Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2213 / 1
Zrób test i oceń sam. W teorii może to zadziałać, ale w praktyce najpewniej nie bedziesz w stanie określić odpowiednio czasu wejścia, że względu na różny cas dojścia tej kapsułki do miejsca rozpuszczenia i wchłonięcia.
  • 592 / 82 / 0
27 stycznia 2022Maykell85 pisze:
Co do uzależnienia to oksykodon podawany doustnie powoduje bardzo silne uzależnienie psychiczne jak i równie szybko fizyczne, gdyż z czasem działa bardzo krotko. Dlatego początkującym, których kopie koda w dawce 300-600mg/DHC w dawce do 450mg nie polecam przesiadki na oksykodon. Oszczędność kasy jest tylko złudzeniem, gdyż tolerancja na oksykodon (jak i na wszystkie mocne opio, ale w przypadku oksykodonu szczególnie) rośnie w zastraszającym tempie. Tak, że nie warto. W ogóle nie warto go próbować, gdyż osobom nie biorącym IV oksykodon zwykle przypada bardzo mocno do gustu.
Jednak o tym może napiszą userzy, którzy zaczęli go brać biorąc wcześniej co najwyżej zwykłą kode, ewentualnie DHC.

@ furyofpatientman, nie mam pojęcia co to choroba Wilsona. Jeśli powoduje ból to z czasem masz szansę na oksykodon. Musisz mówić z czasem, że DHC w maksymalnej, podwójnej dawce jednorazowej, czyli 180mg nie przynosi ulgi w bólu i wtedy może lekarz przepisze oksykodon.

Aha, nie doczytałem. Rozumiem, że lekarz oksykodon też już ci pisze skoro go wolisz od DHC?
I oto dowód proszę państwa jak silnie uzależnia oksykodon w porównaniu choćby do DHC skoro kolega go "woli" od DHC.

Nie chodzi o uzaleznienie, probuje sobie znalezc opcje bo oksy biore raz na miesiac, dwa. A po drugie wole oksykodon od DHC bo jest przyjemniejszy, fajniejssy i mniej "metaliczny", kolego :) Zreszta mie bez powodu nazwano oksykodon heroina na wiesniakow ;)\

rozdzieliłem cytat od treści posta - DexPL
Jestem dość trudny.
  • 989 / 76 / 0
Coś mi się pojebało, moderatorze: proszę, usuń!
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 456 / 14 / 2
Pewnie nie ten wątek, ale wyjaśnijcie mi, jak to działa. Brałem do tej pory 90mg Oxy (70mg rano i 20 wieczorem). Załatwiłem sobie Buprę, bo chciałem zejść z oxy. No i wziąłem 0,6mg Bupry w momencie, kiedy powinienem był brać 20mg Oxy i mam takie ciary jakieś, jakby wewnętrzny prąd czy coś. O co tu chodzi, bo tego nie rozumiem. Wrzuciłem teraz 20mg Oxy i czekam na zadziałanie (oralnie). Jak rozumiem, nie zadziała w ogóle, albo zadziała słabo?

Dodatkowo, jeśli to tak ma działać, a ja idę na detoks za tydzień, a on na tym detoksie dają Buprę, to jak to ma niby zadziałać, skoro są takie reakcje o niej? Słyszałem, że Bupra nie daje objawów haju ale zaleczy skręta. No ale ja mam jakieś pojebane ciary nieprzyjemne.

Sorry za to pytanie, ale chyba coś mi sie porypało konkretne. W ogóle, nie macie tak, że pamięć po Oxy Wam szwankuję. Szczególnie krótkotrwała.
  • 1106 / 221 / 0
Może precipitated withdrawal. Ile czasu przed buprą brałeś oxy?
  • 456 / 14 / 2
@Błazen
Ostatnio brałem 16h. I po tych 16h wziąłem Buprę.

Tak to działa? Dreszcze i tak dalej? Jak to powstrzymać?
  • 118 / 25 / 0
28 stycznia 2022furyofpatientman pisze:
27 stycznia 2022Maykell85 pisze:
Co do uzależnienia to oksykodon podawany doustnie powoduje bardzo silne uzależnienie psychiczne jak i równie szybko fizyczne, gdyż z czasem działa bardzo krotko. Dlatego początkującym, których kopie koda w dawce 300-600mg/DHC w dawce do 450mg nie polecam przesiadki na oksykodon. Oszczędność kasy jest tylko złudzeniem, gdyż tolerancja na oksykodon (jak i na wszystkie mocne opio, ale w przypadku oksykodonu szczególnie) rośnie w zastraszającym tempie. Tak, że nie warto. W ogóle nie warto go próbować, gdyż osobom nie biorącym IV oksykodon zwykle przypada bardzo mocno do gustu.
Jednak o tym może napiszą userzy, którzy zaczęli go brać biorąc wcześniej co najwyżej zwykłą kode, ewentualnie DHC.

@ furyofpatientman, nie mam pojęcia co to choroba Wilsona. Jeśli powoduje ból to z czasem masz szansę na oksykodon. Musisz mówić z czasem, że DHC w maksymalnej, podwójnej dawce jednorazowej, czyli 180mg nie przynosi ulgi w bólu i wtedy może lekarz przepisze oksykodon.

Aha, nie doczytałem. Rozumiem, że lekarz oksykodon też już ci pisze skoro go wolisz od DHC?
I oto dowód proszę państwa jak silnie uzależnia oksykodon w porównaniu choćby do DHC skoro kolega go "woli" od DHC.

Nie chodzi o uzaleznienie, probuje sobie znalezc opcje bo oksy biore raz na miesiac, dwa. A po drugie wole oksykodon od DHC bo jest przyjemniejszy, fajniejssy i mniej "metaliczny", kolego :) Zreszta mie bez powodu nazwano oksykodon heroina na wiesniakow ;)\

rozdzieliłem cytat od treści posta - DexPL

Sam sobie przeczysz. Piszesz, że nie chodzi o uzależnienie a jednocześnie piszesz, że oksykodon jest przyjemniejsza i fajniejszy od DHC. Uzależnienie od niego w porównaniu do DHC to jak uzależnienie o jeden level wyżej. Nie bez znaczenia jeden jest na drugim stopniu drabinki analgetycznej należąc do słabych opioidów a drugi jest na trzecim stopniu tejże drabinki kwalifikując się do narkotycznych środków przeciwbólowych.

Jednak do dziś irytuje mnie kiedy wchodząc z papierową receptą na DHC w 9 na 10 aptek farmaceuta mówi, że jest na złym druku lek wypisany. Tłumaczę, że tak było, ale od kilku lat już nie jest i dopiero po sprawdzeniu w komputerze przyznają mi rację i zwykle zamawiają, bo rzadko ten lek jest w jakiejkolwiek aptece bez zamówienia- pisze o miastach takich około 50 tysięcy mieszkańców gdzie jest około 15 aptek, w większych miastach, takich przynajmniej 200 tys. mieszkańców w przynajmniej 2-3 aptekach zwykle jest. To już takie leki jak Mst100/200 i OxyContin 40/80- póki jeszcze nie było problemów z dostępnością były w przynajmniej 1-2 aptek od ręki, z DHC się nie spotkałem żeby kiedykolwiek był, zawsze musiałem zamawiać. Oczywiście kierując się stroną "ktomapreparatpeel". A póki jeszcze nie istniała ta strona zawsze wiedzieliśmy z kumplem w mieście około 200 tysięcy mieszkańców gdzie dostać DHC od ręki.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1106 / 221 / 0
29 stycznia 2022kapelusznik pisze:
@Błazen
Ostatnio brałem 16h. I po tych 16h wziąłem Buprę.

Tak to działa? Dreszcze i tak dalej? Jak to powstrzymać?
No tak działa, jak normalny skręt, bo wkońcu to jest "normalny" skręt, tyle że zwykle mocniejszy i nagły wywołany przez buprę. Widocznie 16h to za krótki czas po oxy.
29 stycznia 2022kapelusznik pisze:
Dodatkowo, jeśli to tak ma działać, a ja idę na detoks za tydzień, a on na tym detoksie dają Buprę, to jak to ma niby zadziałać, skoro są takie reakcje o niej? Słyszałem, że Bupra nie daje objawów haju ale zaleczy skręta. No ale ja mam jakieś pojebane ciary nieprzyjemne.
No ale na detoksie będziesz trzeźwy, więc już normalnie bupra zadziała, a zresztą jak coś to objawy po pwd. będą trwały krótko, tym bardziej, że nie masz chyba jakichś mocnych objawów, bo jakby cię dopadło z pełną mocą to by poskręcało tak, że na same ciary byś nawet uwagi nie zwrócił.
  • 240 / 32 / 0
Mam pytanie- czy w Waszych miastach tak jak we Wrocławiu i Legnicy jest problem z zamówieniem OxyContin 20 mg lub jakiejkolwiek dawki - w dn. dzisiejszym ( 31.01.2022) hurtownie mają straszne braki na magazynie i cała sieć wysyłkowa oxy padła.
A jak to wygląda u Was ? ( pytam z ciekawości).

scalono - WRB

Proszę o scalenie
Kto chciałby spotkać się we Wrocku i poznać- przy okazji może sb łyknàć oxy - najbardziej interesowałaby mnie dziewczyny, kto wie, może nawet razem studiujemy, ale faceci też mogą być.
Tak propo to zauważyłem albo raczej niezauważyłem aby we Wrocławiu był bajzel - bo na dworcu głównym pkp nie ma go na pewno.
Dziwna sprawa, może te " bajzle" to artefakt lat 90 ?
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 456 / 14 / 2
31 stycznia 2022hammerzeit pisze:
No ale na detoksie będziesz trzeźwy, więc już normalnie bupra zadziała, a zresztą jak coś to objawy po pwd. będą trwały krótko, tym bardziej, że nie masz chyba jakichś mocnych objawów, bo jakby cię dopadło z pełną mocą to by poskręcało tak, że na same ciary byś nawet uwagi nie zwrócił.
Zaczynam jarzyć, że to oznacza, że beda mnie tam trzymali na tym detoksie bez niczego przez 2 dni? Kuźwa, jak to przeżyć. U mnie po 24h, jak raz próbowałem, pojawiły sie takie jazdy fizyczne, nie mogłem usiedzieć w miejscu, myślałem, że rozjebie wszystko. No chyba że mi dadzą jakieś neuroleptyki...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.