Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
hitori pisze:
czy wciagany zolpidem zadziala inaczej niz połknięty?
Hmm, trudo mi powiedzieć jak zadziała połknięty, bo jak się dorwałem do hypnogenu to innej formy niż w nos nie uznawałem. Ale donosowo działa jak za przeproszeniem "pierdolnięcie młotem", wiem że to trochę przesada ale czuć jest takie mocne, intensywne uderzenie w głowę, kiedy zaczyna się zmieniać percepcja, lekkie zamroczenie etc. Już nie uznaję innej metody na zolpidem, tyle, że nie mam szansy go dorwać na razie:).
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
Cypress pisze:
hitori pisze:
czy wciagany zolpidem zadziala inaczej niz połknięty?
działa jak za przeproszeniem "pierdolnięcie młotem", wiem że to trochę przesada ale czuć jest takie mocne, intensywne uderzenie w głowę, kiedy zaczyna się zmieniać percepcja, lekkie zamroczenie etc.
po wyrobieniu nawet lekkiej tolerki efekt znika. mi po jednym tabsie to sie nawet ziewac nie chce.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2009 przez Blaze, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
spróbowałem zolpa nosem i musze stwierdzic ze było całkiem ciekawie, tylko ze dość słabo- no cóż widocznie tolerancja
.
  • 109 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Black Lotus »
Tylko uważajcie na hefty - przez nos łatwiej je złapać. Ale ogólnie pierdolnięcie jest mocniejsze.
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: logi1720 »
czym można zastąpić zolpidem kiedy w ogóle już nie działa? Mam na mysli medyczne zastosowanie, tzn relaksacja, uspokojenie i później sen. (relanium, alprazolam na mnie nie działa)
  • 109 / 9 / 0
logi1720 pisze:
czym można zastąpić zolpidem kiedy w ogóle już nie działa? Mam na mysli medyczne zastosowanie, tzn relaksacja, uspokojenie i później sen. (relanium, alprazolam na mnie nie działa)
Neuroleptykami. Ale zastrzeżenie jest takie, że upośledzają układ dopaminergiczny. Proponowałbym chlorprotexin. Diazepam i alprazolam na Ciebie nie działają? Echhhh, jak masz jakieś to mi prześlij, skoro to dla Ciebie takie nic ;-)

Swoją drogą to ciekawe, że zolpidem wywoływał u Ciebie uspokojenie zamiast a la psychodelicznego pobudzenia, a benzo nie działają. Jakieś to dziwaczne, może masz coś nie teges z systemem hamowania nerwowego?(receptory gabaergiczne) Gdyby tak było, to Depakine mogłoby Ci pomóc.
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
zdarzyło się pobudzenie i inne nieprzyjemne skutki, takie jak halucynacje, ale jak dla mnie trzeba być debilem zeby coś takiego "prowokować", mam dość sporą, niestety, wiedzę o tym. Przy normalnym dawkowaniu najczęściej uspokaja.

edit: jak pomyślałem to faktycznie pobudza, jak nie pójdzie się spać od razu. Ale u mnie może dlatego działa to w drugą stronę bo mam adhd;p
  • 109 / 9 / 0
jak dla mnie trzeba być debilem zeby coś takiego "prowokować"
Dziękuję w imieniu swoim i wszystkich, którzy lubią zolpidemowe halucynacje i stan z pogranicza jawy i snu.

Trzeba było od razu powiedzieć, że masz ADHD. Ritalin bierzesz?
  • 15 / / 0
nic nie biore

edit: na adhd oczywiscie, tylko na sen brałem
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2009 przez logi1720, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
Ludzie, ile tego muchoZola na pierwszy raz? 10mg w nos, czy lepiej 20mg w połyk? EDIT: Może jakiś mix z odrobiną DXM?
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.