet CR 30 mg (2-0-0) = 60 mg/d, Methadone 60 mg/d (1-0-0), Ketrel 100 mg (1-0-1) 200 mg/d itd. i pale frana, że Pani doktor ma urlop i w ogóle. To dostalem wszystko, ale metadonu nie wypisała. ;d
Takze, to zależy od lekarza.
Pozdrawiam,
BlueV.
- Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/f66e822f-973a-4731-97c0-04d67be24cf2/chmica_chiquia.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250817%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250817T075301Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=cf227e6e39c4ba530aaaf4074bd5c061de8bee51e9f9037c98560703c3611f7b)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sadodlomlotek_0.jpg)
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci
Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/dhh.jpg)
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund
Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lajza.jpg)
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków
Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.