Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Siema wszystkim, w weekend trochę poleciałem całą sobotnią noc i niedzielny dzień pita wódka w dużych ilościach do tego jakiś eufo kryształ zjedzone dosyć sporo i często. Nagle poczułem jakiś dziwny ból w nogach podczas chodzenia coś jakby pod naciskiem jak stawałem wbijało mi się w nogę i w jedną i w drugą, ogólnie czułem się dobrze cały czas i nie odczuwałem tego bólu, jedynie czułem gdy stawałem na noge i chodziłem. Na nogach porobiły mi się jakby takie guzki miejscowe tzn w jednym miejscu na jednej i w jednym na drugiej i poszedł obrzęk od tego i prawa noga trochę spuchła lewa mniej ogólnie naciskając w to miejsce najbardziej spuchnięte czułem ból tak jakby było coś wbite, dzisiaj już opuchlizna zeszła całkiem i noga mnie nie boli, ogólnie dowiedziałem się że w salonie ktoś rozbił wcześniej coś i były opiłki szkła możliwe że cos sie wbilo? czy raczej cos z krazeniem i isc do lekarza?
  • 357 / 47 / 0
Na twoim miejscu bym się nie przejmował. Raczej opiłki szkła. A jeśli to wina dragów (w co wątpię, nie podałeś żadnych objawów przedawkowania) to jedyne co ci lekarz powie, to żebyś przestał brać.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 1299 / 258 / 0
@Vandalek99
Może o pare godzin za długo było marszczone po krysztale %-D Nogi wyprostowane raczej przy tej czynności.
  • 1 / / 0
Czy to normalne ze po zażyciu amfetaminy wymieszanej z kryształem 2 dni temu nadal utrzymuje się płytki oddech gdzieś czytałem ze czasami się to może zdążyć i czy można cos poradzić czy po prostu czekać z tym albo iść do lekarza ?
  • 0 / / 0
Mniej lub bardziej pilna sprawa, dotyczy znajomej osoby :)
Pewnie nie jest to proste pytanie. Jak odróżnić epizod hipomaniakalny albo maniakalny (u kogoś ze stwierdzoną chorobą afektywną dwubiegunową) od paranoi czy ogólnie zachowania związanego z zażywaniem fety? Czy w ogóle da się to odróżnić? Wiem, że niektórzy nawet po 2-3 dniach wpadają w paranoje i wymyślają problemy, których nie ma, a coś takiego w epizodach maniakalnych może chyba wystąpić? Hipomanię chyba można porównać do stanu pod wpływem amfy czy niekoniecznie?

Dodam, że omawiany przypadek wpada w długie ciągi amfetaminowe, takie po kilka miesięcy, przy czym w miarę regularnie sypia i funkcjonuje w codziennym życiu. "Dziwne" zachowanie wystąpiło dopiero po przerwie w takim ciągu (ok. tygodnia - dwóch) i ponownym zażyciu (2-4 dni, trudno stwierdzić dokładnie). Nadal funkcjonuje jak wcześniej fizycznie, ale ewidentnie coś z głową gorzej. Dodam, że w trakcie przerwy był zażywany lit, w ciągach nie.

Jeśli chodzi o konkretne objawy to np. wymyślanie problemów, wyolbrzymianie wszystkiego, straszne i bardzo długo trwające fiksowanie się na tym, nie da się nic powiedzieć, zaprzeczyć, wytłumaczyć itd. Ogólnie postrzeganie większości ludzi jako wrogo nastawionych, doszukiwanie się wszędzie złych intencji, kłamstwa, agresja (na razie głównie werbalna, ale kto wie), wywoływanie konfliktów też z przypadkowymi ludźmi (o pierdoły), dorabianie do wszystkiego drugiego dna, kompletny brak samokrytycyzmu. Plus bardzo wysoka samoocena co wiąże się z przekonaniem o swojej nieomylności w każdej sprawie, wyjątkowości, mądrości, inteligencji itd... Oczywiście część z tych objawów występowała wcześniej po zażyciu, ale w lżejszej formie i dawało się to raczej jakoś załagodzić, przemówić, uspokoić itd. W tym momencie istnieje obawa, że otoczenie przestanie to tolerować, więc problem się nasila.

Poza początkowym pytaniem, (bo prawdopodobnie odpowiedź i tak niewiele zmienia z praktycznego punktu widzenia), co ewentualnie robić w tej sytuacji? Czy w ogóle da się jakoś załagodzić takie sytuacje "na własną rękę" czy to jest przypadek do przymusowej hospitalizacji? Przy czym raczej nie ma myśli samobójczych czy jakichś bardzo ciężkich epizodów depresyjnych, nawet podczas przerw od białego.
  • 24 / 3 / 2
Witam. Właśnie zaaplikowałem Majkę dożylnie. Wszystko jak trzeba; filtrowana podwójnie czysty sprzęt etc. Tylko sóry nie przemyłem. W żyłę na pewno trafiłem bo zdarzało mi się pudłować i wiem jak to wygląda. Na długości żyły od zastawki do zastawki pojawiła się czerwona swędząca wysypka. Czy to możliwe że dostał się tam jakiś alergen. Wysypka wygląda dokładnie tak jak przy próbach alergicznych. Dodam że mam dużo uczculeń. Czy to tylko alergen czy mam się martwić?
EDIT Czerwień prkatycznie zniknęła i cieszę się efektami majki :)
  • 1100 / 273 / 0
zdarza się taka wysypka na ręce, morda też czasem spuchnie
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Mezczyzna ma halucynacje, paranoje, myśli, że go ktoś prześladuje. Drżenie rąk, ogolnie widać po czleku, że wykończony fizycznie. Naduzywanie alkoholu, codziennie do 4 piw. Odstawił alkohol 2 dni temu. Na nocnym dyżurze lekarze przepisali hydroksyzynę, dokupiłem do tego jakaś mieszankę ziół na sen (melisa itp.) + elektrolity rozpuszczalne, czy moge jeszcze jakoś pomóc? To drugi raz w tym roku.
  • 1935 / 314 / 0
Codziennie do max 4 piw i jest wykończony psychicznie z delirium?
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1 / / 0
IamYourFather, zgadza sie, tak jak opisalem sytuacje, podkresle, ze to drugi raz, oczywiscie odpalane jest tez mocniej tez niz 4 piwa ale to z dwa razy w tygodniu a tak leci w okolicach 4 piw, jak dalej postepowac, czy to minie?
Edit: Ja wiem o sytuacjach kolo 4 piw, ja nie wiem czy gdzies po bokach nie pociagal jakis malpek ale to nie ma znaczenia w ogole, znaczenie ma to czy idzie jakos jeszcze pomoc w takiej sytuacji.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.