Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Ashwaganda działa?
1.TAK
105
63%
2 .W miksach
4
2%
3.Trochę
37
22%
4.Nie
22
13%

Liczba głosów: 168

ODPOWIEDZ
  • 2302 / 399 / 0
Najmocniejsza jest w kroplach - jest to ekstrakt.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 9 / 0
05 lipca 2023Rs3mati pisze:
Rzeczywiście ashwe trzeba po kilku miesiącach odstawić? Co zamiast niej? To jedyna substancja która zastępuje mi benzodiazepiny (leczniczo ofc, nie ma po tym haju, fazy, etc), antydepy nie działają a od pregi to już serio wolę benzo
Niektorzy twierdza, ze nawet po kilku tyg. i dwa tyg. przerwy.
Nie ma zlotej reguly - rozne mamy organizmy, sytuacje zyciowe itd...
Jak czujesz, ze wjezdza Ci np. adhedonia to odstawiasz.
  • 425 / 50 / 0
@forum póki co (po prawie 2 miesiacach) okazjonalnie wjeżdża mi faza na sen po ~12h, może to przez ashwe, może to przez to że idę spać o 21-23 a wstaje 3.30 (tak czuje się najlepiej, zarówno psychicznie jak i w kwestii wyspania, nie lubie spać do 5 ani o zgrozo dłużej) a co do anhedonii, apatii, derealizacji, brain fogow, etc to mam to od dawna, głównie przez około miesiąc brania escitalopramu lata temu, próbowałem to wyleczyć, przepić, przecpac ale się nie dało, prowadzę teraz w miarę zdrowy tryb życia i o ile jest lepiej o tyle te problemy są przez trzeźwość i duża aktywność fizyczną widoczne jeszcze bardziej ale wiele rzeczy dzięki temu znikło choć się wydawały nie do przeskoczenia np fobie społeczne, stany lękowe, brak pewności siebie, itp i to pomimo brania około 0,5g kofeiny dziennie która tak mocno uwalnia kortyzol
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 9 / 0
IMO, branie wiecej niz 200 mg kofeiny dziennie kloci sie z suplementacja Ash.

Zreszta generalnie ludzie przesadzaja z dawkami kofeiny...
Powiedzialbym, ze:
nauka/praca umyslowa - 50 mg
praca fizyczna/silka - 100 mg
Jesli "potrzeba" wiecej to pracowalbym nad resetem tolerancji/alt dla kofy, zamiast walic dziennie jakies chore dawki.

Odstawienie duzych dawek kofeiny u niektorych = kilkumiesieczna "depresja".
Polecam chociazby poczytac r/decaf na reddit.
  • 4471 / 709 / 2198
Mam nadzieje, że nadchodzące kuracje i zabawy z ashwą pozwolą mi troszkę odejść od kofeinowej zabawy. Ostatnio łapie się na tym, że codziennie prawie wychodzi mi ok 400/550mg kofeiny, co już jest bardzo dużą ilością.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2814 / 367 / 0
Ludzie jeśli chodzi o ashwagande to nie patrzymy na to ile ma czy 600 czy 700mg tylko na stężenie witanolidów bo każda ma podane np . 6% czy 8% i koło tych procent jest napisane ile dana tabletka ma ashwagandy. Z ostrovit ma 50mg na tabse czyli powiedzmy chłop musi wziąsc takie 2 dziennie by cokolwiek poczuć, kobiety wiadomo mniej ważą mogą być wrazliwsze i wtedy przy 50mg 1 wystarczy
  • 425 / 50 / 0
Nie biorę tabsow tylko ekstrakt w proszku, zalecana dawka to 320mg do której chyba wrócę bo strasznie spać mi się chce w dzień ale dotychczas brałem 640mg i tam było 46mg witanolidów, imo wystarczająco, całkiem przyjemnie to działa a ważę jakieś 75kg czyli nie jakoś bardzo mało
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 106 / 0
Mozna to przyjmować z clonem i triapridem pmcs ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4471 / 709 / 2198
Dobra, chwila na pierwsze luźne przemyślenia po powrocie do zabawy z ashwagandą. Ostatnio coś mnie tknęło, a miałem jeszcze (i nadal mam) spore ilości w korzeniu, więc przyjebałem sobie sesję. Rozpisze jak to wyglądało, ale od razu zaznaczam, przy tak wysokich dawkach kofeiny jakie ja przyjmuje, spodziewałem się jakiegoś lepszego zbicia kortyzolu oraz działania zbawiennego, jeżeli chodzi o ashwę.

Jeżeli chodzi o moje zabawy to wygląda to tak: 1/2 razy w ciągu dnia napój Dzik lub Monster (bez cukru) ale zawsze energetyk. Jeden w ciągu dnia z rana, później drugi przed treningiem lub w trakcie. Rzadko wieczorem. W pracy kubek kawy, lub 1 puszka coli zero. Ale raczej 90% epizodów to 1/2 monstery dnia każdego - przypominam, że jedna puszka to bodajże 200mg kofeiny!

No i rozpoczynamy sesję ashwagandy, jak to wygląda:
  • zagotowałem wodę 3/4 szklanki i zmniejszyłem ogień
  • dosypałem 5 łyżek czubatych ashwagandy z korzenia
  • gotowałem przez 5 minut pod przykryciem na małym ogniu
  • po zagotowaniu przelałem do wielkiego kubła praktycznie 99% naparu, w garnku nic nie zostało.
Jeżeli chodzi o wnioski, to szczerze przyznam, że prócz delikatnego relaksu na bani i zmniejszenia pobudzenia nic nie odczułem. Może to też placebo, ale mam wrażenie, że po pierwszej sesji od dawien dawna, udało mi się ten jeden dzień lepiej spać. Dziś z racji na regeneracyjny dzień, też chciałbym się jej napić, więc zobaczymy, jak to będzie dnia dzisiejszego. Jestem pełen nadziei, że jakieś efekty zbawienne i sesyjne uzyskam tak jak kiedyś zaczynałem z ashwą, na to liczę.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 425 / 50 / 0
@IGotHigh909 może jakiś lewy ten korzeń? Albo mała dawka. Ja biorę jedną z tańszych (ekstrakt w proszku z ostrovitu) to nie dość że problemy ze snem zalatwia lepiej niż alpra (lepiej bo sen po alprze jest chujowy i ciężko po niej wstać a zasypiam tak samo łatwo teraz) to jeszcze miałem kiedyś nerwice i stany lękowe a pilem kofeinę tylko w jednej kawie a teraz zwykle jest to kawa, 200-400mg kofeiny bezwodnej i czasem energetyk, czyli dawka która teoretycznie powinna nerwicę czy stany lękowe nasilać a nie czuję ich w ogóle
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.