uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 12497 / 2425 / 0
To są 2 krzaki, tylko różne topy, czy 2 odmiany, ale 6 różnych krzaków?
Bo generalnie na zdjęciu 3 top wygląda tak na 90%, a przedostatniemu brakuje wyraźnie więcej.
Moja rada - zbieraj na raty. Nawet jak zostawisz kikuta z kilkoma małymi kuleczkami, to i tak warto, bo będą dojrzalsze.

Oceniam tylko po pręcikach, bo koloru trichimów nie widać. Swoją drogą niewiele ich jest, ale może automaty już tak mają.

Na 4 zdjęciu widać coś martwego (albo mi się wydaje - coś jak łodyżka z liścia) na tym kwiatku - potencjalne ognisko pleśni.
  • 1100 / 273 / 0
a to nie jest przypadkiem tak zwany banan? czyli herma. jeśli to nie łodyżka rzeczywiście, a wyrasta z kwiatu to to usuń, chociaż w sumie na tym etapie to bez znaczenia. @Schizoool mógłbyś wrzucić foto tego elementu po usunięciu, no i w sumie inne ujęcie kwiatu przed usunięciem? jeśli się nie myle, to myślę, że warto w celu informacyjnym to tu zostawić. no i nietypowy jest bardzo (o ile to rzeczywiście chujek jest)
Spoiler:
edit: pojawia się więc nowy aspekt w temacie Twoich roślinek. jeśli rzeczywiście jest to męski kwiatek, który, być może, sypnął pyłkiem, to powinieneś roślinki wyciąć niezwłocznie, by nie dać czasu na rozwój nasion, które chociaż nie mają szans na pełne wykształcenie, to jednak mogą popsuć Ci chociażby smak tego palenia.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12497 / 2425 / 0
Bananów na żywo nigdy nie widziałem, ale na zdjęciach z neta wyglądają jak... kiście bananów. Może to coś zwyczajnie spadło z jakiejś innej rośliny, czy też wiatr to nawiał.
  • 1100 / 273 / 0
nie zawsze jak kiście, czasem są pojedyncze lub podwójne. ten, o ile to on, jak pisałem, jest nietypowy, ale przy współczesnym miszmaszu genetycznym, może mógł się trafić i taki. ciekawi mnie to, dlatego chciałbym to potwierdzić
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
@Schizoool czy to może z ziaren auto mazar Ci wyrosło , mnie w tym roku z jednego opóźnionego w rozwoju mazara wyrósł krzak wyglądający podobnie, a nawet przypomina słynnego dr.greenspoona, takie długie łodygi z wielkimi oszronionymi kielichami, w kolorze fioletowym, pachnie nie ziemsko.
  • 5 / 1 / 0
Ok, to już wszystko tłumaczę. Zdjęcia teraz podpisałem i przedstawiają one 6 osobnych krzaków z 5-ciu różnych odmian. Wszystkie są automatami, które wykiełkowałem tego samego dnia i w tych samych warunkach. Gdy rosły na ogrodzie, to starałem się je traktować podobnie, aczkolwiek te większe często miały korzystniejsze warunki na mojej "plantacji" z racji łatwiejszego dostępu do słońca.
Zaś jeśli chodzi o "banana" to jest nim sucha igiełka z pobliskiego cisu ;) Oczywiście jeśli mowa o tej rzeczy, którą zaznaczyłem na pomarańczowo. Teraz roślinka nie ma już ów igły.
Podsumowując: rozumiem, że przykładowo z AK-47 mogę już śmiało rozpocząć proces suszenia i zbiorów?

01 — kopia.jpg
02a — kopia.jpg
03 — kopia.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12497 / 2425 / 0
AK i PK wyglądają na gotowe, choć trzeba by sprawdzić trichimy. Tak właśnie myślałem, że to igła z iglaka.
  • 51 / 18 / 0
Na moje to one jeszcze trochę potrzebują. Trzeba sprawdzić trichomy, prosty mikroskop zrobisz wyciągając lupę z lasera (takiego zwyklego ,punktowego, taniego, czerwonego) przystawiajac ja do obiektywu w aparacie telefonu.
  • 1100 / 273 / 0
18 sierpnia 2021Schizoool pisze:

Zaś jeśli chodzi o "banana" to jest nim sucha igiełka z pobliskiego cisu ;) Oczywiście jeśli mowa o tej rzeczy, którą zaznaczyłem na pomarańczowo. Teraz roślinka nie ma już ów igły.
to pięknie zaświeciłem xD
  • 12497 / 2425 / 0
W momencie robienia tych fotek krzaki osiągnęły prawdopodobnie szczytowy "pułap" zawartości THC, choć nie osiągnęły 100% możliwości, jeśli chodzi o wagę. Teraz czekając kolejny tydzień stracą nieco na mocy, ale zyskają na wadze. Zdecydowana większość ludzi woli poczekać ten dodatkowy tydzień, bo poza wyższą wagą (i tzw. zbiciem) kwiatów, działanie będzie pełniejsze (pewien % THC "rozłoży się" do CBN, który daje senny efekt).
Osobiście patrząc na fotki z 18.08, ścinałbym je jutro / pojutrze. Ktoś inny poczekałby 3-4 dni więcej. Jeszcze ktoś inny ściąłby je tego 18.08. Zależy od preferencji.

Warto jednak sprawdzić stan trichomów. Ja stosowałem patent z najtańszą lupą, którą przykładałem do aparatu (najwyższy zoom) w telefonie, łapałem jak najlepszą ostrość i dało się spokojnie ocenić kolor szpileczek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.