Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 137 / 39 / 0
Brałam pregabę niecały rok i odstawiłam prawie z marszu, mając tylko trochę lęków ale do przeżycia. Minęło już chyba z 5 miesięcy od odstawienia i ostatnio złapałam się na tym, że w ogóle zapomniałam o istnieniu tego leku. Przypomniało mi się, jak zobaczyłam w swojej apce luxmedu opcję przedłużenia recepty. Zamówiłam, będę miała na skręta po kodeinie. Szkoda, że opiaty nie dają tak o sobie kompletnie zapomnieć po odstawieniu.
  • 1341 / 269 / 0
Jak ją odstawiłem to mogę spokojnie jeden posiłek mniej jeść. Człowiek nawet tego nie zauważa.
  • 218 / 70 / 0
Dorzucę swoje 3 grosze co do odstawienia wit. P:

Rzuciłam to w cholerę. Czy raczej - chcę to rzucić w cholerę? Rzucam to w cholerę? No anyways… wiem, że przyjdzie skręt od opio i znów sięgnę po pregę bo jest zbawienna. Ale oby nie popłynąć.

Pół paki 150tek/na dzień na skręcie od opio to już jest/była dla mnie normalka i w zasadzie mus bo daje niesamowitą wręcz ulgę. A że skręty coraz częstsze ostatnimi czasy, to i prega częściej grana - nadal w końskich dawkach. I często zostawała na dłużej, w okresach dłuższej absty od opioidów.

Pregoskręta z tych 4++g/dzien (wstyd pisac ile) brane przez dłuższy okres wspominam bardzo niemiło - jak część psychiczną mogłabym określić jako „gorszy nastrój” (żadnych hardkorowych lęków czy coś) i mocną, pogłębioną anhedonię, tak część fizyczna to jak skręt od opio - ból, galareta, bezsenność, wiaderka potu - tylko jakby krótszy, bo nie cały tydzień, a tak do 4-5dni, gdzie 4 dzień opioskręta wiadomo jak wygląda, tak tu po 4 dniu u mnie ból się kończy i telepanie/rlsy ustępują.
Raz wpadłam w błędne koło - zaleczanie pregoskręta opioidami i odwrotnie. Nie polecam oczywiście, totalna głupota.

Moje wyjście to było CT i przecierpienie fizyczne. Aż przypomniało mi się chodzenie po ścianach na CT po helu. Zapewne brzmi to zabawnie/śmiesznie/idk, ale… Nie wiem, przy opio skręt to jakaś naturalna konsekwencja wryta w mój system operacyjny. A tu, taki set fizycznych objawów totalnie mnie zaskoczył, bo spodziewałam się jednak czegoś innego, a nie doczytałam się wielu opisów pregoskręta po np. 6g/day przez dłuższy okres czasu.

Została za to bezsenność, na którą nie pomagają trazodony, mianseryny, hydroksyzyny itp.
Spoiler:
Czy to z odbicia, czy nie - nie wiem. Przed pregą mogłam się bez niej wyspać. Teraz za chiny.

Oczywiście, przyjdzie taki opioskręt gdzie sięgnę po pregę bo to ulga niesamowita, ale:
Takie dawki to już bezsens, kosmos i śmiech na sali, bo nawet sama logistyka ogarnięcia kilkunastu/kilkudziesięciu paczek pregi na sensowny ciąg, a gdzie tam dalej fundusze itd. - nic się nie kalkuluje. O tolerce nawet nie wspominam.

Do poczytania przeze mnie zostaje kwestia zniszczeń które poczyniła witamina P - o dziwo nie mam jajecznicy z mózgu, czy czegoś takiego (a przynajmniej mam nadzieję) - ale jakieś rzeczy typu choćby te kanały wapniowe, wpływ na cały układ gaba już po nie-braniu…

Główny powód brania to dyskopatia, gdzie przy nie-braniu ofc ból się nasila, a na skręcie - mmmm %-D

W każdym razie - chyba najgorsze za mną. Który to już raz.. %-D

//WitaminaPEnjoyerka

Scalono ~ Atro

[DO MODERATORA]
przepraszam, ale nie widze opcji „edytuj” - to dlatego ze jestem nowym userem? Prosze o dodanie edita na koncu/ scalenie:
[/DO MODERATORA]

Edit:

Zapomniałam wspomnieć o jednej istotnej wg mnie rzeczy - tym, że skręt rozkręca się jakoś 18-24h od wzięcia ostatniej dawki i to od tego momentu liczyłam wspomniane 4-5dni. Może pierwsze wstępne „efekty” czuć wcześniej, ale pełen pakiet rozkręca się właśnie wtedy. No i przy tych dawkach jedna kapsułeczka nie ratuje, żeby zbić skręta trzeba wziąć odpowiednio więcej (analogia z głodowymi-antyskrętowymi dawkami opio), tj. jeśli chce się tego skręta zaleczyć nią samą.
lol [*]
  • 231 / 42 / 0
Ostatnio wprowadzili jakiś odpowiednik "Tabagine" i kosztuje jakieś 24 złote chyba.
Ja w pregę jestem wjebana mocno, na leczeniu mi odstawili ale jak wyszłam, pierwsze co to recepta... Ale teraz już dawka 300-450mg / dzień, wspomagam się tym przy paroksetynie (40mg/dzień) i Trittico (150mg na noc). Tak jak paroksetyna hamuje myśli samobójcze i taki ogólny depresyjny syf na bani, to z lękami u mnie działa słabo. Bez pregi na okrągło jazdy na bani, lęk przed pójściem nawet do sklepu, zero takiej motywacji dod czegokolwiek itp. Wiadomo, rekreacyjnie się zdarzy jakieś 1,2g ale to już pizdeczka :D
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Cześć. Po 3 miesiącach zabawy na Pregabalinie chciałbym od niej odpocząć.

Jestem obecnie na 150 mg pregabaliny, czy Baklofen pomoże na pierwsze dni (mam tylko 2 blistry i więcej nie zamierzam ich mieć)

Jeśli tak, to jak to dawkować aby nie dostać za to skrętu od Baklofenu.

Posiadam także Trazodon

Przeniesiono ~ Atro
  • 107 / 13 / 0
Znacie jakis sposob (substancje) na straszna akatyzje wystepujaca przy objawach odstawiennych pregabaliny?

aha, jeszcze jedno: ile maksymalnie moga trwac te objawy odstawienne?
  • 2392 / 663 / 0
Siema :P

Powiem wam że totalnie zrewidowałem swoje podejście do Pregi i benzo... Tą pierwszą walę ok 4 lata z czego 2 w ciągu. Benzo zaś około 14 lat
Sam tutaj pisałem różne rzeczy jak z tego wyjśc, jak zminimalizować zjazd itd. Sam jak nie brałem jednego albo drugiego do około 3 dni miałem ciężko. i zawsze było tak że nakręcany "zejściem/brakiem" pregi oraz benzo we krwi robiłem wszystko żeby jednak zdobyć te leki co w 99% mi się udawało... A w ostateczności waliłem do biedry i zapijałem niedyspozycyjność Alko... To wszystko jest chuj!!

Otóż wyszło tak że 21.06 wpadły do mnie psy i zawinęly mnie na 2 tygodnie na wczasy do pierdla za nieodrobione godzinki ( walenie sklepów )
Pierwszy raz byłem w kryminale. I od razu w chuj panika co ja kurwa zrobie-" jestem bez leków... kurwa prego-zwala jakoś przepękam ale z braku benzo pewnie bed chodził rozkurwiony dojebie mnie mega padaka itd "- takie rozkminy.... Więzienna piguła mi powiedziała iż nie ma opcji żeby ktoś mi przyniósł te leki jeśli nie mam zaświadczenia od Magika. Blabla bla ale jest opcja ona mi skmini psychiatre w pierdlu , ale ale ale -uwaga na to trza czekać 2 miechy a co za tym idzie w moim przypadku mijało się to z celem...

Long Story short - skończyłem w ciupie bez leków... I powiem wam że pobyt tam totalnie zrewidował mój pogląd na to całe gaba gówno... Męczyłem się ok 5 dni... czułem się chujowo, kolegom z celi odpowiadałem zdawkowo. Nie rozumiałem czasami co do mnie mówią. Pierwsze 5/6 nocy miałem praktycznie bezsenne. Aż 6 dnia byłem tak zmęczony że organim się poddał i zaczałem spać... kurwa bez leków !!!
CO dalej?? 6 dnia - myśle sobie - Gdzie ta padaka??? Gdzi ten benzo koszmar, przecież brałem tyle lat??? Chuj- nie było nic.... Po prostu wróciła do mojej bani totalna trzeźwość... Doszło do mnie że właśnie przeżyłem pierwsze w swoim życiu Cold Turkey i wcale nie było tak źle.
Później już spałem normalnie. Narkotyki ze mnie zeszły , tam w pierdlu w końcu poczułem jak na ironie że w końcu JESTEM WOLNY !!! JEstem wolny od Gaba !!!!
nie bedę sie wiecej rozpisywał ale na wolności nigdy! bym z tego nie wyszedł. Zawsze jak pojawia się chujnia , uzalezniony narkoman ( mówię z autopsji ) skmini sobie narkotyk , bedzie sie oszukiwął ze to juz ostatni raz a wrazie jakby nie było substacji PRIMO to się znajdzie jakiś zamiennik,, jak Alko - przecież sklepów jest nasrane jak gwiazd na niebie....

Wyciągnijcie z tego wnioski... Jeśli macie problem to kurwa DO CIUPY !! na miesiąc albo 2 i bedziecie zdrowi narkomany !!!!!!!!!!!
haha żartuje, tak serio jedyną opcja jak ktos jest po uszy wjebany w prege, alko i benzo to detox i ewentualnie ośrodek.. Im prędzej jeden z drugim to zrozumie tym prędzej wyjdzie..... :) Podrawiam

@ Ratnehap A Ty jak sobie radzisz z dźwiganiem swojego GABA krzyża ??? :) i co Ty żeś odwaliła na fejsie?? Znowu Ci ktos zabronił do znajomych pisać ??haha Ty to masz przejebane :*
  • 510 / 111 / 0
No dobra Wujek i kiedy zaczynasz z powrotem walić GABA, czy już zacząłeś :)
  • 2392 / 663 / 0
Od razu jak tylko wyszedłem zajebałem sobie 900 pregi, kupiłem sobie elektronika na 600 buchów i w kurwe smakowych browarów. Świętowałem swoje wyjście. Ale to był mój ostatni blister pregi... dzisiaj juz nic nie brałem . jedynie zaraz pójdzie ketrel na spanie bo mam mega insomnie - z tym nic nie poradze. Serio mam wyjebane w ta pregę.. Bedę tera ją stosowal jako srodek do celu- czyli jako remdium na ewentualne zwaly.. Ale już nigdy kurwa na codzien,,,, nigdy
  • 2302 / 399 / 0
Wy stosujecie pregabaline jako alternatywę do benzo, alko czy jako trzecia drogę ?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.