Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9707 / 1918 / 2
08 września 2018pampuk pisze:
06 września 2018rcmc pisze:
Chyba jestem mutantem. Rok na flubromazolamie, odstawiłem etizolamem w tydzień. Później eti przez rok, odstawiłem po prostu z dnia na dzień. Później pół roku clonazolam, odstawiłem eti w parę dni i jeden dzień zimnego indyka.

Jak się cieszę, że mnie to cholerstwo nie uzależnia. Teraz biorę czasem po 4-5 dni clonazolam na noc, odstawiam z dnia na dzień i trochę jest lipa, ale bez większych problemów. Jak czytam wasze wpisy, to naprawdę mi was żal i z chęcią dałbym wam mój organizm xD Może dlatego tak jest, że nie mam problemów psychicznych, ani finansowych, ani w ogóle raczej nie mam problemów. Z fartem.
A ja raczej gówniany sort obstawiam niż bycie benzo HeManem. Na rozpierdolone GABA nie ma silnych przy odstawce zwłaszcza przy takich ciagach
Raczej zostaje himenowi czekac na PAWS.
Czyli taki skumulowany skret.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 140 / 43 / 0
Na potęgę posępnego czerepu, czekam od miesiąca i nic :D Zobaczymy, czym jest taki kozak.
  • 760 / 68 / 0
@Stteetart naprawdę wątpię chociaż mogę się mylić. Ja obstawiam chujowe sorty po prostu. Niech tak pojedzie na alprazolamie albo clonazepamie ewentualnie Lorafenie to zobaczymy. Jak kupował to od x to nie ma szans na skręta no chyba, że po kredzie do tablicy :-P
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 9707 / 1918 / 2
Sorry nie zwrocilem uwagi, ze on walil glownie benzo-rc.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 118 / 10 / 0
Czy jak się tnie ilość benzo powiedzmy o ćwiartkę co 2 tygodnie, to czy jednorazowy wyskok w postaci zwiększenia dawki powoduje, że redukcja idzie się jebać, czy można na drugi dzień dalej ciąć według planu?
  • 609 / 16 / 0
Ja bym cięła dalej według planu.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 10 / 0
@ też tak myślę. Id jutra tnę wg planu.
  • 444 / 30 / 0
Najważniejsza to silna wola.
Czytałem Wasze, rożne historie, i cieszę się, że byłem uzależniony albo " tylko" albo " aż" od klonow, innych benzodiazepin ( nasennych, uspokajających), miałem dostęp ( praktycznie nieograniczony do tramadolu- nie podpadł mi).
Jednak to z klonazepamem " walczyłem" przez poł roku ( redukcja, detoks, objawy odstawienne).
Było warto.
Musiałem uzbroić się w cierpliwość i silną wolę.
Udało się. Nikt nigdy się o tym nie dowiedział i w samotności musiałem odstawić i klony i całą chemię.
Świat nabrał innych kolorow, ta wolność była tego warta.
Czasem, w ostateczności, ratuję się tylko mianseryną.
Trzymam za innych kciuki, ktorzy mają podobny problem i toczą swoją walkę :)
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
Thomas12 ja też myślę, że opcja self made jest spoko, oczywiście z pomocą fachowca - Pana Doktora, który nam podpowie co i jak; ale nie każdy jest skazany na szpitale i odwyki. Ludzie mają w sobie wiele tajemnic, a im mniej osób wie, że mieliśmy problem z psychotropami, tym lepiej.

Jednak jak ktoś sobie nie radzi samemu, to szpitale i odwyki są dobrą opcją, finalnie chodzi o jeden cel - odstawienie. Drogi do tego celu są różne, każdy wybiera swoją, byle by była skuteczna. Nie można też zniechęcać się po nieudanej próbie odstawienia, nie uda się za pierwszym, nie uda się za drugim, uda się za trzecim. Jak to w życiu, nie zawsze wszystko się uda z miejsca.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
Guccilui

Jak najbardziej, konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej wskazana. Ja wychodziłem za pomocą prob błędow, nikt nie wiedział jak. Może dlatego zajęło mi to tyle czasu...
Jednak zauważyłem jedno zjawisko na tym forum: większość pisze, zarzeka się, że rozpocznie odstawienie, pyta o suplementy, itd ale na dobrą sprawę nie robi nic.
Może się mylę, jeśli tak, poprawcie mnie.
Jedno jest pewne: bez wewnętrznego samozaparcia zmierza to w spiralę kłamstw.
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.