Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1098 / 7 / 0
Siema.

Ostatni pukalem fete w ciagu i sa jakies komplikacje, prawdopodobnie z nerwami z przedramionach i na stopie.

Otoz, mam jedno miejsce na przedramieniu, gdzie szukalem zyly i jest ono dretwe... Nie mam czucia. Trzyma mnie juz jakies 2 tygodnie.
Lewa stope tez mam dretwa, tam gdzie probowalem znalesc zyle jak lapy mialem zajebane, ale nie puknalem w to miejscu ani troche towaru.

Ktos ma z tym doswiadczenie? Mialem dosyc mocna wasokonstrykcje i lapy mi sie trzesly, wiec dlugo dlubalem w tych miejscach.. Uszkodzilem nerw? Na stale? Zejdzie? Konsekwencje?

Dzieki z gory
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012 przez moor1992, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3197 / 385 / 0
Wygląda na uszkodzony nerw. To czy zejdzie to zależy jak mocno jest uszkodzony ale to może tylko stwierdzić lekarz (oraz wypisać leki pomagające w powrocie do zdrowia) więc polecam wizytę u takowego.
  • 723 / 16 / 0
Osobiście znam osobę która bardzo nieumiejętnie szukając żyły na przedramieniu trafiła igłą na "nerw". Efektem tego było natychmiastowe zdrętwienie jednej strony ręki i małego palca. Przez parę dni tak było, mały palec się nie zginał i można go było np, kłuć. Po około 2 tygodniach wszystko zaczęło wracać do normy, po miechy było w miarę ok, ale osoba twierdzi że do dziś (kilka miesięcy później) ma jakieś dziwne czucie w tej części ręki - w jej subiektywnej opinii to jest jakby ręka była posmarowana lidokainą.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 840 / 26 / 0
Co do tej ręki to tez mam tak od pewnego czasu bo niechcacy trafilem sobie w nerw i mam juz tak z miesiac albo dluzej .. Po prostu nie czuje nic w tej czesci reki przykladam cos zimnego a tu nic nie czuc nawet . i przez to tez czesto drętwieje mi ta ręka .... troche przejebane a dodam ze mam duze doswiadczenie w robieniu sobie zabiegow a i tak niestety pewnym razem na skrecie gdzies w jakims przypalowym miejscu szybko chcialem strzelic i trafilem w nerw . no i teraz nie raz jak strzelam nie daleko tego miejsca (browna) to boli .. ale jakos daje sie rade ; )

pozdro
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 840 / 26 / 0
czarny3211 pisze:
Co do tej ręki to tez mam tak od pewnego czasu bo niechcacy trafilem sobie w nerw i mam juz tak z miesiac albo dluzej .. Po prostu nie czuje nic w tej czesci reki przykladam cos zimnego a tu nic nie czuc nawet . i przez to tez czesto drętwieje mi ta ręka .... troche przejebane a dodam ze mam duze doswiadczenie w robieniu sobie zabiegow a i tak niestety pewnym razem na skrecie gdzies w jakims przypalowym miejscu szybko chcialem strzelic i trafilem w nerw . no i teraz nie raz jak strzelam nie daleko tego miejsca (browna) to boli .. ale jakos daje sie rade ; )

pozdro

No i ładnie mam prawdopodobnie zapalenie żył na prawym przedramieniu ... Z tego co wyczytałem w necie to napewno czym to leczyć ? bo nie chce za bardzo isc do lekarza ale jak nie przejdzie mi chociaz troche do piątku to ide do lekarza ... dodam ze smaruje te zaczerwienione i spuchnięte miejsce Heparin-Hasco .. No i pije duzo zielonej herbaty co jeszcze mozna zrobic zeby obyło sie bez lekarza ? ?
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
Zapalenie żył powierzchniowych samo przechodzi.
Gorzej z zapaleniem żył głębokich..
  • 840 / 26 / 0
Wiesz co Mordo to jest chyba powierzchniwowe bo raczej tam nie ma glebokiej zyly w tym miejscu co mi spuchla ta żyła ...
To jest ta co idzie od dłoni wzduż reki pomiedzy zewnentrzną a wewnetrzną strono tak na kosci po lewej stronie prawej reki .. moze wiesz o ktora chodzi (ale nie wiem jak to opisac dokladniej ) troche mniej czerwone sie zrobilo ale nadal jest opuchlizna ... ; //
  • 989 / 35 / 0
Czarny ćpaku! Bij na maila! Z wawy jesteś, co nie?
Skosztujemy Twoich źródeł, skosztujemy moich, obierzemy lepsze, hehe.
  • 840 / 26 / 0
Ok masz cos w skrzynce ;pp :-D
  • 112 / 1 / 0
Można się coś dowiedzieć od szanownych użytkowników o zastawkach żylnych ? Gdzie są, jak je znaleźć, jakieś powikłania po ewentualnym przebiciu? Najlepiej oczywiście by było dostać jakiś link lub tytuł książki, gdzie było by wszystko zrozumiałe dla laika :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.