Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
06 marca 2018Uroboros pisze: Hehe, bo glukoza to opioid, poza tym powoduje wydzielanie endorfiny - dlatego na skręcie, ćpunie jeden. Opioidami też są sacharoza, fruktoza, gluten...
Glukoza to cukier nie opiod, podobnie jak sacharoza (połączenie glukozy i fruktozy) i fruktoza (cukier owocowy). Z glutenem odleciałeś już bardzo konkretnie, bo to jest przeważnie wszystko co zostaje w mące po wymyciu z niej skrobi.
Endorfina za to nie jest jednym związkiem a skrótem od słów "endogennE morfiny", są to opioidy wytwarzane w organizmie człowieka.
Opioidem jest związek łączący się z receptorami opioidowymi układu nerwowego, cukry nie spełniają tego warunku. Opiaty to opioidy będący jednocześnie alkaloidami opium -mleczka makowego.
Czekolada działa na ten system dwojako. Po pierwsze zawiera opioidy egzogenne, po drugie stymuluje produkcję endorfin, dlatego przy ich niedoborze mamy na nią ochotę :finger:
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Wpadł mi ostatnio w ręce lek Sevre-Long (200mg), w innych krajach znany jako Substitol. Największy problem jest taki, że zawiera naltrekson. Sam lek jest w kapsułkach, które można łatwo otworzyć. Mam jedynie pytanie, czy mogę to zajebać i.v i czy nie będzie jakiejś lipy?? A jeśli już to jak się pozbyć tego naltreksonu??
The dream is gone
13 marca 2018Poliglota pisze: Siema
Wpadł mi ostatnio w ręce lek Sevre-Long (200mg), w innych krajach znany jako Substitol. Największy problem jest taki, że zawiera naltrekson. Sam lek jest w kapsułkach, które można łatwo otworzyć. Mam jedynie pytanie, czy mogę to zajebać i.v i czy nie będzie jakiejś lipy?? A jeśli już to jak się pozbyć tego naltreksonu??
edit: jeżeli rzeczywiście zawiera n-kson, to nie podasz tego w kabel, po to on tam chyba jest
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Poszukaj na zagranicznych forach, jak tego leku nie ma w PL to raczej nikt tobie nie pomoze, co najwyzej mozna gdybac.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
/edit/ Proszę o nie robienie offtopicu wtematach ogólnych, następnym razem nagrodzę je warnami zamiast przenieść do knajpy.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.