Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 122 / / 0
Ostatnio z kumplem walnelismy sobie jakos 25-30mg na glowe sniffem, w przeciagu mniej wiecej godziny

Laduje sie bardzo dlugo, przez pierwsze 2h efekty ciezkie do wykrycia. W prawdzie po jakichs 30 minuach pojawiaja sie pierwsze sedacyjne efekty, wyciszenie, rozluznienie, lepsza gadka. Dopiero pozniej subtelnie wchodzi stymulacja, niezbyt nachalna, lecz zauwazalna. Nawet troche ryj wykreca :D
Uwaga! Użytkownik Qertonek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 6 / 0
Napisze w skrocie jak zdobyc MPH.
1. Rozeznaj sie, ktory lekarz posiada recki rpw
2. Przekonaj lekarza, aby Ci wypisal na 100%.
3. Przekonaj lekarza, aby Ci wypisal na ryszalt.
Punkt pierwszy zazebia sie z drugim. Punkt trzeci juz nie dla idiotow.
Ja jestem miedzy drugim a 3 etapem. Siedze w tym temacie kilka lat. (troche mialem przerwe)
Jak nie rozumiesz tego co napisalem wyzej to:
1. Nie wiem po co tu siedzisz.
2. Idz kup dopalacze lub koks, bedzie prosciej.
Jak ktos mi napisal w tym temacie, dalem wedke, sam zlow rybki.
I jak ktos tu wspomnial ten lek nie jest dla cwiercmozgow.
Pomoglem? Daj karme. Zdobyles MPH na ryszalt, daj podwojna :)

Fuzja - 909

Darti co ty pierdolisz, Wzjazd sniffem jest natychmiastowy. Chyba ze waliles Cr, ale po kiego grzyba? Teoryzuje, wiec przypuszczam, ze myslales ze Cr w klame daje ojej, Bog wie co, kosmos. To tak nie dziala. Porozdzielaj sobie te niebieskie i biale granulki ale i tak nie wiem po co :D Ja kiedys na poczatku ogarnialem Concerte i pacan w glowie mi mowil zeby to rozgryzac, ale co ja sie bede rozpisywac.
  • 11 / / 0
Yass nie wiem o co chodzi z punktem 2 skoro lek moze byc tylko i wylacznie wypisywany na 100 % po ukonczeniu 18 roku zycia bylem juz u wielu lekarzy i kazdy slyszac metylo odrazu nie nie nie nie nawet psychiatrzy ktorzy teoretycznie mogli by mi go wypisac gdyz cierpie na fobie spoleczna a coraz wiecej badan potwierdza ze to wlasnie brak dopy odpowiada za fobie
  • 204 / 6 / 0
Ja opisalem droge jaka ja przeszedlem. Tylko czlek z adhd od razu by dostal ze znizka. Tak sie tylko domyslam, bo lekarka za niedlugo obiecala mi ze bedzie wypisywac mi ze znizka, wiec nie wiem czy to tak bedzie.
Z doswiadczenia wiem, ze rzeczywiscie tolerka na metylo rosnie wolno.
A zatem skoro to dziala na dopamine i noradrenaline, moze to cos w stylu amfetaminy? No ale to nie amfetamina, nawet nie wiem czy mozna to nazwac kuzynka amfy, ale chyba nie.
  • 11 / / 0
Piszesz ze ziedzisz w temaacie od lat ale nie masz pojecia co piszesz lek jest refundowany tylko do 18 roku zycia pozniej 100 chocby nie wiem co chyba ze recepta zostanie wypisana na jakies dziecko widze ze duzo piszesz ale chyba jeszcz nigdy nie zdobyles tego leku

Fuzja - 909

Jeszcze takie pytanie czy ktos tym probowal leczyc fobie spoleczna ??
  • 20 / / 0
Ktoś wie o co chodzi nie moge wykupić medikinetu 20 ani 10mg, mam 2 recepty na 100tabl 20 mg, a w zadnej aptece tego niemaja ani w hurtowniach, nie wycofali tego czasami z apteki?
  • 708 / 6 / 0
Wauszywe rec? H
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 17 / 4 / 0
metylofenidat kolejny raz mnie zaskakuje.
Podziele się więc z Wami moimi obserwacjami. (później edytuję)

Zacznijmy jednak od początku.
Prawdopodobnie jestem nadwrażliwy na metylofenidat i inne tego typu specyfiki (dla przykladu choćby mefedron)
Krótką chwilę po podaniu np. MPH drogą in/sl/iv. doznaje czegoś w stylu reakcji "alergicznej"?
Wyżej wymieniona reakcja składa się na wyskakiwanie wypukłości szczególnie w obrębie twarzy, skroni, czoła - te wypukłości, to w większości są pryszcze, wiele białych, które da się wycisnąć.
Nie jest to raczej histamina - tutaj podam Wam ciekawostkę, kochani:

Średnia ilość opium u człowieka z wyrobioną tolerancją, która po podaniu i.v powinna wyzwolić mnóstwo histaminy, w połączeniu z 20 mg MPH zniwelowała ją PRAWIE całkowicie, tak, że wjazd był ledwo wyczuwalny, natomiast podbiło znacznie późniejsze działanie opium (normalne)
Mimo braku wyczuwalności histaminy po opium (był ala speedball) pryszcze i tak się pojawiły.
Co ciekawe - po kilku godzinach snu - tak po prostu znikają!! :moody:
Problem ten nurtuje mnie już nie pierwszy rok, przetrząsnąłem mnóstwo możliwych, rzetelnych źródeł, pytałem kompetentnych osób i do dziś odpowiedzi nie znalazłem.

Pozdrawiam!
  • Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
  • 242 / 13 / 0
Gadacie głupoty albo ja o czymś nie wiem. Jeszcze nie zacząłem brać środka bo niestety mieszkam na wsi i trzeba go zamówić a musiałem wyjechać z kraju, ale receptę od psychiatry dostałem od razu. Nawet nie próbowałem kręcić powiedziałem co mi dolega co chce i czemu chce myślałem, że mnie zjedzie czy coś i nic a on mi mówi że to nowoczesny bardzo dobry lek coraz częściej używany w Polsce.

Mało tego dostałem od niego Mediknet 20 CR, w aptece nie było a ja miałem już samolot przeczytałem 50 stron tego tematu i napisałem mu maila czy dałoby radę zwykły. Odpisał mi "Recepta u dr xx xx (mój rodzinny) widzimy się tydzień po powrocie na terapii". Wysłałem matulę po to bo myślałem, że recepty się przedawniają a to recepta stała mam dzwonić i będzie u pielęgniarki na mnie lek czekał. Wniosek jest taki, że trzeba mieć jedną receptę od psychiatry którą da się ogólnemu i ma się spokój.
  • 17 / 4 / 0
Nie wiem dlaczego, skasowano mój post.
Kolega wyżej się myli. Samą recepte to mozesz zaniesc do apteki.
(kiedys był to neurolog);;
Potrzebna jest dokumentacja leczenia przez lekarza-specjaliste-psychiatre
Przyczyny:
1. Narkolepsja (rzadkość)t=trl
2. ADHD
I koniec. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Jeśli posiadasz dokumentacje z leczenia metylofenidatem (szczególnie z dziecinstwa) - zanosisz do przychodzi i wypisuja.

Sama recepta raczej by Cie wysmiali i splawili ;)
Wiem, co mówię - lecze się tym lekiem od 7 roku zycia z przerwami - sprowadzali dla mnie zza granicy, jsk jeszcze w Polsce nikt nie wie wiedział o tym leku, poniewaz
stwierdzono u mnie ADHD, 3x robili mi testy. zanim dostalem lek (wtedy by;a to Concerta) - Wujek z Niemiec - pediatra przysyłał mi.

Analogicznie: zqsisz kserokopie dokumentacji leczenia (bodaj f.50) od lekarza prowadzącego do pierwszej lepszej przychodni
(każda posiada specjalne recepty RPW) i internista misi wtypisać.
Sam chciałem w taki sposób, jak mówisz wyrwać metadon w przychodni, Tak więc poszedłem z rec;ką na 100 ml metadonu, wypis ze szpitala z wyraźnymi zaleceniami: Medikinet CR 30 mg (2-0-0) = 60 mg/d, Methadone 60 mg/d (1-0-0), Ketrel 100 mg (1-0-1) 200 mg/d itd. i pale frana, że Pani doktor ma urlop i w ogóle. To dostalem wszystko, ale metadonu nie wypisała. ;d
Takze, to zależy od lekarza.

Pozdrawiam,
BlueV.
  • Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
Zablokowany
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.