Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 761 / 11 / 0
A u mnie kwitną na fioletowo, a też z fresco... ale na to co wysiałem to lichawo... susza i chyba gleba nie sprzyja, najgorzej, że w takim zapuszczonym ogródku, gdzie było najwięcej zmobilizowali się i skosili ten gąszcz.
Koło niedzieli pozbieram pierwsze makówki, małe jeszcze, ale do przepłuczki dogotuję i będzie ciepło...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 1519 / 20 / 0
W pizdu. Dwie zajebiste miejscówki. Takie skarpy, kiedyś chyba wydobywali piasek stamtąd. Kilogramy nasion, głównie fresco, mniej bakalino i troszke kresto. Za każdym razem dzień po wysianiu padało. I co? Chuj, gówno kurwa. Nie wiem czy to nie wyrosło czy może ktoś wyrwał. Rzal i bul.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 33 / 2 / 0
cześć ćpaczki, mam pytanie do jakiegos starego growera:
ile roślin zbiera w sezonie, ile gram opium z jakiej ilosci główek otrzymuje i na ile mu to starcza. Przyznam wam sie, ze kręca mnie faceci uprawiajacy cokolwiek, zazwyczaj maja taka tajemnice w oczach :)
Uwaga! Użytkownik anetka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Uprawianie brudu między palcami stóp też się liczy? :cheesy:
Z jednej rośliny masz około 2 kropelki surowego opium, żeby było miło potrzeba około 30 roślinek
  • 182 / 4 / 0
masz na myśli 30 roślin czy makówek? bo jedna roślina moze mieć kilka makówek
  • 9 / / 0
Głowka + badyl, nieprecyzyjnie się wyraziłem
  • 477 / 18 / 0
kodeinowy szaman pisze:
masz na myśli 30 roślin czy makówek? bo jedna roślina moze mieć kilka makówek
No właśnie... ale u mnie i tak wszystkie będą miały po jednej makówce, szkoda. Po kilka makówek widziałem tylko w polnych i lekarskich na zdjęciach z neta.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 2518 / 28 / 0
Oczywiście, że chodzi o 30 makówek. Ja dzisiaj objechałem swoje miejscówki i zebrałem 35 dużych i średnich makówek. Nie spodziewałem się, że tak szybko wzejdą. Swoją drogą ten mak Fresco, to jakieś mutanty. Na miejscówce gdzie wysiewałem w kwietniu zebrałem najwięcej, największych główek. Oby z mocą było tak samo.
  • 33 / 2 / 0
EternalDreamer pisze:
Uprawianie brudu między palcami stóp też się liczy? :cheesy:
Z jednej rośliny masz około 2 kropelki surowego opium, żeby było miło potrzeba około 30 roślinek
chyba nie zrozumialeś pytania....
"cześć ćpaczki, mam pytanie do jakiegos starego growera:
ile roślin zbiera w sezonie, ile gram opium z jakiej ilosci główek otrzymuje i na ile mu to starcza. Przyznam wam sie, ze kręca mnie faceci uprawiajacy cokolwiek, zazwyczaj maja taka tajemnice w oczach :)"
odpowiem sobie sama, jednak zachęcam do dyskusji z moimi wyliczeniami (chętnie z kims kto ma doswiadczenie a nie jest łebkiem co stara sie błysnąć).
Więc z moich szacunków wychodzi: 100 maczkow łycha pełna ~10-15 ml surowca ALE ILE TO GRAM OPIUM? WYSUSZONEGO SUROWCA...ktos liczył? Ja szacuje, ze w główce jest 1 lub więcej mg M, co przy 100 główkach daje minimum 100 mg M.
Jednak zdaje sobie sprawę, że 1mg M nie jest równy 1 mg opium.
Moje poprzednei pytania sa nadal otwarte.
Uwaga! Użytkownik anetka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / 4 / 0
duża łyżka to ok 7 ml (sprawdziłem przed chwila) równa sie 7g świeżego soku. jeśli po wysuszeniu zostanie z tego 1/10 (zgaduje) to jest 700mg suchego opium
tylko pytanie czy ze 100 makówek da rade zebrać 7ml soku?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.