Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1066 / 158 / 0
01 września 2018jezus_chytrus pisze:
Wrzuć fotkę, jak to wygląda.
Generalnie sorki, że podsunąłem Ci ten pomysł - może niepotrzebnie. Mi jednak na 30-40 złamanych odrostów padł tylko 1 (który złamałem kompletnie, tak że trzymał się na włosku i nie miałem czym skleić). Pozostałe są zdecydowanie grubsze i mocniejsze (czuć to w dotyku) od tych nie łamanych.
spoko ja znałem tą metodę tak czy siak sam bym jej użył idę zobaczyć co i jak bo wczoraj patrzyłem to było faktycznie zgrubienie brązowe także myślę, że idzie super
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 12596 / 2437 / 0
Ja to robię tak - ściskam między palcami i tak "urabiam", aż zmięknie. Po kilku sekundach przekręcam w pożądaną stronę. Unikam otwartych złamań.
W ten sposób można fajnie "rozdysponować" słońce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12596 / 2437 / 0
Zastanawiam się, czy mam się "martwić" niedoborem azotu (jeśli trafnie rozpoznałem) u tego krzaka. Niestety rośliny mam w różnym stadium, ale używam 1 nawozu i obecnie leję tylko Biohumusem do kwitnących. Wlałem wprawdzie w sobotę do mieszanki 150 ml do zielonych, ale to trochę mało (bo to poszło na cały spot - 5 krzaków).
Ten krzaczek jest jeszcze w początkowej fazie flo i nadal potrzebuje azotu. Pytanie - czy dostarczyć go dodatkowo? Czy też niedobór nie wygląda na duży i lepiej nie przeszkadzać?
Niby ten do kwitnących ma azot w składzie, ale jest go najmniej.
  • 10 / / 0
Witam. Jako ,że jestem zielony w temacie i do tej pory ograniczałem się tylko do smażenia to mam pytanie tzn. Kiedy i ściąć i co dalej robić z plantem. Jak ogarnę w jaki sposób dodać tu zdjęcie to wrzucę do waszej oceny i podpowiedzi. Czuwaj ! :)
  • 12596 / 2437 / 0
Wstaw fotkę.
Generalnie ścinasz, jak jest dojrzałe - czyli kwiaty są już "napuchnięte", a 80% włosków zmieniło kolor na brązowy. W zależności od odmiany zbiór przypada od połowy września, do końca października (mowa o pelnosezonowych)
  • 12596 / 2437 / 0
Jak tam u Was z deszczem? U mnie nie pamiętam już kiedy ostatnio padało. Podlewałem w weekend, ale to była ilość rzędu 2 x 1.2 L na roślinę (sobota i niedziela).
Patrzę na prognozę długoterminową i do końca miesiąca deszcze ma spaść raz (!)
Czeka mnie znowu gonienie z baniakiem i butelkami...
  • 377 / 42 / 0
Stolnica to tak padalo ze pod drzewami sucho. Lejesz jeszcze biohujusa?
Jak juz kwitna to moze nie susza ale sloneczko sie przyda. Topy ladnie dochodza a takiej pogodzie [emoji38]
  • 3215 / 416 / 0
u mnie walą takie przelotne deszcze co drugi dzien
jeden krzak okrył się już kwiatkami w takiej ilości,że widać iż są to kwiaty
drugi okrywa sie ewidentnie wolniej, ale też jest na dobrej drodze
można powiedzieć, że ostatnia prosta
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 514 / 102 / 0
Ja mam tylko jednego krzaka sezonowego i tydzien temu był już prawie gotowy a teraz musiałem wyjechać na 2tyg i az sie boje co zastane gdy w polowie wrzesnia tam zajrze :/// Przejrzec nie zdazy ale nie wiem jak plesn.
  • 12596 / 2437 / 0
Tydzień temu prawie gotowy? Co to za odmiana?
U mnie też 1 krzak dojrzewa błyskawicznie. Jeszcze 2 tygodnie temu ledwo było widać, że to kobieta, a teraz... to jest pestka wydłubana z palenia - może "odziedziczyła" geny Ruderalis (jest karłowata - 50 cm)?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).