Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 461 / 6 / 0
Czy po pseudoefce będę mógł więcej wypić alkoholu?

Proszę o odp.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
raczej serce po dupie dobrze dostanie jak i Twoje samopoczucie będzie gorsze niż po samym alkoholu. Nie polecam, ale to tylko moje zdanie;p
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 461 / 6 / 0
Tak właśnie myślałem. Kłóciłem się ze znajomym... on mówił, że jak po fecie, wchuj wypijesz na lajcie... a ja, że nie koniecznie ;) No nic dzięki.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
Twój znajomy miałby rację gdyby pseudoefedryna wykazywała działanie ośrodkowe w większym stopniu. Przy szczątkowej stymulacji OUN nie ma takiej opcji
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 461 / 6 / 0
Ok. Dzięki za szczegółowe wytłumaczenie...
Osobiście mieszałem pseudoefke z alko i wcale nie mogłem więcej wypić, a raczej (dość dziwnie) zwiększyła działanie alkoholu.
  • 2538 / 215 / 0
Mam pytanie i proszę o odpowiedź. Jak domowym sposobem zrobić efedryne z pseudoefedryny ? To znalazłem na wikipedia : metylokatynon jest bardzo podobny strukturalnie do etkatynonu oraz katynonu (jest N-metylową pochodną katynonu) – stymulującego alkaloidu występującego w czuwaliczce jadalnej. Posiada w strukturze szkielet fenyloetyloaminy, podobnie jak pseudoefedryna i bupropion. Jest dosyć nietrwały, w ciągu kilkudziesięciu godzin rozpada się do racematu efedryny i pseudoefedryny. Czyli jakbym wyjał tabletki sudafedu z opakowania i polezały w wodzie czy w jakims tam odczynnikach czy wyszła by mi efka? Cał proces jest podobny to produkcji Metka ? którego narazie nie mam mozliwosci wyprodukować.
  • 2497 / 49 / 0
musiałbys zrobic metkata(metylokatynon), ktory rozpadlby sie czesciowo do pseudoefedryny, a czesciowo do efedryny, poza tym wydajnosc domowego przepisu na metkata jest bardzo niewielka.
Tu juz jest lepszy przepis na przeprowadzenie metkata do efedryny(ale i tak racematu, czyli efedryny i pseudoefedryny): https://talk.hyperreal.info/otrzymywani ... 25415.html
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Mam pytanie. Czy efedryna podwyższa ciśnienie śródczaszkowe? Zauważyliście po niej charakterystyczny ból głowy lub gałek ocznych? Pytam bo mam jaskrę i nie mogę sobie pozwolić na wysokie ciśnienia gałek.

Pozdrawiam i witam wszystkich forumowiczów :)
  • 2 / / 0
Dobra, to znowu ja.

Miałem o to nie pytać, ale się odważyłem ;P Byłem u okulisty. Powiedział, że niewielkie używki typu kawa, wprawdzie podwyższają ciśnienie systemowe, ale wewnątrzgałkowe jest w normie. Zagaiłem o Tussipekcie. Powiedział, że jednorazowe stosowanie nie jest groźne dla oczu. Leki które mogą w ślepkach mocno namieszać to przede wszystkim działające doraźnie (np. atropina) albo leki kardiologiczne stosowane miesiącami.

Piszę, co byście wiedzieli na przyszłość.
  • 260 / 5 / 0
tak
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.