Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 267 / 19 / 0
Ludki, jak to jest. Zazwwyczaj podczas snu pocę się okrutnie, aż nad ranem muszę pościel wywieszać, a wystarczy wrzucić jakiekolwiek benzo ostatnio alprę dlatego tutaj piszę , żeby przez całą noc jak i po przebudzeniu być suchym jak peramin. Jak robiłem tygodniowy ciąg na klonie to też byłem suchy jak wiór. I mam zagwozdkę może ktoś miał podobne doświadczenie. Moje osobiste sugestie; (1. Intensywne nerwowe sny nocne w których się wkuwiam i się pocę czyli na tle nerwowym. (2. Benzo (ponoć) osłabia diziałanie SNRI których głównym skutkiem ubocznym są właśnie poty nocne. (3. Nie przekroczyłem tygodniowej bariery bez opio i może jeszcze wypacam ich resztki.\ Tak sobie myślę, że trudne do rozstrzygnięcia ale może ktoś w podobnej sytuacji mi odpowie. Pozdro
  • 1277 / 130 / 0
Alprazolam to i triazolowa pochodna benzodiazepiny wykazująca działanie anksjolityczne słabsze działanie przeciwdrgawkowe i nasenne. Z moich doświadczeń wiem że alpra bardziej uzależnia niż clon czy lorazepam. Żadna benzodwuazepina nie wymagała u mnie takiej chęci na dorzutkę jak alprazolam.
Przykład clon 1-2mg brany rano wystarczał mi spokojnie do wieczora, na początku uzależnienia od clona brałem go tylko raz na dobę gdy jeszcze nie miałem tolerki , po alprazolamie po 2-4h już efekt przeciwlękowy zanikał, pojawiała się chęć sięgnięcia po alprazolam, dlatego wybrałem clona żałuję że nie wybrałem to diazepamu.
Dlatego uważam że alptazolam pomimo tego że świetnie niweluje lęki to najgorszy wybór spośród benzodiazepin.
  • 267 / 19 / 0
|^| Przeniosłem posta tego przedostatniego do wątku ogólnego gdyż dotyczy szerszej gamy benzodiazepin w mojej przypadłości. Serdecznie proszę o usunięcie tego posta. Pozdrawiam moderatora i przepraszam za dodatkową robotę.
  • 270 / 26 / 0
Od kilku dni zarzucam wieczorem 1mg alpry i dzisiaj postanowiłem że jej nie wezmę i tak nie najlepiej mi z tą myślą. Nie piszę o skręcie.

Najlepszy sen i wstawalem mega wypoczety po 10mg klorazepatu.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 911 / 0
@up
Szanuj alprazolam to i on uszanuje ciebie.Trzymaj sie dawek, nie rób ciagów i bedzie wszystko cacy :-)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1941 / 194 / 0
Ciężko alprę okiełznać. Zawsze jak miałem, to szybko schodziła. O wiele szybciej niż reszta benzo :)
Take DXM and Be Happy
  • 1277 / 130 / 0
Jeszcze nie pisałem o o działaniu euforystycznym żadne benzo nie podnosiło mi tak nastroju jak alpra na drugim miejscu był klon. Diazepam to było takie wolne działanie uspokajające lekko zamulające nie dziwię się że diazepam czasami klorozepat są lekami są stosowane w substytucji w uzależnieniu od benzo.
  • 1916 / 335 / 2
Tak, alpra potrafi wywołać mocną euforię, ale u mnie to było hmmm po jakichś 2 godzinach od zarzucenia. Juz dawno się "wczytała", czuć rozluźnienie, wyłączenie lęków, a po jakimś czasie w sumie znienacka potrafiła pojawić się bardzo duża euforia. Nie trwająca długo, ale bardzo często się to zdarzało po alprze.

Alpra doraźnie, na jakieś stresujące sytuacje typu egzamin itp jest niesamowita. W ciągu jest za to uciążliwa, męcząca, branie tabletek 4 razy na dobę, zawsze tabletki trzeba mieć przy sobie itp. Po nocy, przebudzając się po 8 h bez łykania tabletek, czuć już bardzo mocny lęk.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 911 / 0
[mention]guccilui[/mention]
Mieszales alpre z kawa ? energolem ? Po takim miksie moze byc wlasnie ta euforia.
Ja jak wypije kawe, dwie do lorka to po okolo godzinie od dawki mam euforie.Sadze, ze to spowodowane nie sama benzodiazepina tylko kofeina.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1916 / 335 / 2
Ja codziennie rano piję czarną bez cukru i mleka, to już nawyk. Może być coś w tym, co piszesz. I raczej nie stricte kofeina wywołuje euforię, a połączenie kofeiny z alprą daje ten arcyfajny efekt ;-)
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.