Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Koło niedzieli pozbieram pierwsze makówki, małe jeszcze, ale do przepłuczki dogotuję i będzie ciepło...
Breslau jest niemieckie!
ile roślin zbiera w sezonie, ile gram opium z jakiej ilosci główek otrzymuje i na ile mu to starcza. Przyznam wam sie, ze kręca mnie faceci uprawiajacy cokolwiek, zazwyczaj maja taka tajemnice w oczach :)
Z jednej rośliny masz około 2 kropelki surowego opium, żeby było miło potrzeba około 30 roślinek
kodeinowy szaman pisze:masz na myśli 30 roślin czy makówek? bo jedna roślina moze mieć kilka makówek
Coś z czym nikt nie godzi się..."
EternalDreamer pisze:Uprawianie brudu między palcami stóp też się liczy? :cheesy:
Z jednej rośliny masz około 2 kropelki surowego opium, żeby było miło potrzeba około 30 roślinek
"cześć ćpaczki, mam pytanie do jakiegos starego growera:
ile roślin zbiera w sezonie, ile gram opium z jakiej ilosci główek otrzymuje i na ile mu to starcza. Przyznam wam sie, ze kręca mnie faceci uprawiajacy cokolwiek, zazwyczaj maja taka tajemnice w oczach :)"
odpowiem sobie sama, jednak zachęcam do dyskusji z moimi wyliczeniami (chętnie z kims kto ma doswiadczenie a nie jest łebkiem co stara sie błysnąć).
Więc z moich szacunków wychodzi: 100 maczkow łycha pełna ~10-15 ml surowca ALE ILE TO GRAM OPIUM? WYSUSZONEGO SUROWCA...ktos liczył? Ja szacuje, ze w główce jest 1 lub więcej mg M, co przy 100 główkach daje minimum 100 mg M.
Jednak zdaje sobie sprawę, że 1mg M nie jest równy 1 mg opium.
Moje poprzednei pytania sa nadal otwarte.
tylko pytanie czy ze 100 makówek da rade zebrać 7ml soku?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.