Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1026 / 31 / 0
Przypominam Państwu, że jest to wątek ogólny o MXE, nie o DXM. Zamienniki Metoksetaminy można porównywać na łamach Knajpy, gdzie przeniosłam offtop. O źródłach legalnych w Polsce substancji rozmawiamy w dziale Sprzedawcy, inaczej będę zmuszona przyznawać dalsze warny.
Z poważaniem :-)
Switched my sulph to AJAX.
  • 183 / 10 / 0
Czy ktoś posiada jakieś dane dotyczące różnicy w działaniu psychoaktywnym izomerów MXE? Czytałem, że lewoskrętny S(-) ma silniejsze działanie anatgonistyczne względem NMDA a R(+) silniejsze działanie względem receptorów opioidowych. Czy to prawda? Jak to się ma do mieszanki racemicznej?
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 1987 / 108 / 0
Niestety nigdy nie było w sprzedaży konkretnych izomerów MXE. Przypuszczenia moje - jeden stereoizomer był klarowny, fajny i działał krótko, drugi był bardzo serotoninowy, tripowy i z nieogarem, a różnica w sortach wynikała w pewnym stopniu z zanieczyszczeń, a głównie z powodu różnicy w proporcji izomerów. W przypadku MXE nie widziałem niestety badań profilu farmakologicznego dla poszczególnych izomerów. Pozostaje przypuszczać, że będzie podobieństwo do ketaminy.

Jeśli chodzi o receptory opioidowe to MXE nie ma na nie żadnego wpływu. Działanie tej substancji polega głównie na blokadzie wychwytu zwrotnego serotoniny i antagoniźmie NMDA. MXE nie ma powinowactwa nawet do receptorów sigma.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 183 / 10 / 0
Podobno ma do μ-opioidowego.
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 1987 / 108 / 0
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 22 / 0
To dlaczego przy podaniu i.v zmniejszają mi się źrenice jak po majce? I czuję opiatowe ciepełko przypominające właśnie majkę?
Wszystko co napisałem to tylko fikcja literacka, fragment opowiadania które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, wszelkie podobieństwa do realnego świata są przypadkowe. Sam nigdy nie zażywałem narkotyków, a moja wiedza jest czysto teoretyczna.
  • 1874 / 96 / 127
Po MXE tez miałem szpileczki zawsze. I tez slyszalem, ze działa na receptory opioidowe.
wolna molekula
#mops
  • 1130 / 48 / 0
Bo zdaje sie, ze komus ujebalo sie w glowie, ze skoro MXE jest analogiem ketaminy, ktora cos tam miesza przy receptorach opio, to metoksa tez musi posiadac takie dzialanie. Jak nie wierzycie cytowanym badaniom to obawiam sie, ze nic Was nie przekona, ze jest inaczej. I wezcie tak zastanowcie sie na zdrowy rozum. K wg wiki wykazuje bardzo slabe dzialanie na receptory opio. Serio myslicie, ze tak slabe powinowactwo skutkowaloby idealnymi szpileczkami porownalnymi do tych po majce? Dla porownania kodeina, ktora jest o wiele silniejszym agonista owych receptorow, nie powoduje u mnie zadnego zwezenia do dawek 600mg. Dopiero wtedy zaczyna cos sie dziac i nie sa to tez pelne szpileczki. Przy MXE wystarczy dawka 50mg+, zeby zwezilo je do stopnia, o ktorym mowimy. I nie dotyczy to tylko iv, dante. Serio uwazacie, ze metoksa moglaby byc az tak silnym opioidem?
  • 1874 / 96 / 127
powinowactwo do receptorów opioidowych nie oznacza bycia silnym opioidem. A DXM i ketamina cos dzialaja na te receptory, wiec nie zdziwil bym sie jesli metoxa tez.
wolna molekula
#mops
  • 320 / 20 / 0
Ale nie działa. W badaniu, które zapodał scr jest to bardzo zgrabnie ujęte w tabeli. Ja nie wiem o czym tu jeszcze dyskutować.
TO BOWIEM, CO NIEWIDZIALNE, TO ZNACZY JEGO WIECZNA MOC I BÓSTWO, SĄ WIDZIALNE
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.