Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1588 / 254 / 0
@ladyinnaightmares myślę że warto spróbować takiego miksu. Ja od dziś do wenlafaksyny dołożyłem 2x35 mg klomipraminy i od razu jest różnica, mniejsza apatia, pobudzenie, trochę też nerwowość i chaos w głowie ale to sam początek, póki co obiecujący.
  • 424 / 165 / 0
@zburzony już wypróbowałam i klomipramina nie dla mnie. Powoduje u mnie tylko wkurw i nic poza tym.
  • 1588 / 254 / 0
U mnie klomipramina dobrze się przyjmuje, to dopiero kilka dni ale jestem ożywiony, nie czuję ciągłej apatii, nastrój trochę w górę. Ale za to libido wyraźnie w dół.
  • 115 / 3 / 0
Myślę żeby wrócić do klomi po 5 latach b coraz czarniejsze myśli i trudno ruszyć.

Może ktoś ma pomysł na inny lek podobnym profilu działania?
Nie pamiętam na jakie przekaźniki działa w małych dawkach.
Doskwierają lęki, myśli s i cholerna apatia.

Piję jak smok, trzeba będzie ograniczyć
Próbowałam bupropion ale pierwsze kilka dni spoko a potem dupa, chyba placebo.
  • 1588 / 254 / 0
@Ronja podobnie do klomipraminy silnie na noradrenalinę i serotoninę działa duloksetyna. Pierwszy raz jak ją brałem było zajebiście, silne pobudzenie, dobry nastrój, pewność siebie, brak lęku - a z tym mam na ogół największy problem (plus fobia społeczna).
Teraz biorę m.in. 75 mg klomipraminy i jest ok, początkowo zwiększyła mi lęki ale to minęło.
Jeszcze jeden lek podobny do klomipraminy to amitryptylina, też stary antydepresant trójcykliczny, też silnie daje po noradrenalinie.
  • 16 / / 0
@ymka ja w końcu po wielu próbach "poszedłem" na stary lek - Anafranil dokładnie to SR 2x dz. 75 mg, dodatkowo miałem przez pewien czas lamotrygine, ale w końcu ją sam odstawiłem. I stale na noc biorę już od dawna kombinację chlorpothixen/ Ketrel 50/50 mg.
  • 135 / 9 / 0
@tymi
I jak ta klomipramina? Słyszałem dużo dobrego o tym leku. Tzn. wiadome jest, że ma dużo skutków ubocznych. Tego nie kwestionuję, ale jednocześnie słyszałem, że SSRI nie mają do niego podjazdu. Że to stary dobry lek, a monopol na SSRI sprawił, że został wypchany.
  • 16 / / 0
@ymka nijakich działań niepożądanych Anafranilu nie uświadczyłem. Jednocześnie żaden SSRI czy SNRI mi nie pomógł, a przerobiłem ich chyba z 7.
  • 135 / 9 / 0
@tymi
Ja też przerobiłem kilka SNRI/SSRI i żaden jak dotąd nie pomógł. Zaczynam przygodę z sertraliną, jeśli ona nie pomoże to właśnie będę próbował klomipraminę. Czyli mówisz, że ona Cię wyciągnęła z ciężkiej depresji?
  • 424 / 165 / 0
@ymka @tymi DORADZAM GRZECZNIE ZAKOŃCZENIE TEJ DYSKUSJI NIE NA TEMAT. KOLEJNE POSTY NIE NT. baclofenu ZOSTANĄ USUNIĘTE.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.