Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
taaa... pamiętam Twój ekskrement 0 snu, cokolwiek napiszesz i tak uznam to za brednie i urojenia
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 6 / / 0
Wpadło mi na myśl coś... Otóż jak wiadomo mirystycyna jest w olejku eterycznym gałki, czyli w lotnej substancji zapachowej. i ciekawe czy wąchanie na dłuższą metę dałoby też jakieś efekty..
Uwaga! Użytkownik kingpin12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Ja jak miałem katar i strasznie nos zatkany to gałka nie miała W OGÓLE :nolove: żadnego smaku mogłem jeść jak normalny proszek aż się sam zdziwiłem a może to wina leków. Teraz jak jem to nos zatykam ale mimo wszystko trochę smak kurewski
  • 31 / / 0
Wiecie może czy "sposób podania" gałki ma wpływ na późniejsze efekty? Ja osobiście 4 własnoręcznie starte gałki brałem na łyżkę i popijałem sokiem.
Uwaga! Użytkownik lisu277 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 1 / 0
Im drobniejszy proszek tym szybsze wejście.
  • 428 / 4 / 0
Dzisiaj tak jakoś na spontanie postanowiłem się zgałczyć i tak czytam te wasze przeróżniejsze metody podania, i już się stresuje, że będzie lipa itp., no ale kupiłem sobię Gratkę truskawkową za 1,35zł i okazało się, że smak wcale nie jest taki zły jak go zapamiętałem. Wcześniej też jadłem z jogurtem, ale nie miałem nic do popicia (plener) i najgorszy był ten posmak gały w ustach, a nie sam smak jogurtu. Teraz sobię elegancko popijam i naprawdę: nie taki diabeł straszny jak go malują :)
pamparampam
  • 2235 / 5 / 0
Z jogurtem - fakt. Tarkowana fajnie doprawia do smaku :-)
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 5 / 0
Ja ostatnio wszamałem gałkę w jogurcie pitnym o smaku ananasowym. Smak do najlepszych nie należał, niemniej metoda jest godna polecenia.
  • 40 / 1 / 0
Mi lajtowo wchodzi w ten sposob

scalono mr_brown

Mi dobrze wchodzi taką metodą: rozgryzam cały orzeszek i popijam sokiem kubuś ,i tak jeden po drugim. Czasem tylko się odbije ,ale to już raczej wina gałki ;p
Uwaga! Użytkownik penisrosnie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
To jakie Ty masz zęby, skoro rozgryzasz orzech na pół ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.