Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jak się cieszę, że mnie to cholerstwo nie uzależnia. Teraz biorę czasem po 4-5 dni clonazolam na noc, odstawiam z dnia na dzień i trochę jest lipa, ale bez większych problemów. Jak czytam wasze wpisy, to naprawdę mi was żal i z chęcią dałbym wam mój organizm xD Może dlatego tak jest, że nie mam problemów psychicznych, ani finansowych, ani w ogóle raczej nie mam problemów. Z fartem.
Może hipoteza o problemach psychicznych, ani finansowych, na tu jakieś znaczenie, ale myślę że priorytetem może być dobry gen. Ja należę do osób z zaburzeniami lękowymi fla mnie rzucanie benzo było piekłem ale brałem kilkadziesiąt lat w ciągu, mija 11miesiąc a cały czas czuje głód, ale trzymam się i trzymam abstynencje.
Ja też w miarę normalnie funkcjonowałam przy odstawce (a robiłam ją metodą wyłącznie zmniejszania dawek), ale jednak czułam pewne nieprzyjemne dolegliwości.
Pytanie może wydać się śmieszne niektórym, którzy mieli jakieś ostre jazdy z benzo.
Ale będąc prawie kompletną dziewicą w tym temacie wolę zapytać: czy po 8 dniach z alprazolamem (5 dni brania + 1 dzień przerwy + 3 dni brania) w małych dawkach od 0.125mg/dzień do max 0.75mg/dzień (zazwyczaj 0.25-0.5mg w dwóch dawkach) w ogóle jest sens bawić się w jakieś stopniowe redukowanie tego, czy raczej można bezboleśnie odstawić ot tak.
Pozdrawiam
Alex
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
07 września 2018alexszmidt pisze: Hej
Pytanie może wydać się śmieszne niektórym, którzy mieli jakieś ostre jazdy z benzo.
Ale będąc prawie kompletną dziewicą w tym temacie wolę zapytać: czy po 8 dniach z alprazolamem (5 dni brania + 1 dzień przerwy + 3 dni brania) w małych dawkach od 0.125mg/dzień do max 0.75mg/dzień (zazwyczaj 0.25-0.5mg w dwóch dawkach) w ogóle jest sens bawić się w jakieś stopniowe redukowanie tego, czy raczej można bezboleśnie odstawić ot tak.
Pozdrawiam
Alex
No i jeśli jesteś dziewicą w tym temacie to lepiej taką pozostań - jeśli bierzesz żeby się upierdolić to Twój wybór ale zastanów się dobrze i jak już wspomniałem poczytaj ten wątek. A jeśli masz to z przepisu lekarza to powiedz mu, że od benzyn chcesz się trzymać z daleka i jest szereg innych substancji nieuzależniających działającyh jak benzyny...ale tak nie wpierdalających.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
06 września 2018rcmc pisze: Chyba jestem mutantem. Rok na flubromazolamie, odstawiłem etizolamem w tydzień. Później eti przez rok, odstawiłem po prostu z dnia na dzień. Później pół roku clonazolam, odstawiłem eti w parę dni i jeden dzień zimnego indyka.
Jak się cieszę, że mnie to cholerstwo nie uzależnia. Teraz biorę czasem po 4-5 dni clonazolam na noc, odstawiam z dnia na dzień i trochę jest lipa, ale bez większych problemów. Jak czytam wasze wpisy, to naprawdę mi was żal i z chęcią dałbym wam mój organizm xD Może dlatego tak jest, że nie mam problemów psychicznych, ani finansowych, ani w ogóle raczej nie mam problemów. Z fartem.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Najgorzej przyznam było po clonazolamie, gdzie w ciągu dnia już zaczynałem czuć skręta i zachęcał mnie od wewnątrz, aby wziąć go więcej :D. Czasami się złamałem, ale ostatecznie rzuciłem tego piekielnego clona. Teraz sięgam do niego sporadycznie, bo zostało mi go prawie 0.7g w roztworze i żal wyrzucić.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.