Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 416 / 0
W prawym dolnym rogu to zarodniki obsypaly ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Taka jak by zielona maź, pozostałości bo grzybni ?
  • 9 / / 0
29 kwietnia 2020Fatmorgan pisze:
Autorem nie jestem, ale na część pytań mogę Ci odpowiedzieć.
Zapach minimalny - w najgorszym razie ktoś pomyśli, że coś spleśniało
Wydaje mi się, że mata grzewcza będzie raczej zbyteczna przy aktualnych panujących za dnia temperaturach
Dzięki za pomoc. Co do maty zastanawiam się, bo w schowkach jest zazwyczaj trochę zimniej ale w sumie teraz to tylko cieplej jak zimniej. A z suszeniem jak? Wystarczy, że będą np. leżeć na jakimś ręczniku papierowym w tym samym schowku co ciastko? Że tak powiem mogą mieszkać pod jednym dachem?
  • 3215 / 416 / 0
Nie wiem jaka wilgotnosc panuje w takim schowku. Jesli nie podejrzewasz go o nadmiar wody w powietrzu to nie powinno byc źle chociaz generalnie to lepiej gdyby byly w przewiewnym miejscu
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
30 kwietnia 2020Fatmorgan pisze:
W prawym dolnym rogu to zarodniki obsypaly ?
  • 9 / / 0
Wilgotności tam nie ma, jedynie w zimne dni jest tam dosyć chłodno, bo olej kokosowy twardy, a jak się robi już ciepło to zamienia się w stan ciekły. Dzięki za pomoc, będę myślał jak to ogarnąć!
  • 3215 / 416 / 0
30 kwietnia 2020kompe pisze:
Ciężko powiedzieć po tym zdjęciu. Jakas zmiana zapachu ?
Ogolnie to poczekalnym do kolejnego potencjalnego rzutu
  • 4 / / 0
30 kwietnia 2020Fatmorgan pisze:
30 kwietnia 2020kompe pisze:
Ciężko powiedzieć po tym zdjęciu. Jakas zmiana zapachu ?
Ogolnie to poczekalnym do kolejnego potencjalnego rzutu
Ciut inny zapach, mniej grzybowy. Dla spokoju ducha wywaliłem połowę tego ciastka.
  • 4 / / 0
Witam forumowiczów!
Sytuacja ma się w następujący sposób.
Wydaje mi się że koło 2/3 tygodni temu zacząłem przygodę z kambodżanami.
Long story short uważam że przesadziłem z wilgotnością i nie dopięłem wystarczającej ilości wietrzeń. Mam pytanie co teraz? Dużo grzybów abortuje, dużo rośnie małych ale boję się że pójdą drogą starszych. Czekać, czy ścinać od razu i zalewać na nowo?

I jeszcze mam pytanie czy jak teraz parę, które ewidentnie się psują to czy cała grzybnia przestanie rosnąć?
Czy mogę jeść te większe w których czapka zaczęła już ciemnieć?
Pozdrawiam ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3215 / 416 / 0
DLACZEGO W TEJ TORBIE JEST DZIURA ?

Pewna ilość abortów jest naturalna i nie ma co się nimi przejmować, ale dzięki tej EPICKIEJ wentylacji w dole zdjęcia wilgotność jest pewnie o wiele za niska i proponuję natychmiast coś z tym zrobić jeśli chcesz żeby owocniki rozwijały się normalnie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.