05 lipca 2023Rs3mati pisze: Rzeczywiście ashwe trzeba po kilku miesiącach odstawić? Co zamiast niej? To jedyna substancja która zastępuje mi benzodiazepiny (leczniczo ofc, nie ma po tym haju, fazy, etc), antydepy nie działają a od pregi to już serio wolę benzo
Nie ma zlotej reguly - rozne mamy organizmy, sytuacje zyciowe itd...
Jak czujesz, ze wjezdza Ci np. adhedonia to odstawiasz.
Zreszta generalnie ludzie przesadzaja z dawkami kofeiny...
Powiedzialbym, ze:
nauka/praca umyslowa - 50 mg
praca fizyczna/silka - 100 mg
Jesli "potrzeba" wiecej to pracowalbym nad resetem tolerancji/alt dla kofy, zamiast walic dziennie jakies chore dawki.
Odstawienie duzych dawek kofeiny u niektorych = kilkumiesieczna "depresja".
Polecam chociazby poczytac r/decaf na reddit.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Jeżeli chodzi o moje zabawy to wygląda to tak: 1/2 razy w ciągu dnia napój Dzik lub Monster (bez cukru) ale zawsze energetyk. Jeden w ciągu dnia z rana, później drugi przed treningiem lub w trakcie. Rzadko wieczorem. W pracy kubek kawy, lub 1 puszka coli zero. Ale raczej 90% epizodów to 1/2 monstery dnia każdego - przypominam, że jedna puszka to bodajże 200mg kofeiny!
No i rozpoczynamy sesję ashwagandy, jak to wygląda:
- zagotowałem wodę 3/4 szklanki i zmniejszyłem ogień
- dosypałem 5 łyżek czubatych ashwagandy z korzenia
- gotowałem przez 5 minut pod przykryciem na małym ogniu
- po zagotowaniu przelałem do wielkiego kubła praktycznie 99% naparu, w garnku nic nie zostało.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.