Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 933 / 293 / 5
@sclero2014 porównanie do alkoholu, choć popularne, uważam za mocno nietrafione. Etanol jest wszak głównie dysocjantem, to co upodabnia go do baclofenu to wyrzut dopaminy i sedacja. Ale w baclofenie nie znajdziemy znikąd działania na NMDA, która gra chyba kluczową rolę przy etanolu.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2812 / 364 / 0
@Detronizator2 wiesz chodzi mi o to ze im wieksza dawka baklofenu to czlowiek ma wrazenie że jest taki " podpity " dlatego napisałem ze przypomina to alkohol
  • 15 / / 0
Spoiler:
mam takie pytanie: dajmy że baklo będzie ok-mogę brać stałe dawki pregi pon, śr, pt, a baklofen wtorek i czwartek? Zapewne nie bardzo oraz i tak będzie rosnąć tolerka na oba leki.

dodano spoiler - detronizator
  • 510 / 110 / 0
Nie uchroni Cię to przed uzależnieniem
  • 933 / 293 / 5
@SuckMyRocket ciąg na takim miksie to bardzo zły pomysł. Zapomnij
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 2001 / 491 / 0
Baklofen + selegilina to bardzo złe połączenie. Działanie nie jest podobne do żadnej z tych substancji. Pomimo bardzo małych dawek, odpowiednio 25mg i 5 mg, wystąpiły mocne zawroty głowy, ciągle czułem jakbym zaraz miał zemdleć, albo miało wydarzyć się coś złego. Pusta, nieprzyjemna stymulacja, bardzo dużo lęku. Taka sieczka trwała przez jakieś 4 godziny, gdzie byłem na skraju ataku paniki.

Jakaś masakra. Nigdy bym się nie spodziewał, że w tym połączeniu może być tyle zła. Nie wiem na ile coś złego działo się z moim organizmem, a na ile moja psychika mnie zwodziła na manowce, ale jedeno z groszych zatruć w moim życiu.
  • 3 / / 0
Słuchajcie, jest pilna sprawa. Ze 2-3 miesiące leciałem na gigantycznych dawkach rzędu 400-500mg baclofenu dziennie, w kilku dawkach na dobę. Dopamina wylewała mi się uszami, działało jak mieszanka MDMA, koksu i amfy. Strasznie pojebany lek, ale więcej o właściwościach i działaniu nie będę się wypowiadał, bo nie o to chodzi. Nie mam dostępu do tego leku więcej więc muszę odstawić cold turkey. Na szczęście mam leki które MAM NADZIEJĘ mi pomogą czyt. relanium, xanax, absenor, ketrel i GABA suplement (na ten najmniej liczę). Powiedzcie mi, czy lądowanie będzie tak tragiczne jak wszyscy mówią i lepiej zawczasu jechać do szpitala czy te leki mi jakoś pomogą? Teoretycznie benzo pomoże na drgawki i układ GABA, absenor działa tak samo na gaba i przeciwpadaczkowo, kwetiapina to neuroleptyk na manię i psychozy oraz działa nasennie, ale strasznie się boję... Proszę, pomóżcie!
Dzięki, grupowicze.
  • 933 / 293 / 5
@mdegorski o stary, 400-500mg cold turkey. Jedź do szpitala bo wykitujesz, serce tego nie wytrzyma. Żadne benzo nie pomoże, ew jakieś strasznie duże dawki fenibutu ale odradzam.
  • 14 / / 0
Czy spożycie przeterminowanego baklofenu jest potencjalnie niebezpieczne? Czy najwyżej straci swoje właściwości?
  • 933 / 293 / 5
W teorii baclofen jest toksyczny, jest również organiczny, więc ulega jakimś przemianom w czasie. Ale czy na bardziej toksyczne związki, czy na mniej to już nie wiem.
Generalnie raczej nie powinien stracić swoich właściwości ani stać się bardziej niebezpieczny. (Bo zakładam, że mowa o tabletkach przyjmowanych p.o. bo o podawaniu do przestrzeni podpajęczynówkowej wolałbym się nie wypowiadać)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.