Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Jestem na programie substytucyjnym i od roku biorę buprenorfinę w dawce 12mg/dzień. Czy mogę wziąć metadon będąc na buprze? Czy dostanę wtedy skręta? Jeżeli nie mogę, to ile muszę odczekać, żeby wziąć metadon? I w jakiej najlepiej dawce? Proszę o wyczerpujące info.
Pozdrawiam :)
29 lutego 2020Acapulcogold pisze: Jak to jest z długością działania bupry ? ludzie tutaj piszą że jak bierzesz tabletke normalnie pod język to działa dłużej , a że działanie donosowe , dożylne , domięśniowe jest krótsze. @Wrak czlowieka cytując cie "Z tym że pod język jak bierzesz to dłużej siedzi i się kumuluje w ciągu paru dni więc wychodzi ekonomocznie" czyli jak biore donosowo do nie nie kumuluje ? niby czemu nie rozumiem
U mnie podjęzykowo wchłania się bardzo dobrze i trzyma mniej więcej ile powinna. Sniff to dobry kompromis w sytuacji kiedy chce żeby trochę szybciej zadziałało albo będę musiał np. z kimś rozmawiać i nie mogę trzymać śliny pod językiem przez kilka-kilkanaście minut. Podsumowując, trzeba sprawdzić samemu co u nas działa, zależy to też od grafiku i tego czy mamy jakieś ograniczenia. Jak ktoś ma w chuj bupry i po prostu chce przetrzymać ten czas póki nie ogarnie czegoś innego do ćpania to nie widzę przeszkód żeby walić po kablach czy w nos. Jak ktoś chce trochę przystopować z ćpuńskimi mechanizmami (oczywiście do pewnego stopnia, cały czas przecież bierzemy tabletki), dać spokój żyłom a potem w miarę komfortowo zmniejszać dawki to najlepiej jednak trzymać się tego podania podjęzykowego.
@WuWuA32 - biorą pełnego agonistę jak metadon po buprenorfinie nie powinieneś dostać skręta. Inna sprawa czy zadziała. Wcześniej niż 15-20h po buprenorfinie nie ma sensu brać, zwłaszcza że bierzesz ją regularnie więc możliwe że skumulowały się dawki z wczoraj np. Według obliczeń z tabelki ~120mg metadonu dziennie byłoby odpowiednikiem, ale nie znaczy to że masz tyle brać na raz. Policz sobie odpowiednik mietka na swoją pojedyncza dawkę buprę i od tego odejmij z 10-15% dla bezpieczeństwa. Pod żadnym pozorem nie bierz naraz tyle ile bupry byś brał w ciągu 24h.
https://en.wikipedia.org/wiki/Equianalgesic
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Zostaje podanie dożylne, acz nie zachęcam, masz MINIMALNĄ szanse na poczucie odrobiny smaku po podaniu, ale to nie do porównania z trzymaniem całości w gębie...
Prędzej poczujesz smak rozpuszczalnika dla bupry, o ile w ogóle.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Juro idę do szpitala się polenic, w piatek mam mieć gastroskopię, a jestem 8 dni po wycięciu migdałów- gardło obolałe, odruchy wymiotne, wymioty itd.
Szpital odmawia narkozy, ale może gdybym się jakoś sama zluzowała, ale nie mogę nic łyknąć bo znajdzie kamerką, więc muszę rozpuścić w gębie. Myślicie ze bunondol 0.2 będzie ok do małego oszołomienia i zniwelowania bólu ?
Czy jak łykne zolpi i baclofen powiedzmy 2 godz przed to baba to zobaczy ze cosik łykałam?
Błagam o pomoc, jak to zrobić zeby to przezyć, a nie dać się złapać że się wspomogłam.
Poproszę o jakiegoś głupiego jasia ale wiem jak na mnie to działa- gówno działa.....
PLISSSSSSS........ pilne
Bunondol pod jęzor nie powinien dotrzeć nawet d żołądka nie ?
A badac mnie będą bo jestem w szpitalu już kilka tyg i wszystko wykluczone a ja nadal wymiotuję żółcią, mam mdłości, spać nie mogę, jeść nie mogę, wycięli migdały, usunęłi zaropiałą ósemke kurna i tak mnie męczą, a ja ledwo żyję.
Perspektywa gastroskopii na żywca po tyg po migdałach jest dla mnie niczym horror.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.