Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 60 / 21 / 0
Ciężko mi to zdefiniować, ale raczej było to mrowienie. Poza tą szczęką całe ciało funkcjonowało normalnie. Grzyby zjedzone praktycznie na czczo.
  • 336 / 1 / 0
Ja kiedyś dostałem lekkiego szczękościsku po metocynie %-D a towar był prima sort!
  • 135 / 12 / 0
Słuchajcie, chce się doradzić :> no więc z grzybami wielkiego doświadczenia nie mam, brałem tylko kilka razy. Za każdym razem nie przekraczałem dawki 2g suchych łysic, no i w zasadzie efekty były, no, powiedzmy średnie, to znaczy głownie zmiana wyostrzenie zmysłów, czasem widoczne fraktale no i postrzeganie wszędzie wzorow itp. Wczoraj po tripie stwierdziłem ze chce wziąć więcej niż zwykle, głównie zależy mi na zgłębieniu się w siebie, żeby to była naprawdę uduchowiona podróż, a nie tylko zachwycanie się pięknem świata. I teraz chciałbym się was doradzić - jeśli miałbym probowac z większą ilością, to jaka polecacie? Moze zwiększyć do 2,5 gram, 3, a może od razu pierdolnąc 5? A może to chodzi o otoczenie i wystarczy ze wezmę w nocy, w bezpiecznym pokoju i w samotności?

P.S.
Gzyby jadłem wczoraj (niedziela), ,czy jakbym udal się w podróż w sobotę lub niedziele to tolerka by juz całkiem zeszla? :>
  • 9 / / 0
Są jakieś szanse na znalezienie łysiczki jak nie padało, czy raczej pozostaje czekać na deszcze?
  • 60 / 21 / 0
Jeżeli masz ich dużo to proponuje zwiększać stopniowo. Najlepiej będzie jeśli sam zdecydujesz ile jesteś na siłach zjeść.

Hersey - u mnie padało 2 dni przez 2 miesiące a grzybki się znalazły, jeśli widzisz, że jest sucho to nawet nie idź dalej, sprawdzaj jedynie zacienione miejsca i głęboko w trawie np. obok drzew
  • 9 / / 0
A czy warto też patrzeć na wilgotność na pogodę? Ma to jakiś wpływ, więcej jest ich po nocy która była bardziej wilgotna? Czy nie ma różnicy, że było 30% lub 60%?
  • 3406 / 534 / 0
sqrczak pisze:
Ja kiedyś dostałem lekkiego szczękościsku po Metocynie %-D a towar był prima sort!
Też kiedyś miałem po jakimś nbomie.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3406 / 534 / 0
BluszczykKurdybanek pisze:
Słuchajcie, chce się doradzić :> no więc z grzybami wielkiego doświadczenia nie mam, brałem tylko kilka razy. Za każdym razem nie przekraczałem dawki 2g suchych łysic, no i w zasadzie efekty były, no, powiedzmy średnie, to znaczy głownie zmiana wyostrzenie zmysłów, czasem widoczne fraktale no i postrzeganie wszędzie wzorow itp. Wczoraj po tripie stwierdziłem ze chce wziąć więcej niż zwykle, głównie zależy mi na zgłębieniu się w siebie, żeby to była naprawdę uduchowiona podróż, a nie tylko zachwycanie się pięknem świata. I teraz chciałbym się was doradzić - jeśli miałbym probowac z większą ilością, to jaka polecacie? Moze zwiększyć do 2,5 gram, 3, a może od razu pierdolnąc 5? A może to chodzi o otoczenie i wystarczy ze wezmę w nocy, w bezpiecznym pokoju i w samotności?

P.S.
Gzyby jadłem wczoraj (niedziela), ,czy jakbym udal się w podróż w sobotę lub niedziele to tolerka by juz całkiem zeszla? :>

Jak chcesz zaliczyć doznanie (lot) medytacyjny, transcendentny, mistyczny, duchowy itp itp, to nie łaź nigdzie i nie podziwiaj świata czy tam chuj wie co, tylko połóż się wygodnie na swoim łożu czy gdzie tam wolisz, zamknij oczy, puść sobie delikatną ulubioną muzykę i niech ta chwila będzie tylko dla Ciebie. pozdro
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 135 / 12 / 0
Jak to jest z ta tolerancja? Na forum gdzieś tam jest napisane ze utrzymuje się 5 dni nawet, a przykładowo na Wikipedii (wiem wiem bardzo rzetelna encyklopedia) podaje się okres 48 h, po jakim tolerka ustępuje. Zalezy to od jednostki, dawki przyjętych grzybów? Jak to jest?
  • 60 / 21 / 0
Tolerka to kwestia dosyć osobnicza. Grzyby raczej nie powodują bardzo mocnej tolerancji jak np. nbome. Tolerancja znacznie spada 4 dniach do tygodnia, ale im więcej poczekasz tym lepsze efekty będą.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).