Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Byłem dzisiaj w lesie szukając (bezowocnie) bielunia i co krok natykałem się na tę roślinkę (czy kompasową czy jadowitą - nie wiem, ale raczej kompasową). Da radę teraz to spożywać, czy jest już za późno?
  • 2097 / 514 / 0
Byłem dzisiaj w lesie szukając (bezowocnie) bielunia i co krok natykałem się na tę roślinkę (czy kompasową czy jadowitą - nie wiem, ale raczej kompasową). Da radę teraz to spożywać, czy jest już za późno?
Powinna działać. Mój znajomy kiedyś robił L'opium właśnie w takim okresie i działało zgodnie z opisem.
Byłem dzisiaj w lesie szukając (bezowocnie) bielunia
Odpuść sobie bielunia. To bardzo niebezpieczny i do tego nieprzyjemny w działaniu narkotyk. :finger:
  • 2518 / 28 / 0
Do tego bieluń bardzo rzadko rośnie w lesie. Jest to raczej ozdobna roślina o charakterystycznych kwiatach. Na polach możesz spotkać lulka Czarnego, a w lesie wilczą jagodę, ale tak jak napisał kolega powyżej odpuść sobie psiankowate. Nie warto.

Co do Sałaty, to jeśli znalazłeś sałatę jadowitą, to powinno zadziałać. Kompasowa jeszcze częściej spotykana, ale działa słabiej, wręcz na granicy placebo, albo jeszcze częściej wcale.
  • 24 / / 0
Witam,
zajzalem na forum poraz pierwszy od dawna i chcialbym podzielic sie z Wami paroma spostrzezeniami i pomyslami odnosnie salatki.
Otoz, z braku kasy postanowilem przejsc sie na pole i nazbierac troche chwasta (s.kompasowa, s. jadowita nie wyrosla w tym roku w mojej miejscowce ze wzgledu na prowadzone tam wykopy- no trudno).
Bawilem sie z ta roslina juz 2 lata temu i efekt dalo hmm... zadowalajacy (zarowno jadowita jak i kompasowa)- bez fajerwerkow, luz-blues, dobra opcja dla zabieganych- mozna sobie wszystko spokojnie poukladac. ogolnie spoks.
Teraz gotuja sie 2 porcje ekstraktu wodnego.

Ogolnie moj sposob ekstrakcji jest taki:
-Gotuje pol godziny zielsko w wodzie (umyte rosliny- korzen, lodyga, lisc- kwiaty wywalam)
-po tym czasie przelewam przez sitko wode na patelnie (lub do innego naczynia z ktorego bede odparowywal wode) i odparowuje wode.
-Pozostale liscie oddzielam od lodyg i susze (wydaje mi sie ze podczas gotowania czesc mleczka mogla sie na nich osadzic)- sa pozniej niezla baza do salatowych jointow (Wszystko sie da, tylko trzeba miec pomysl!)
-Odparowany ekstrakt susze, krusze i dodaje do zasuszonych lisci.
Et Voila! na mnie dziala.

Przyszlo mi jednak do glowy kilka innych pomyslow na przygotowanie salatki:
1. Ekstrakt
-zerwac kilka caluch roslin
-zasuszyc (tak jak mj- korzeniem do gory w ciemnym przewiewnym pomieszczeniu)
-czesci zielone zmielic na dorbno- prawie na proch, kwiaty i korzen wywalic.
-lisc i lodyge wrzucic do wody, pozniej na ogien, zagotowac do odparowania.
-To co zostalo zebrac i palic (wg mnie powinno byc wiecej tematu i mniejsze straty w substancjach aktywnych).

2. nalewka
Skoro salata tak fajnie dziala z alko, to czemu nie zrobic by z niej nalewki?
-Kupic spirytuch i zalac ziele/susz/mleczko/ekstrakt?
Jak myslicie?

Moze ktos sprobuje?

I jeszcze mam takie pytanie: skad wziac aceton do ekstrakcji? Podesle ktos linka do jakiegos e-sklepu?
  • 1472 / 26 / 0
Jak mieszkasz w mieście to w sklepie chemicznym w castoriamie Ikea'i powinno być
  • 3309 / 22 / 0
I jeszcze mam takie pytanie: skad wziac aceton do ekstrakcji?
Zmywacz do paznokci na Allegro. Nie każdy się nadaje, bo nie ma czda, ale można to sprawdzić? Jak? Szukaj na forum pod szkiełko aceton
sqrt(666)
  • 1472 / 26 / 0
Jest sens zamawiania przez internet jak jest dostępny w mieście ,użytkownik być może myślał ,że jest bardziej przez internet tylko

Nie cyztałem skłądu zmywacza do paznokci cyz coś zawiera poza acetonem ale jeśli tam jest tylko Aceton to można by było kupić w sytuacji gdyby nie było w mieście acetonu,zmywacz może byc mały do ekstrakcji ileś tam kilkanaście /kilkadziesiąt gramów
Ostatnio zmieniony 15 września 2012 przez zycie ponad wszystko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3309 / 22 / 0
W niktórych miastach tak się człowiek nachodzi za tym, że taniej i szybciej zamówić :P
sqrt(666)
  • 24 / / 0
Przyszla mi do glowy jeszcze jedna opcja, ktora wypróbuje dopiero za rok, jak bede mial odpowiedni sprzet (balony), jednak moze ktos zechcialby to zrobic juz w tym roku i pojsc sladami pradawnych szamanow i sporzadzic z salaty napoj... fermentowany. Dawniej to sie robilo zdaje tak, ze bralo sie zielsko, żuło, wypluwalo do naczynia i zostawialo na jakis czas, jednak teraz kiedy sa urzadzenia pomagajace w fermentacji czemu by nie sprobowac? jak myslicie ma to sens?

Dzieks za odpowiedz z tym acetonem, przyda sie do ekstrakcji jeszcze kilku innych chwastow :)
  • 669 / 10 / 0
Jeśli chciałbyś pozyskać sok to postawienie w balonie moszczu ze zmielonej sałaty w celu poddania maceracji i uzyskania soku może się powieść. Tylko uwaga na drożdże dzikie, które pewnie szybko się w moszczu rozwiną a alkoholu z sałaty chyba nie chcesz :D.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.