Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
kurde harvest planuje za tydzien w weekend najwczesniej jest tylko problem jeden- plesn :/ macie na to jakies sposoby? wiadomo nic innego nie pozostaje tylko odcinac splesniale topy ale zeby sie nie rozprzestrzenialo po krzaku i potem w trakcie suszenia chcialbym juz nie miac strat...
  • 186 / 1 / 0
odetnij splesniale topy i spryskaj topsinem, poczekaj tydzien i tnij
Nie dochodzą PMki.
  • 110 / 1 / 0
Ja niestety za uszczuplenie swoich upraw mogę być zła tylko na siebie. Wczoraj, odganiając się od pszczoły (na której jad jestem uczulona) złamałam dwie świetnie zapowiadające się Kali Mist :-/
Zostały mi 2 rośliny, które wysadziłam tydzień temu jestem pewna, że nie dojdą.
  • 678 / 10 / 0
Mam pytanko ;) Mój critical zaczął kwitnąć, dostawał na czas wega biohumus extra i pytanie czy go odstawić czy nie ? I nie mam jeszcze plantonu ani niczego na kwitnienie. Czy bardzo różnią się od siebie topy te nawożone i nie ?
  • 95 / 1 / 0
Jak kwitnie to powinno się ograniczyć azot, ale już nie pamiętam jaki to miało wpływ. chyba na smak tylko.
  • 3215 / 417 / 0
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że ograniczenie azotu w czasie kwitnienia hamuje procesy wegetatywne planta w związku też z czym roślinka może większość energii przeznaczyć na rozwój kwiatów. Tak przynajmniej mi sie wydaje
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 186 / 1 / 0
tymczasem1a pisze:
Jak kwitnie to powinno się ograniczyć azot, ale już nie pamiętam jaki to miało wpływ. chyba na smak tylko.
Taki, że jak przelewasz azotem na flo, to zamiast oszronionych topów będziesz miał więcej oszronionych ciemnozielonych liści niż kwiatów. Kwitnienie się sporo przedłuży, a i tak mniej zbierzesz niż lejąc potas i fosfor bez azotu.
Dlatego kupiłem nawóz agrecolu bez azotu i zamierzam dosypywać do niego najpierw 1/5 saletry amonowej, potem mniej, potem jeszcze mniej, a potem w ógle do konca flo. Sporo azotu przydaje się tylko do początku flo, kiedy w tkankach rośliny jeszcze dobrze nie rozprzestrzniły się hormony kwitnienia. A jeśli do tego doszło, to łodygi są mocno zdrewniałe - roślina nie potrzebuje już dużo azotu, a ten w ziemi jeszcze jest, czyli wtedy optymalnie byłoby przestać go podawać. W skrócie - Więcej azotu = mniej topów, a więcej liści i łatwiej pleśnieje przez przedłużone flo.
Nie dochodzą PMki.
  • 678 / 10 / 0
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2013 przez sortis, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3215 / 417 / 0
używałem tego razem z plantonem i byłem zadowolony z efektów
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 3 / 0
breathe the pressure pisze:
tymczasem1a pisze:
Taki, że jak przelewasz azotem na flo, to zamiast oszronionych topów będziesz miał więcej oszronionych ciemnozielonych liści niż kwiatów. Kwitnienie się sporo przedłuży, a i tak mniej zbierzesz niż lejąc potas i fosfor bez azotu. Więcej azotu = mniej topów, a więcej liści i łatwiej pleśnieje przez przedłużone flo.
Dodam jeszcze, że topy są wyraźnie mniej zbite.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.