Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Młynek. A myślałem, że studenci wszystko potrafią :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1052 / 77 / 0
Nieprzeczytany post autor: zioloziolo »
My jestesmy z tej zjebanej czesci studentow :p no mlynka nie mielismy tym bardziej. Hm, mowicie ze to przez to.. skoluje mlynek, nasionka i dam znac, chociaz jak sobie przypomne ten smak to nie wiem czy pojdzie. Kwasy, gdzie sa kwasy
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Do pysia wrzucasz i nie martwisz się smakiem :D Przepłucz benzyną.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Tylko i wyłącznie nasiona umyć w gorącej wodzie ( max 60stopni ), wysuszyć, zmielić w młynku do pieprzu . Proszek zakropić cytryną, zostawić na 15minut . Dolać wody i spożyć . 45minut i gładko wchodzi klarowna faza, która stopniowo się " zakwasza " . Po jakiejś godzinie pojawiają się OEV'y i CEV'y, euforia . Powój jest pro, na prawdę . A, nie zapominajcie o imbirze na wpół godziny przed spożyciem powoju . Sam imbir daje od siebie to, że niweluje mdłości/wymioty, ale i orzgrzewa orgaznim co jest bardzo miłe . 6gr powoju to IMO dawka odpowiadająca 30świeżym grzybom . Różnica tylko taka, że jest mniej chaotycznie niż po grzybkach . Sam powój działa wyraźnie kwaskowato ( bardziej niż grzyby ) . Afterglow jest lekki i można na lajcie iść spać . Nic tylko szamać . BTW : polecam mix : 900mg DXM, 25suszonych grzybów i 4g powoju - miazga wizualna ! ! !
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
CosmoDo pisze:
6gr powoju to IMO dawka odpowiadająca 30świeżym grzybom . Różnica tylko taka, że jest mniej chaotycznie niż po grzybkach .
no chyba troszke przesadzasz. jadlem rozne powoje o roznej mocy ale jeszcze nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby porownywac trip powojowy do cybkow i to jeszcze ze 6g to 30 grzybow. zupelnie inny trip. to cos jakby porownywac faze po wypiciu piwa a wodki. niby tez jestes pijany ale jednak ma to nie co inny przebieg (jestes "inaczej pijany" jesli wiesz co mam na mysli). ogolnie porownywanie psylocybiny do lsa jest jakims nieporozumieniem. ma to jedynie sens zeby nakreslic roznice a nie podobienstwa bo ich swoja droga jest nie wiele.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 2310 / 15 / 0
Mnie tu raczej chodzilo o porownanie typu : średnią dawką grzybów jest 30sztuk a średnią dawką powoju jest 6gr nasion . Wiadomo, że fazy są inne, ale np 60grzybów to już dla mnie mocno . Mocno by też było po ok 10gr powoju . W ten sposób . I wcale nie przesadzam . Jak dla mnie trip po 6gr powoju, w niczym nie ustępuje grzybom . Najlepiej zarzucać je razem, wszak to przyjaciele :-)
Poczekam na Twój rozkład
Następnie pożrę Cię
  • 666 / 2 / 0
zrozumialem troche inaczej. ale znowu sie nie zgodze :-D 60 grzybow jest dla mnie iloscia, ktora srogo mnie porobi, a dla powiedzmy "podobnego" tripu potrzebuje przy ekstrakcji 30g powoju lub bez 20-25g a i tak jest slabiej. nie wiem moze jestem malo podatny na lsa (kwas robi jak trzeba nawet w ilosci 1 kartonu podobnie T i F nie odbiegaja znaczaco dawkowaniem od zalecanego- kwestia indywidualna).

a co do tego mixu dxm+powoj+cybki mysle ze moze byc czyms niezwyklym z tym ze zmniejszyl bym ilosc dxmu do 450, zwiekszyl grzybki do 40 i powoju dal pod 10g (tak jak napisalem wyzej nie przemawiaja do mnie tak niskie dawki i mysle ze jedynie odczul bym BL powojowy nie efekty).
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 2310 / 15 / 0
Kurde, jedyne co moge powiedziec to to,ze mam dobry powój . Moja dziewczyna odczuwa efekty juz po 3g, ja to samo . I to wcale nie byle jakie efekty . Sa nawet lekkie wizuale . Dawka dwukrotnie wieksza juz jest ta wlasciwa na tripa . Ja tez mam mocno po 60 grzybach . Jadlem grzyby wiele razy, powoj tez i dla mnie wlasnie przy 60grzybach i powyzej 10g powoju robi sie juz " mocno " lub " za mocno ".

A co do miksu to 900mg DXM jest dla mnie dawka w sam raz ( tolerancja ) . Mieszajac grzyby z DXM nie polecam ilosci wiekszej niz 30sztuk, powaznie . Bo moze sie skonczyc egoistycznym bad tripem :) .
Poczekam na Twój rozkład
Następnie pożrę Cię
  • 666 / 2 / 0
ale to wlasnie bad tripy sa tym co najbardziej buduje ;-)

no to elegancki masz ten powoj. najlepszego jaki mialem do wywolania jakichkolwiek wizuali (nawet nie wiem czy to odpowiednie slowo bo teraz mocniejze cevy mam na trzezwo %-D ) trzeba bylo ok 5g.
nie lubie sie denerwowac ze cos mnie porobilo znacznie slabiej niz powinno (slabe nasiona) wiec znacznie bardziej doceniam grzyby, rc...

jeszcze co do mocy nasion. strasznie trudna sprawa trafic na prawde dobry powoj. nie dosc ze znaczenie ma odmiana to jeszcze zawartosc lsa zmienia sie w zaleznosci od warunkow uprawy, wieku nasion, terenu z ktorego pochodza...

probowales robic lsh z tego powoju? jestem ciekawy jakie by wyszlo. moze sprobowal bys zrobic z powiedzmy 10g jak jest taki mocny. hmm?
  • 2310 / 15 / 0
MOglbym sprobowac zrobic LSH bo czemu nie . Powoj jest kupiony w czechach a nasiona pochodza z meksyku . Odmiana Heavenly Blue .
Poczekam na Twój rozkład
Następnie pożrę Cię
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.