Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1116 / 0
25 lipca 2020acylowac27 pisze:
Można bezboleśnie przejść z pregaby na benzo? Np. bralbym miesiąc pregabe, a potem przerwał i zaczął brać benzo. Miałbym pomimo tego benzo skręta po pregabalinie czy nie? Skoro można prega wyjść z benzo, to czy działa to również
w drugą stronę?
Jak bezboleśnie, przecież pregabalina jest bezpieczniejszą, delikatniejszą a przede wszystkim mniej uzalezniajacą substancją od wszelkich benzo, które w kategorii GABA-ergikow i wszelakich pochodnych GABA górują zarówno jeśli chodzi o efekty działania jak i efekty odstawienne, na pacjenta czekają niesamowite katusze. Nie ma sensu wychodzić z pregaby benzosami. To tak jakby francuski zwyczaj popijania lampki wina zamienić na tankowanie lewej wódy i nazwać to harm reduction!
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 174 / 14 / 0
28 lipca 2020misspill pisze:
25 lipca 2020acylowac27 pisze:
Można bezboleśnie przejść z pregaby na benzo? Np. bralbym miesiąc pregabe, a potem przerwał i zaczął brać benzo. Miałbym pomimo tego benzo skręta po pregabalinie czy nie? Skoro można prega wyjść z benzo, to czy działa to również
w drugą stronę?
Jak bezboleśnie, przecież pregabalina jest bezpieczniejszą, delikatniejszą a przede wszystkim mniej uzalezniajacą substancją od wszelkich benzo, które w kategorii GABA-ergikow i wszelakich pochodnych GABA górują zarówno jeśli chodzi o efekty działania jak i efekty odstawienne, na pacjenta czekają niesamowite katusze. Nie ma sensu wychodzić z pregaby benzosami. To tak jakby francuski zwyczaj popijania lampki wina zamienić na tankowanie lewej wódy i nazwać to harm reduction!
Jest taka sytuacja że nie wiem czy będę mieć dostęp do benzo, a do pregabaliny raczej tak. Może być tak że będę musiał brać pregabaline dłuższy czas, ale gdybym kiedyś uzyskał znowu dostęp do benzo to czy przechodząc na nie skręt po pregabalinie się przebije. Chyba nie?
Z benzo mam tak że nie rośnie mi na nie tolerancja, a z prega nie wiadomo jak będzie, wolałbym zostać przy benzo ale nie wiadomo co wymyśli lekarz, a co za tym idzie czy będę miał dostęp do benzo (choć próbuje teraz skombinować od kogoś).
  • 959 / 137 / 0
Ma ktoś może tak jak ja, że po ciągach na rzeczach mieszających w gaba jak alkohol, pregaba czy Baklofen odczuwam takie straszne uczucie nostalgii, osamotnienia i tęsknoty za różnymi osobami, czy nawet miejscami i czasem ze swojego życia (na przykład tęsknota za szkołą czy za dawnym życiem imprezowym) . Czasami z tej nostalgii aż uronie łzę xD wiem że to wkręty mojego mózgu i już dawno odkryłem cos takiego po właśnie tychże specyfikach. Po paru-parunastu dniach od skończenia ciągu przechodzi . Chociaż ja przeorany przez alkohol (4 ostatnie lata picia) i pregabalinowo-baklofenowe miksy już nawet po odstawieniu i miesiącu na trzeźwo jestem w chuj sentymentalny i odczuwam ciągle uczucie osamotnienia, boje się że już mi tak zostanie

Ogólnie w życiu samotny nie jestem, mam przyjaciół i spore powodzenie u dziewczyn, ale i tak czuję się w chuj samotny i grzebie ciągle sentymentalnie w ten przeszłości
Uwaga! Użytkownik Marcins96 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3237 / 550 / 0
@up
Jak tak mam codziennie
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 12 / 1 / 0
26 lipca 2020heihaczi pisze:
Na mnie, średnio pregabalina działa antylękowo. Jednakowoż, rekompensuje to działaniem rozrywkowo-rekreacyjnym, w dawkach powyżej 450mg orbituje sobie wysoko przez 6 bitych godzin, dawki 150mg do śniadania i kolacji ułatwiają żywot.

2020 lip 26, 18:54 / scalono

Czy po pół roku na 300/doba można odstawiając przejść z tej dawki na 150/doba? Dodam że przyjmowane 2 x 150 mg. Czy może za duży przeskok.

2020 lip 27, 17:58 / scalono - surv

7 miesiąc na 300/doba. Od jutra redukuje, z lekarzem, do 150 rano + 75 wieczorem. Dziś jeszcze przyświrowałem 750 mg pregabaliny (plus alpra 1.5) ale od jutra schodzę z tej substancji. Może raz na jakiś czas rekreacyjnie, bo to chyba jej najlepsza strona bo inaczej to po prostu uzależnienie od dawek zaleconych nic więcej :/
Podbijam. Redukcja 2 dawek (sumarycznie 300 na dobę) o 50% to za dużo? Pół roku na egzyście.
Uwaga! Użytkownik heihaczi jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 217 / 116 / 0
nie chcę psuć zabawy, ale to jest po prostu efekt działania branych codziennie leków.
gdy wytrzeźwiejecie to wszystko ustanie, będziecie czuć tylko pustkę i napełnienie siebie jakimikolwiek emocjami zajmie zajebiscie dużo czasu i pracy
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 14 / 0
28 lipca 2020Marcins96 pisze:
Ma ktoś może tak jak ja, że po ciągach na rzeczach mieszających w gaba jak alkohol, pregaba czy Baklofen odczuwam takie straszne uczucie nostalgii, osamotnienia i tęsknoty za różnymi osobami, czy nawet miejscami i czasem ze swojego życia (na przykład tęsknota za szkołą czy za dawnym życiem imprezowym) . Czasami z tej nostalgii aż uronie łzę xD
Jak schodzi pregaba to tak mam. Kiedyś właśnie miałem zapytać czy inni też. W pewnym sensie nawet mi się to podoba, chociaż momentami jest przykro.

___

Zapytam może jeszcze raz: po ciągu na pregabie przejście na benzo będzie bezbolesne (bezskretowe) czy raczej pomimo stosowania benzo skręt się przebije?
Gdy człowiek przerwie długo brane benzo przechodząc na pregabe nie ma skręta, a jak jest w drugą stronę?
  • 5777 / 1184 / 43
Według mnie benzo powinny całkowicie zniwelować skręta po pregabalinie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3237 / 550 / 0
Nie zniwelują tylko bardziej go dopracują. Kto takie głupoty wymyśla żeby z pregaby schodzić benzo
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1037 / 243 / 0
kto wymyśla głupoty że po pregabaline można mieć skręta, co to opio?
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.