Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 548 / 90 / 7
Wychodzi na to ze moga pomagac, ale nie mozna z nimi przesadzac.
Mozliwe tez ze zaburzaja inne mechanizmy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK299045/
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Mam takie pytanie czy sumplemenr diety gaba można stosować jak jest się uzależnionym od bdz i alkoholu , ale utrzymuje się abstynencje od tych środków.
  • 548 / 90 / 7
Suplementy GABA nie przekraczaja bariery krew-mozg, przez co dzialaja bardzo slabo, albo wcale.
A co to za abstynencja skoro chcesz dalej napierdalac receptory GABA, hipokrytyzm.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 124 / 0
Co byście polecili starszej pani, co w związku z zawałem serca miała niedotleniony mózg, przez co wieczorem, robi się nieco otępiała? Pytam o nazwy konkretnych supli. Najlepiej chyba z netu z tanią przesyłką. Pewnie w grę wchodzą omega 3 i lecytyna, prawda? Powinna jeść śledzie i co jeszcze?
W ogóle to się raczej zdrowo odżywia, może za dużo otrąb je. Rano owsiankę, później dużo surowych warzyw i owoców. Ale za dużo błonnika i za mało węglowodanów. Suplementuje magnez, chociaż je też czekoladę gorzką, witaminę D3 na osteoporozę, wapń, ale ostrożnie i leki ochronne na wątrobę. Wody pije dużo. Ma chorą tarczycę i bierze leki na serce.
Myślę też o piracetamie. Powinna coś wołać jeszcze od lekarza dobrego na mózg?

Dam dużo karmy :-)
  • 548 / 90 / 7
Lectyna,
mozesz rozwazyc NAC, piracetam, l-tyrozyna, kreatyna, agmatyna, kurkuma.
  • 1179 / 124 / 0
17 lipca 2020kupagowna6 pisze:
Lectyna,
mozesz rozwazyc NAC, piracetam, l-tyrozyna, kreatyna, agmatyna, kurkuma.
Jak obiecałem nadaję Ci pełno plusików, ale wieczorem dopiero :-)
A powiedz mi jeszcze, czy ten cały zestaw będzie bezpieczny dla staruszki? Ona jak miała to niedotlenie, to miała coś w rodzaju psychozy, żeby jej się nie wróciło aby.
Nie byłbyś tak miły i nie napisał jakie konkretnie preparaty zakupić, bo wiem, że na niektórych suplach można się przejechać, w sensie, że a to liości homeopatyczne, a to jakieś nieprzyswajalne gówno.
Dzięki!
  • 1599 / 47 / 0
Czy to możliwe żeby po stosowaniu gąbka w proszku zwiększyły się napady paniki i huśtawki nastroju dodam że jestem uzależniony od bdz
  • 548 / 90 / 7
@mniemanolog haha, spoko, nie robie tego dla plusow, tylko dla KASY i chcialbym tez pomoc na ile moge.
No wiec NAC jest podawany ludziom chorym na mukowiscydoze, wiec napewno jest bezpieczny dla pluc.
Zapomnialem napisac o l-teaninie, smialo mozesz tam dorzucic, ma delikatne wlasciwosci uspokajajace.
Kurkuma tez jest bezpieczna, oraz naturalna.
Agmatyna oraz kreatyne to tez bezpieczne oraz zbadane suplement.

L-tyrozyne jednak bym odrzucil, z powodu tej psychozy, w razie czego.

Zastnanawialbym sie nad piracetamem i raczej nie polecam narazie, bo juz pare suplementow sie nazbieralo.

Z ryb to losos napewno, oraz warto dorzucic siemie lniane i troche orzechow oraz nasion, bo one dobrze wplywaja na mozg.
Takze warzywa zielone.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2020 przez kupagowna6, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1179 / 124 / 0
Siemię lniane też wcina, zapomniałem napisać. Dzięki i tak nakarmię ;)
A orzechy jakie byś polecał? Ziemne to raczej nie bardzo, bo to nie są orzechy.
  • 548 / 90 / 7
Wszystkie ;)
Chyba wloskie i migdaly topuja, z tego co pamietam.
Takze jakies witaminy z gruby B mozesz dorzucic.
No i awokado, smaczne i zdrowe :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.