27 stycznia 2022Maykell85 pisze: Co do uzależnienia to oksykodon podawany doustnie powoduje bardzo silne uzależnienie psychiczne jak i równie szybko fizyczne, gdyż z czasem działa bardzo krotko. Dlatego początkującym, których kopie koda w dawce 300-600mg/DHC w dawce do 450mg nie polecam przesiadki na oksykodon. Oszczędność kasy jest tylko złudzeniem, gdyż tolerancja na oksykodon (jak i na wszystkie mocne opio, ale w przypadku oksykodonu szczególnie) rośnie w zastraszającym tempie. Tak, że nie warto. W ogóle nie warto go próbować, gdyż osobom nie biorącym IV oksykodon zwykle przypada bardzo mocno do gustu.
Jednak o tym może napiszą userzy, którzy zaczęli go brać biorąc wcześniej co najwyżej zwykłą kode, ewentualnie DHC.
@ furyofpatientman, nie mam pojęcia co to choroba Wilsona. Jeśli powoduje ból to z czasem masz szansę na oksykodon. Musisz mówić z czasem, że DHC w maksymalnej, podwójnej dawce jednorazowej, czyli 180mg nie przynosi ulgi w bólu i wtedy może lekarz przepisze oksykodon.
Aha, nie doczytałem. Rozumiem, że lekarz oksykodon też już ci pisze skoro go wolisz od DHC?
Nie chodzi o uzaleznienie, probuje sobie znalezc opcje bo oksy biore raz na miesiac, dwa. A po drugie wole oksykodon od DHC bo jest przyjemniejszy, fajniejssy i mniej "metaliczny", kolego :) Zreszta mie bez powodu nazwano oksykodon heroina na wiesniakow ;)\
rozdzieliłem cytat od treści posta - DexPL
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Dodatkowo, jeśli to tak ma działać, a ja idę na detoks za tydzień, a on na tym detoksie dają Buprę, to jak to ma niby zadziałać, skoro są takie reakcje o niej? Słyszałem, że Bupra nie daje objawów haju ale zaleczy skręta. No ale ja mam jakieś pojebane ciary nieprzyjemne.
Sorry za to pytanie, ale chyba coś mi sie porypało konkretne. W ogóle, nie macie tak, że pamięć po Oxy Wam szwankuję. Szczególnie krótkotrwała.
Może precipitated withdrawal. Ile czasu przed buprą brałeś oxy?
Tak to działa? Dreszcze i tak dalej? Jak to powstrzymać?
28 stycznia 2022furyofpatientman pisze:I oto dowód proszę państwa jak silnie uzależnia oksykodon w porównaniu choćby do DHC skoro kolega go "woli" od DHC.27 stycznia 2022Maykell85 pisze: Co do uzależnienia to oksykodon podawany doustnie powoduje bardzo silne uzależnienie psychiczne jak i równie szybko fizyczne, gdyż z czasem działa bardzo krotko. Dlatego początkującym, których kopie koda w dawce 300-600mg/DHC w dawce do 450mg nie polecam przesiadki na oksykodon. Oszczędność kasy jest tylko złudzeniem, gdyż tolerancja na oksykodon (jak i na wszystkie mocne opio, ale w przypadku oksykodonu szczególnie) rośnie w zastraszającym tempie. Tak, że nie warto. W ogóle nie warto go próbować, gdyż osobom nie biorącym IV oksykodon zwykle przypada bardzo mocno do gustu.
Jednak o tym może napiszą userzy, którzy zaczęli go brać biorąc wcześniej co najwyżej zwykłą kode, ewentualnie DHC.
@ furyofpatientman, nie mam pojęcia co to choroba Wilsona. Jeśli powoduje ból to z czasem masz szansę na oksykodon. Musisz mówić z czasem, że DHC w maksymalnej, podwójnej dawce jednorazowej, czyli 180mg nie przynosi ulgi w bólu i wtedy może lekarz przepisze oksykodon.
Aha, nie doczytałem. Rozumiem, że lekarz oksykodon też już ci pisze skoro go wolisz od DHC?
Nie chodzi o uzaleznienie, probuje sobie znalezc opcje bo oksy biore raz na miesiac, dwa. A po drugie wole oksykodon od DHC bo jest przyjemniejszy, fajniejssy i mniej "metaliczny", kolego :) Zreszta mie bez powodu nazwano oksykodon heroina na wiesniakow ;)\
rozdzieliłem cytat od treści posta - DexPL
Sam sobie przeczysz. Piszesz, że nie chodzi o uzależnienie a jednocześnie piszesz, że oksykodon jest przyjemniejsza i fajniejszy od DHC. Uzależnienie od niego w porównaniu do DHC to jak uzależnienie o jeden level wyżej. Nie bez znaczenia jeden jest na drugim stopniu drabinki analgetycznej należąc do słabych opioidów a drugi jest na trzecim stopniu tejże drabinki kwalifikując się do narkotycznych środków przeciwbólowych.
Jednak do dziś irytuje mnie kiedy wchodząc z papierową receptą na DHC w 9 na 10 aptek farmaceuta mówi, że jest na złym druku lek wypisany. Tłumaczę, że tak było, ale od kilku lat już nie jest i dopiero po sprawdzeniu w komputerze przyznają mi rację i zwykle zamawiają, bo rzadko ten lek jest w jakiejkolwiek aptece bez zamówienia- pisze o miastach takich około 50 tysięcy mieszkańców gdzie jest około 15 aptek, w większych miastach, takich przynajmniej 200 tys. mieszkańców w przynajmniej 2-3 aptekach zwykle jest. To już takie leki jak Mst100/200 i OxyContin 40/80- póki jeszcze nie było problemów z dostępnością były w przynajmniej 1-2 aptek od ręki, z DHC się nie spotkałem żeby kiedykolwiek był, zawsze musiałem zamawiać. Oczywiście kierując się stroną "ktomapreparatpeel". A póki jeszcze nie istniała ta strona zawsze wiedzieliśmy z kumplem w mieście około 200 tysięcy mieszkańców gdzie dostać DHC od ręki.
29 stycznia 2022kapelusznik pisze: @BłazenOstatnio brałem 16h. I po tych 16h wziąłem Buprę.Może precipitated withdrawal. Ile czasu przed buprą brałeś oxy?
Tak to działa? Dreszcze i tak dalej? Jak to powstrzymać?
29 stycznia 2022kapelusznik pisze: Dodatkowo, jeśli to tak ma działać, a ja idę na detoks za tydzień, a on na tym detoksie dają Buprę, to jak to ma niby zadziałać, skoro są takie reakcje o niej? Słyszałem, że Bupra nie daje objawów haju ale zaleczy skręta. No ale ja mam jakieś pojebane ciary nieprzyjemne.
A jak to wygląda u Was ? ( pytam z ciekawości).
scalono - WRB
Proszę o scalenie
Kto chciałby spotkać się we Wrocku i poznać- przy okazji może sb łyknàć oxy - najbardziej interesowałaby mnie dziewczyny, kto wie, może nawet razem studiujemy, ale faceci też mogą być.
Tak propo to zauważyłem albo raczej niezauważyłem aby we Wrocławiu był bajzel - bo na dworcu głównym pkp nie ma go na pewno.
Dziwna sprawa, może te " bajzle" to artefakt lat 90 ?
E. Hemingway
31 stycznia 2022hammerzeit pisze: No ale na detoksie będziesz trzeźwy, więc już normalnie bupra zadziała, a zresztą jak coś to objawy po pwd. będą trwały krótko, tym bardziej, że nie masz chyba jakichś mocnych objawów, bo jakby cię dopadło z pełną mocą to by poskręcało tak, że na same ciary byś nawet uwagi nie zwrócił.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.