Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12755 / 2466 / 0
Oni zarobią tak czy siak, bo zapłaci przed wizytą raczej, ale faktycznie good point. To jeszcze mała rada - nie daj sobie wcisnąć S-Labu (chyba, że kasa się liczy - zły nie jest, ale daleko mu do czołówki), czy o zgrozo ODI Pharma. Najlepsze odmiany ma Aurora i Canopy Growth. Jeśli lubisz indicę, to szczerze polecam Aurora 20 (Pink Kush). Jeśli sativa, to Red 2 (Jack Haze). Kosztują ok 600 zł za 10g.
  • 996 / 99 / 0
26 listopada 2024mietowy3 pisze:
Oni będą się cieszyli z każdego kto przyjdzie na wizytę stacjonarna i uratuje chociaż procent poprzednich zarobków.
Też tak myślę. Teraz tylko znaleźć oddział konopny i heja. Kompletnie zapomniałem, że medyczna w PL jest już legalna. Przypomniałem sobie stojąc w aptece i czując się jak w coffie holenderskim, na początku mi coś nie pasowało ale zaraz wszedł typ i "cannabis przyszedłem odebrać" :) Lampka się zaświeciła.

Dam znać jak znajdę jakąś klinikę \ oddział na tym zadupiu przy Ukrainie.

Pzdr
tijaz\DWE
[H]R Crew
  • 161 / 12 / 0
Zrealizowałem kilka recept i mnie zachwycały, chociaż nie powalały.ceną oraz tajemniczym klinikom, atestom.
Szkoda, że poblokowane, trzeba się wybrać do jakiegoś magika, co czai baze
Zamiast opowiadać schorzenia, podjudze go kopertą.
Nie jestem notorycznym pacjentem, ale wolę mieć nakładkę. Lekarze bywają korupcogenni.
  • 2302 / 399 / 0
Cześć!

Mamy teraz wyjątkową okazję, by wpłynąć na przyszłość polityki narkotykowej w Polsce. 7 listopada Komisja Sejmowa ds. Petycji rozpatrzyła projekt ustawy dotyczący dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny na własny użytek. Projekt ten został skierowany do premiera Donalda Tuska, który ma 30 dni na zajęcie stanowiska w tej sprawie.

To oznacza, że teraz wszystko jest w rękach premiera. Aby pokazać nasze poparcie dla tej inicjatywy, możemy podpisać petycję skierowaną do premiera, w której wyrażamy nasze poparcie dla projektu ustawy.

Twoje wsparcie jest kluczowe! Podpisując petycję, dajesz wyraźny sygnał, że zależy Ci na racjonalnej i humanitarnej polityce narkotykowej w Polsce.

Nie czekaj – dołącz do nas i podpisz petycję już teraz!

https://www.openpetition.eu/pl/petition ... -marihuane?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2074 / 344 / 0
25 listopada 2024DeWitteEngel pisze:
Witajcie

Mam pytanie, prawdopodobnie już tutaj się przewinęło. Nie mam w Polszy żadnej historii leczenia, przez co raczej mi nie wypiszą medycznej mj. Ponad 15lat spędziłem w NL - przeprowadziłem się na stałe do PL i bardzo brakuje mi kwiatów, outdoor już spalony, nie muszę pisać o benefitach palenia mj, szczególnie wieczorem dla relaksu i lepszego snu.

Od czego zacząć ?? Te e-recepty to legit czy chujnia?
mj pomaga mi spokojnie zasypiać, budzić się bez kaca, normalnie funkcjonować.

Dzięki z góry za odpowiedzi
TJ|DWE
Zacznij od czego chcesz wypisza. Powiedz ze nie chcesz bzd bo ziolo pomaga lepiej. No ale z historia uzaleznien w papierach, mozesz sobie oszczedzic czasu i pieniedzy bo bez szans. Tak to luzno bedzie.

Tylko sklonnosci naduzywania stanowią przeciwskazanie dla lekarza pod terapie maria taka co kojarze (sa pewnie inne choroby serca itp)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 996 / 99 / 0
@aurora20
Dobrze rozumiem? Kilka razy byłem na dtx, głównie benzo i szybkie. Czyli szansa jest..? Jedynie mogę się powołać tylko i wyłącznie na "słowo" bo leczyłem się z depresji SSRI. W PL jestem jakieś ponad pół roku na stałe a tutaj żadnych wpisów nie mam.
A co do Marii to naprawdę mi pomaga więc naprawdę by mi zależało, żeby ją legalnie w końcu dostać. Nie kitrac się czy czekać na plony out bo on nie mam opcji.
[H]R Crew
  • 12755 / 2466 / 0
^
Jeśli nie masz nic w IKP o uzależnieniach, to moim zdaniem śmiało się zgłoś do jakiejś kliniki. Jak jeszcze były e-recepty, to nie dało się nie dostać. Tak jak już ktoś wspominał, te kliniki teraz mają pewnie o wiele mniejsze przychody więc każdy pacjent się liczy.
Nawet jeśli dojdą do tych detoksów, to przecież wyszedłeś na prostą, a zioło dla Ciebie to lek - z nim nigdy problemów nie miałeś.
Ryzykujesz jedynie stratę pieniędzy za wizytę w najgorszym wypadku.
  • 2074 / 344 / 0
03 grudnia 2024DeWitteEngel pisze:
@aurora20
Dobrze rozumiem? Kilka razy byłem na dtx, głównie benzo i szybkie. Czyli szansa jest..? Jedynie mogę się powołać tylko i wyłącznie na "słowo" bo leczyłem się z depresji SSRI. W PL jestem jakieś ponad pół roku na stałe a tutaj żadnych wpisów nie mam.
A co do Marii to naprawdę mi pomaga więc naprawdę by mi zależało, żeby ją legalnie w końcu dostać. Nie kitrac się czy czekać na plony out bo on nie mam opcji.
Ktoras powinna wypisac. Mozesz sie bronic, ze pomaga nie brac opio/bzd czy innego alkoholu. No ale lek narkotyczny moga pokrecic nosem na bank i tak warto sprobowac.

Btw ten brak mozliwosci indoruu i out czesto wybierany glownie dlaczego? To jebie na pol bloku kilka krzakow czy samo mieszkanie? Chodzi o sasiadow czy wspollokatorow? Bo out to taki orzypau sie wydaje. 2-3 automaty na indorze smierdza przez sufit/podloge nawet?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Musi być system wentylacji, bez tego to przypau
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 818 / 142 / 0
Dopoki nie zacznie kwitnac to luzik, mozna na parapecie trzymac. Pozniej zaczyna pachniec bardzo intensywnie, w bloku ciezko to ukryc.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.