Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 879 / 192 / 5
06 marca 2018Uroboros pisze:
Hehe, bo glukoza to opioid, poza tym powoduje wydzielanie endorfiny - dlatego na skręcie, ćpunie jeden %-D. Opioidami też są sacharoza, fruktoza, gluten...

Glukoza to cukier nie opiod, podobnie jak sacharoza (połączenie glukozy i fruktozy) i fruktoza (cukier owocowy). Z glutenem odleciałeś już bardzo konkretnie, bo to jest przeważnie wszystko co zostaje w mące po wymyciu z niej skrobi.

Endorfina za to nie jest jednym związkiem a skrótem od słów "endogennE morfiny", są to opioidy wytwarzane w organizmie człowieka.

Opioidem jest związek łączący się z receptorami opioidowymi układu nerwowego, cukry nie spełniają tego warunku. Opiaty to opioidy będący jednocześnie alkaloidami opium -mleczka makowego.

Czekolada działa na ten system dwojako. Po pierwsze zawiera opioidy egzogenne, po drugie stymuluje produkcję endorfin, dlatego przy ich niedoborze mamy na nią ochotę :finger:
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 5 / / 0
Siema
Wpadł mi ostatnio w ręce lek Sevre-Long (200mg), w innych krajach znany jako Substitol. Największy problem jest taki, że zawiera naltrekson. Sam lek jest w kapsułkach, które można łatwo otworzyć. Mam jedynie pytanie, czy mogę to zajebać i.v i czy nie będzie jakiejś lipy?? A jeśli już to jak się pozbyć tego naltreksonu??
  • 1016 / 97 / 0
Bez pozbycia się go nie próbuj iv. P.o./P.r. tak.
The child is grown
The dream is gone
  • 657 / 93 / 0
13 marca 2018Poliglota pisze:
Siema
Wpadł mi ostatnio w ręce lek Sevre-Long (200mg), w innych krajach znany jako Substitol. Największy problem jest taki, że zawiera naltrekson. Sam lek jest w kapsułkach, które można łatwo otworzyć. Mam jedynie pytanie, czy mogę to zajebać i.v i czy nie będzie jakiejś lipy?? A jeśli już to jak się pozbyć tego naltreksonu??
jesteś pewny, że zawiera naltrekson? rzuciłem okiem w neta, i nic o tym nie widze, po prostu morfina retard, chyba, że jest jakaś słabo opisana formuła,bo w sumie piszą siarczan morfiny i tyle
edit: jeżeli rzeczywiście zawiera n-kson, to nie podasz tego w kabel, po to on tam chyba jest
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Kurde, rozczytuje się na ten temat i w zasadzie to niczego się nie dowiedziałem - mógłby ktoś potwierdzić lub obalić mit, czy w Sevre-Long/Substitol znajduje się ten naltrekson, bo już nie jestem pewien...
  • 1889 / 72 / 3
Nie, jest tam wyłącznie siarczan morfiny, ale nie chce mi się czytać wypełniaczy, więc nie wiem, czy można to brać inaczej niż per oral.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 8103 / 914 / 0
[mention]Poliglota[/mention]
Poszukaj na zagranicznych forach, jak tego leku nie ma w PL to raczej nikt tobie nie pomoze, co najwyzej mozna gdybac.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1889 / 72 / 3
Ten pierwszy to szwajcarski lek, drugi jest czeski. Nie ma potrzeby sprawdzania na forach, wystarczy przeczytać skład, żeby wiedzieć, że jest tam "Wirkstoff: morphini sulfas pentahydricus" czyli siarczan morfiny pięciowodny i "Wirkstoff: morphinsulfat" czyli siarczan morfiny (też pięciowodny).

/edit/ Proszę o nie robienie offtopicu wtematach ogólnych, następnym razem nagrodzę je warnami zamiast przenieść do knajpy.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 691 / 54 / 0
Dzisiaj idę do mojego psychiatry, który mi hurtowo wypisywał kiedyś buprę, nawet na benzo czasami udało się go namówić. Ponad rok mnie u niego nie było i byłem czysty. Pamiętam, że kiedyś mojemu kumplowi zapisał nawet mst 100mg. I właśnie o to samo mi chodzi, plan działania już jakiś tam mam, nic do stracenia też nie. Chcę mało inwazyjnie powiedzieć, że leciałem na fentanylu i opium i że bupra raczej mi nie pomoże, a potrzebuje tylko czegoś na przeczekanie do 3 kwietnia bo jadę na detoks i też skierowanie potrzebuję od pana. Jaki lek zawierający morfinę najlepiej poprosić? Sevredol, MST, doltard? Dawki 20 mg poproszę :)
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 1509 / 223 / 0
MST jest dostępne w dawkach 10 mg, 30 mg, 60 mg oraz standardowe dla większości tutaj 100 mg i 200 mg. Jeśli chcesz po 20 mg to wygodniejszy będzie Sevredol, bo nie będziesz musiał brać podwójnych np. dziesiątek, na dłużej wystarczy itd.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.