Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Ostatnio nie do konca konsekwentnie odstawialem gbla baklofenem si to przedluzylo wszstko poszla prawie paka baklo 25 mg i zwala po tym byla calkiem ciezka i dluga. Gdybym ojebal pare paczek to byloby elirum w pelnej krasie, tak tylko zaczatki horroru wytworczego jakby filmu w glowie. Do tego najwazniejsze to zapewnic sobi spokoj i molzliwosc odpozynku.

Alkohol whuj pomaga, duzo lepej niz niz przy gbl wale ktora jest krotsza od baklofenowej ale zdecydowanie bardziej cizka i intensywna. A po baklo dluga na 5 dni albo i 7 jak ciag wiekszy niz paka pochlonieta 50x25mg, gbl 2-3 dni z 24/7
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 934 / 12 / 0
ja ostatnio po owaleniu całej paki 25mg na odstawieniu w ciagu może 5 dni szczerze mówiac nie zauważyłem jakiejś zwały dodatkowej, wróciły mi jedynie po gieblowe efekty odstawienia bo 5 dni odstawki to u mnie jedynie zaczyna sie dopiero poprawiać stan po kolejnych mozę 7 dniach jest już tak bardziej do życia a i tak w chuj daleko do komfortowego funkcjonowania
  • 545 / 8 / 0
Nie wróciły gieblowe efekty odstawienne, to po prostu zwała po baklofenie była. Bywa, że po baclo skręt jest słabszy, a raz silniejszy od tego gieblowego, ale wygląda bardzo podobnie. Ludzie mają dziwne wyobrażenia o baclofenie, przestają brać giebla i wpieprzają baclofen i nazywają to detoksem. Bzdura.
Luk.low@interia.pl
  • 934 / 12 / 0
Raczej nie sądzę że to efekty po baklofenie, odstawiałem potem jeszcze dwa razy już bez i sam czas rekonwalescencji oraz przebieg były niemal identyczne, nie zauważyłem żeby wtedy po odstawieniu baklofenu objawy były bardziej nasilone niż po takim samym okresie bez jego użycia, tyle że z baklo był ten mega plus że te pierwsze 5 dni najgorszych miałem z bani, potem jeszcze tydzień dość uciążliwy i powoli zaczynam funkcjonować bez stałego uczucia zbyt dużego dyskomfortu. Jak widać odpowiednio długie ciągi (rok, dwa, trzy) kosztują potem dużo dłuższe męki odstawienia. Mimo że również uzależniający, baklofen jest jedynym tak skutecznym lekiem w odstawianiu gbl, następne w kolejności zostają benzo i nie dość ze nie tak skuteczne jak baklo to tydzien czy dwa na benzo też za rozsadne nie jest.
  • 408 / 3 / 0
Ostatnimo z nudow i braku dostepu do czegokolwiek dorwalem baclo, ktore zreszta sam wysepilem od lekarza ;] Poszlo 50mg i jedyne co po tym mialem to gastro takie ze ojapierdole. W ogole po chyba wszyskich gaba-ergikach mam potezna faze na zarcie, czego to moze byc wina ? Tak rozbujany uklad gaba czy cos innego ? Rozumiem zeby cos zjesc, ale nie WPIERDALAC wszystko co znajdzie sie w polu widzenia niemalze do porzygu :nuts:
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 3 / 1
na co to wypisują lekarze, i czy spina z wypisaniem? :D bo nie widzi mi się szczerze stwierdzić że 'panie doktorze, taka głupia sprawa, no bo wygląda na to że gbl mi sie niedługo kończy..' i liczyć na to że zbije mi pione i wypisze zapas na caaaały rok ^^'
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 30 / / 0
Stwardnienie rozsiane, problemy z kręgosłupem. Jeśli chodzi o działanie rekreacyjne, to giblowi on do pięt nie dorasta, jak uznamy że gbl to 8/10, to baclo będzie jakieś 3 - 3,5/10.
  • 343 / 3 / 1
chodziło mi tylko o jakiś złoty środek na złagodzenie odstawki gbl, a inna sprawa że mam problemy z kręgosłupem i kombinuje czy by nie połączyć tych dwóch rzeczy ;))
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 1180 / 5 / 0
Zawsze zarzucam baklofenu 125-150mg. Ale ostatnio z braku materiału na moją standard dawkę zjadłem tylko 50mg. Zadziałało bardzo subtelnie, ale bardzo miło wspominam tamten dzień, bardzo naturalne poprawienie nastroju, zero poczucia, że krąży we mnie coś chemicznego z zewnątrz, samopoczucie typu tak jak "to jest mój bardzo dobry dzień".
  • 887 / 11 / 0
W moim wypadku po 50mg bardzo wyraźnie skacze libido, ale preferuje dawki 150mg.
Co do porównania z gieblem, gbl wypada lepiej tylko w wypadku gdy nie wyczerpaliście życiowego limitu gieblowej magii, w każdym innym baklo jest lepsze do tego nie trzeba sie martwić o jakość sortu.
Nie wiecie czy można z jakiegoś kraju zamówić większą iłość baklo?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.