"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
14 listopada 2020edi1990 pisze:
Baclofen może być lekiem na alkoholizm. W Polsce nie jest do tego zarejstrowany niestety. Mnie baclofen postawił na nogi.
18 września 202300Kubson00 pisze: Panowie proszę radźta radźta bo do magika jeszcze miesiąc czekanki
22 września 2023Aptekarzyna pisze: Siemka, czy po braniu przez nieco ponad 2 tygodnie małej dawki baclo- 10mg/doba w jednej dawce, mogę go odstawić z dnia na dzień bez większych problemów?
Odstawienie baclofenu jest znacznie prostsze niż alko (zarówno pod względem psychologicznym jak i technicznym). Baclofen pozwala zamaskować efekty odstawinne alkoholu i dać czas receptorom gaba-a na upregulację do stanu nadającego się do życia na trzeźwo/, a receptory gaba-b szybko się upregulują więc w porównaniu do a, nie jest to problem.
Ponadto, to że się wjebałeś w coś to nie jest wina leków tylko twoja, pregabalinę do schodzenia z czegokolwiek używa się tylko przez kilka dni i nie łączy się jej z baclofenem.
Oraz baclofen poprzez swoje działania na dopaminę pozwala zaspokoić głód na alkohol i pomaga w kontrolowaniu samego siebie przed powrotem do picia.
nie wiem jak wpadłeś na pomysł pregabaliny ale to był zły pomysł.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35653782/ W metaanalizach wychodzi że baclofen jest w miarę skuteczny, ale oczywiście jak zawsze, jeżeli ktoś nie chce rzucić to nie rzuci.
Baclofen jest stosunkowo pomocny u tych którzy naprawdę chcą rzucić.
W Polsce na alkoholizm nie dostaniemy recepty na baklofen nie bez powodu. Tyle ode mnie w temacie leczenia alkoholizmu baklofenem.
Euforia potrafi być dojebana, baklofen+kofeina i mimo wszystko nie ma jakichś psychoz, można normalnie jeść, spać, jak macie normalne życie to nie próbujcie baklofenu, ale mi jako osobie która miała w życiu ciężko, baklofen więcej dał niż zabrał. Sentyment będzie zawsze do tej rozrywkowej fazy. W odpowiedniej dawce jest to idealny stan między trzeźwością a euforią. Jeśli ktoś chce sobie niszczyć życie to bez tolerancji 30-40mg+kofeina da odpowiedni efekt.
Sytuacja po tych z kryzysowych-
Po obiedzie, drugiej kawie byłem ciągle jak nafurany. Przypuszczam, że to początek kaca, ale na wieczór to dojebało mi dramatycznie psyche. Już dorzuciłem 50mg i jest normalnie, to jest pojebany środek.
Ale, może dziwnie z nim zacząłem bo jak przyjebanie 175mg w 2 dawkach jak na 1 raz po ponad gramie Pregi to rozjebało mi Gaba B na raz.
Jutro rano mam nadzieje, bez niespodzianek i walę 450pregi i lecę na fuche.
Mam nadzieje, że zasnę, bo te sny jakie miałem były cudowne, spotkał bym jeszcze raz tą szatynkę.. masakra tak realnych snów nawet skręty od benzo mi nie dawały. Coś pięknego, tylko dla tego mógłbym to żreć.
A no i widzę w monochromie jakimś od wczoraj w ciemnościach. Takim ciekawym filtrze.
Jedyne co to mi po nim zimno w chuj, dostaje lekkich skurczy i tyle.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.