Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
27 czerwca 2018GG Allin pisze:Nie do końca.27 czerwca 2018RekreacyjnyHarry pisze: Cześć, kolejne pytanko - 15 mg morfiny P.O = 150mg kodeiny P.O?
a jak nie to ile? Bo z tego co obliczylem, to 15mg morfiny p.o = 4mg morfiny I.V, masakra...
15 mg morfiny p.o. = 15 mg * biodostępność (bodaj 25%) = 3,75 mg w pełni zaabsorbowanej morfiny
150 mg kodeiny metabolizowane jest w 5-15% do morfiny =7,5mg-22,5mg w pełni zaabsorbowanej morfiny. Choć przyjmuje się, że kodeina to ekwiwalent 1/10 morfiny.
Tak to mniej więcej wygląda. Także branie się za morfinę w podaniu do ustnym nie ma absolutnie sensu.
[mention]elise[/mention] przeszukaj moje posty z tego wątku, niedawno wrzucałem jakiś raport medyczny porównujący biodostępność podania donosowego różnych form morfiny (w tym skruszonych tabletek MST Contin)
[2] To znaczy, ze musze zjesc ponad 75mg morfiny doustnie zeby poczuc sie jak po 150mg kodeiny?! Chyba ze cos zle obliczylem to sorki.
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Poszlo 30 mg na start bo byly jakies straty ale okazalo sie ze malo. Dopiero dorzutka po chwili 50 mg dala mi ten extra stan.
Polecialem tak kilka dni, i znowu przesiadlem sie na kodeine.
Jezeli masz jakis wstret do iv, to sprobuj pr. Ma duza biodostepnosc.
Co do fazy . Samo wejscie extra , a dzialanie przypominalo te pierwsze najlepsze razy z koda. Pozniej kazde kolejne uzycie to juz spadek efektow i rozwijajace sie uzaleznienie . Nie od samej substancji, a od pukania po kablach rowniez.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
27 czerwca 2018RekreacyjnyHarry pisze: Dzięki za odp. No to mam kolejne 2 pytania - Jakie są sposoby [oplacalne] podania M oprócz iv? Boje sie zakazenia czy ze cos spierdole lub zylka pęknie..
[2] To znaczy, ze musze zjesc ponad 75mg morfiny doustnie zeby poczuc sie jak po 150mg kodeiny?! Chyba ze cos zle obliczylem to sorki.
27 czerwca 2018AlienForms pisze:Na mnie majka przyjmowana PO działała zupełnie inaczej niż koda. I nie chodzi o wydajność, bo przyjmowałem po 100-200mg MST oral. Mimo, że kodeina metabolizuje się na morfiny w wątrobie to profil działania był dla mnie inny (bardziej podobała mi się koda PO). Jak już się bawisz majką to myśl o iv....ewentualnie pr. W dupala nie ładowałem morfiny ale podobno to znacznie lepszy sposób niż jedzenie. Nie namawiam cię na iv ale raczej nie masz się czego obawiać, że Ci żyłka pęknie :) Przeczytaj faq a najlepiej poproś kogoś znajomego o asystę za pierwszym razem. Dużo osób ma takie przeświadczenie w głowie, że podanie używki w kabel to już jest dno dna a przynajmniej krótka droga na te dno. Moim zdaniem to bzdura i oszukiwanie siebie. To jest taka sama droga wprowadzenia substancji do krwiobiegu jak każda inna. Nie mówiąc już, że najbardziej wydajna to czasem nawet zdrowsza niż wąchanie czy połykanie bombek i masakracja żołądka.. A w ogóle często jest tak, że się jeden z drugim zarzeka, że ni chuja, ja nigdy nie walnę po kablach a po jakimś czasie, tolerka rośnie, efekty sniff czy paleniem co raz słabsze i przychodzi dzień, że jednak się zdanie zmienia. A później plucie sobie w brodę czemu wcześniej tego nie zrobiłem i tyle materiału poszło się jebać :)27 czerwca 2018RekreacyjnyHarry pisze: Dzięki za odp. No to mam kolejne 2 pytania - Jakie są sposoby [oplacalne] podania M oprócz iv? Boje sie zakazenia czy ze cos spierdole lub zylka pęknie..
@A jak to nie da fajnych efektow, to octan, lodowaty kwas octowy, majka, swieczka, folia aluminiowa, i siuup do nosa, a jak to nie da fajnych efektow, to dobra, spróbuje i.v
Jak w ogole oceniacie majke przerabiana ta z MST-kow a ta z Sevredoli? Dla mnie ta z sevre 100x lepsza i idzie z niej wyciagnac te 75-80%, natomiast z MST 50%, no może 60%. Skoro nawet DexPL pisal, ze 120mg okyskokodonu z ampułek Oxynormu działa jak 200mg oxy grzanego na cieplo gdzie praktycznie wszystko się rozpuszcza to mysle, ze z MST max. 60% majki idzie wyciagnac, wydaje mi się, ze bliżej 50%, skoro z oksykodonu z tabsow wyciągamy jakies 60%. Byli tu tacy "specjaliści" co twierdzili, ze wyciągali 90% lub więcej z tabsa MST, ale takie gadanie można miedzy bajki wsadzić. A jakie jest wasze zdanie?
Ta morfina 20mg/2ml to była pierwsza rzecz jaką sam i świadomie zapodałem sobie w kanał i pamiętam, że wtedy miałem najfajniejszą fazę opio ever... Pierwszy raz się w kanał w ogóle wbijałem, od razu 20mg majki i było bardzo miło choć zrobiłem to praktycznie w nocy, koleżanka spała w moim łóżku nic nie świadoma co ja tam robiłem w kiblu przed chwilą wiec generalnie S&S to był taki średni. Dlatego kolejny raz był jeszcze lepszy bo wtedy skoczyłem gdzieś z inną koleżanką do kina i coś zjeść i pamiętam, że czułem się kurwa jak młody Bóg :) Nie wiem czemu ale po servedolach czy MST'kach nie miałem takiej chyba..hmm..."czystej" fazy nie miałem. Ale to chyba nie kwestia morfiny i jej formy tylko generalnie kiedyś byłem bardziej "podatny" na opio i lepiej, bardziej wydajnie je metabolizowałem a później coś się zadziało, że ani majka, ani koda (choć i tak chyba lepiej od majki) anie nawet helupa na mnie dobrze nie działały. Sieknąłem niedawno 100mg zajebistego brązu i inny by teraz pewnie narciarza trenował a ja se siedzę i posty piszę :) Choć też już go kurwa ze 20 minut piszę i co chwila kasuje jakieś "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssssssssssssssssssssasss" które ni stąd ni zowąd się pojawiają na ekranie :)
Jak masz te ampułki to leć do apteki po parę strzykawek 5Ml (w sumie 2ml też by Ci stykła bo na pierwszy raz to pukaj 10mg czyli 1ml tego roztworu), igły np. 0.4x13, jakieś waciki i to wszystko :) Daj znać jak Ci się podobało :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.